AMD predstavio AMD Multiuser GPU

AMD predstavio AMD Multiuser GPU

AMD je na WMworld konferenciji u San Franciscu predstavio AMD Multiuser GPU, svoju novu hardware-based GPU tehnologiju virtualizacije za virtualizirane radne stanice.

Pomoću njega, prema tvrdnjama AMD-a, moguće je postaviti do 15 virtualnih desktopa koji koriste jedan grafički procesor, i to bez bilo kakvog gubitka preformansi.  

"Kada su AMD GPU-ovi pravilno konfigurirani prema potrebama organizacije, korisnici dobivaju isti pristup GPU bez obzira na njihove radne zadatke" - izjavio je AMD-ov Sean Burke u izvješću. To ovisi i o kakvim se zadacima radi. Ako se radi o Office programima moguće je dijeljenje, no ako se radi o nekim zahtjevnim grafičkim programima to već postaje teže. Multiuser GPU je dizajniran za rad u okružju baziranom na VMware vSphere/ESXi 5.5 i kasnijim verzijama te pruža ubrzane drivere za DirectX12, OpenGL 4.4 i OpenCL 2.0, navodi TheRegister

Jedna od prednosti ovog virutalizacijskog pristupa, prema navodima AMD-a, je i teža mogućnost hakiranja i gledanja u tuđe korisničke ekrane, za razliku od softverski baziranih sustava. Za sada nije najvaljeno kada izlazi ali navode kako izlazi uskoro. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio AMD Multiuser GPU - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.