Potvrđeno koje Galaxy AI mogućnosti dolaze na Samsung S23 seriju

Potvrđeno koje Galaxy AI mogućnosti dolaze na Samsung S23 seriju

U intervjuu za portal TechRadar nakon događaja Galaxy Unpacked 2024, Samsung je potvrdio da će određene nove Galaxy AI značajke stići na telefone Galaxy S23 „u prvom dijelu godine“, a sada znamo više o tome koje će se značajke posebno prenijeti na nove generacije.

Kako je primijetio korisnik X-a, Tarun Vats (prema portalu SamMobile), Samsung je naveo Circle To Search, Live Translate, Note Assist i Photo Assist kao značajke koje će „uskoro doći“ na Samsung Galaxy S23 Ultra. Sigurni smo da će ove značajke biti dostupne i na standardnim modelima Galaxy S23, Galaxy S23 Plus, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5.

S druge strane, nema takvih poruka uz Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 5, Galaxy A54 ili Galaxy A34 na Samsungovoj web stranici, što više-manje potvrđuje da ovi telefoni (ni telefoni u njihovim respektivnim serijama) neće uskoro dobiti Galaxy AI značajke, ako ikada.

037-galaxy-s24ultra-titaniumviolet-device-spen-front_1.jpg

Kada je upitan o uniformnosti čipseta između Galaxy S23 FE i Galaxy S22 na Galaxy Unpacked 2024, izvršni direktor Samsunga Patrick Chomet je rekao TechRadaru da „za sada, [Samsung] ograničava Galaxy AI na uređaje posljednje generacije“, iako oba uređaja koriste isti čipset Exynos 2200. Očito je da Samsung grupira svoje telefone kompatibilne s Galaxy AI prema datumu izlaska, umjesto prema internim hardverskim karakteristikama.

U svakom slučaju, sada znamo da će četiri najbolje Galaxy AI značajke - Circle To Search, Live Translate, Note Assist i Photo Assist - doći na telefone Galaxy S23 u narednim mjesecima, i očekujemo da će biti dodane putem Samsungove nadogradnje One UI 6.1.

008-kv-lifestyle-galaxy-s24ultra-spen-circle-to-search-2p_1.jpg

Što točno ove značajke rade? Pa, Circle to Search je suštinski unaprijeđena verzija Google Lensa; omogućuje vam pretraživanje Googlea za objekte samo pomoću vrha prsta (ili S Pen-a) i gumba za početni zaslon vašeg telefona. Ukratko, zaokružite element fotografije kako biste ga pretražili na internetu.

Live Translate, s druge strane, omogućuje dvosmjerno prevođenje glasa i teksta tijekom telefonskih poziva u stvarnom vremenu unutar standardne Samsung Phone aplikacije, što je korisno kada trebate komunicirati s nekim tko ne govori vaš jezik (i obrnuto).

013-lifestyle-galaxy-s24ultra-titaniumgray-ai-zoom_2_1.jpg

Značajka Note Assist koristi AI kako bi sažela tekstove u Samsung Notes u lako čitljive predloške, dok Photo Assist omogućuje prilagođavanje kuta slika i popunjavanje rezultirajućeg praznog prostora AI generiranim sadržajem koji odgovara sceni.

Mnogo drugih Galaxy AI značajki - Interpreter, Chat Assist, Transcript Assist i tako dalje - dostupno je na Samsungovim telefonima Galaxy S24, ali još uvijek nema potvrde o njihovom skorom prelasku na telefone prethodne generacije.

 No, za sada, vlasnici Galaxy S23 mogu biti sigurni da će uskoro moći koristiti četiri najvažnije značajke Galaxy AI sustava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Potvrđeno koje Galaxy AI mogućnosti dolaze na Samsung S23 seriju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.