Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica

Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica

Na Tech Worldu u San Franciscu Lenovo je otkrio i dva zanimljiva koncepta savitljivih i preklopnih tableta na kojem trenutno radi.

Dva vrlo zanimljiva koncepta tableta s preklopnom funkcijom imaju ime Lenovo Folio i Cplus.

Njihov Folio je preklopni tablet koji ima opciju presavijanja zaslona, što rezultira time da korisnik dobiva dva zaslona manje veličine s obje strane. Kada je rasklopljen korisnik ima zaslon velikog formata. Detalje o tehnologiji izrade savitljivog zaslona Lenovo nije objasnio, pokazajući kako se ne radi o preklopnim uređajima s dva ekrana koji se nakon otvaranja spajaju u jedan zaslon s tankim prorezom u sredini.

Lenovo Folio

Ista tehnologija omogućila je razvoj koncepta i izradu radnog prototipa pod nazivom Cplus, koji je jedan od najorginalnijih i najneobičnijih gadgeta u posljednje vrijeme.

Cplus je tablet nalik na dugački pametni telefon ili phablet, koji se može savinuti u oblik narukvice i nositi na ruci. Posjetitelji Tech Worlda mogli su i uživo vidjeti kako gadget savršeno funkcionira pri savijanju, radeći bez problema, navodi Vidi.hr. Lenovo za sada nije objavio hoće li i kada ove zanimljive koncepte dovesti na tržište.

Tablet narukvica i preklopni tablet

Izgleda da osim sve popularnije VR i AR tehnologije, elektroničke kompanije rade i na drugim tehnologijama poput modularnosti i preklopivosti. Samsung također radi na razvijanju takvih uređaja pod kodnim imenom Project Valley.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.