Izvor: službena stranica Playstationa

Sonyev Project Morpheus dobiva službeno ime, "Playstation VR"

Virtualna stvarnost je za sada još u razvoju, no već mnogo kompanija radi na razvijanju svojih uređaja. Među njima su i HTC i Valve (Vive), Facebook (Oculus) i Sony Computer Entertainment. Od danas njihov VR uređaj koji se zvao Project Morpheus dobiva službeno ime, jednostavnog naziva "Playstation VR".


Izvorno prvi put prikazan u ožujku prošle godine, ovaj VR uređaj kombinira konzolu Playstation 4 (izašlu u studenom 2013.) i Playstation Cameru, kako bi pružila raznoliki sadržaj korisnicima. Paralelno sa hardverskim dijelom razvija se i softverski dio VR-a koji je nedavno predstavio i Epic Games i slavni Crytek, s Return to Dinosaur Island. Project Morpheus ime bilo je referenca na klasik filmske industrije iz 1999.godine The Matrix.
"Nastavit ćemo dalje raditi na usavršavanju hardvera iz drugih kuteva, radeći pritom s 3rd party developerima i izdavačima i SCE Worldwide studijom, kako bi donijeli sadržaj i uzbudljivo iskustvo koje može biti postignuto jedino s VR-om." - izjavio je Masayasu Ito, izvršni potpredsjednik i potpredsjednik odjela za dizajn softvera.
PS VR će sadržavati njihovu 3D audio tehnologiju koja pomaže korisniku da čuje zvuk koji se mijenja i u real-timeu, ovisno o njegovom pokretu glave u virtualnom svijetu od 360 stupnjeva, navodi službeno priopćenje.
Moguće je istraživanje i interakcija u virtualnom svijetu putem PlayStation Move kontrolera pokreta ili bežičnim kontrolerom (DualShock 4) za što jednostavnije i efikasnije VR iskustvo. SCE Worldwide studio, zajedno sa 3rd party developerima i izdavačima rade na raznolikim naslovima, a neki od njih će biti pokazani i na ovogodišnjem Tokyo Game Showu 2015. koji se počinje sutra i traje do 20.
Specifikacije s kojima dolazi njihov uređaj su: vlastita jedinica za procesuiranje koja je ugrađena u slušalice, OLED ekran od 5.7 inča i 1080p rezolucijom, koje su podijeljene na 960x1080, po jedno za svako oko. Posjeduje kut gledanja oko 100 stupnjeva, te dolazi sa devet LED lampi na slušalicama i akcelerometrom i žiroskopom.
Detalje o cijeni i datumu izlaska SCE još nije najavio, no očekuje se da će izaći u prvoj polovici 2016.godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sonyev Project Morpheus dobiva službeno ime,

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.