GA-Z170-HD3 matična ploča

Gigabyte najavio seriju matičnih ploča za nadolazeći Skylake

Proizvođači kompjuterskih komponenata užurbano rade na razvijanju kako bi spremni dočekali Intelov Skylake, šestu generaciju procesorskih čipova. Među njima je i Gigabyte koji je najavio seriju od 100 serija matičnih ploča za Skylake. 

 Zasada ih ima 10 dostupnih, ali je kompanija najavila kako će imati opcija za svačiji budžet. Za sada su izdali ploče u dva od tri vlastita različita segmenta. Ultra Durable linija je izgrađena sa dugotrajnim i visokokvalitetnim komponentama, dok G1 Gaming ploče pretendiraju na gaming populaciju kao što i samo ime kaže, sa fokusom na grafiku i audio iznad svega. Zadnja, SOC Force linija je namijenjena isključivo entuzijastima i ozbiljnim overclockerima.   

Ultra Durable linija ima šest različitih opcija, od onih najosnovnijih (GA-Z170-HD3) pa do metalno ojačanih PCIe slotova i dual M.2 drive podrškom te dual Intel Gigabit LAN adapterima. Zanimljivo je da neke podržavaju SLI, dok sve od njih podržavaju Crossfire. Također svaka od njih ima podršku do 64 GB DDR4 brzine visoke kao DDR4-3200 MHz. Jedna od njih je mATX formata sa Z170 čipsetom.

G1 Gaming od Gigabytea za sad ima četiri ploča, svaka od njih dolazi sa metalnim ojačanim PCIe slotovima. Pojačanja pružaju značajno više snage i bolje su opremljenje za rad sa najtežim grafičkim karticama, navodi Gigabyte. U testu izdržljivosti pokazalo se da snaga zadržavanja je 3.2 puta jača od plastičnih slotova. Entry-level ploča G1 Gaming 100 serije je GA-Z170X-Gaming 3 koji uključuje SATA Express, dva M.2 slota, dva USB 3.1 porta i Killer E2201 Gigabit LAN konekciju. Najjača u seriji je sa isti naziv sa predznakom Gaming 1 koji sadrži mnoge dodatke kao dual E2400 LAN adaptere, Killer 1535 Wi-Fi karticu sa podrškom za 802.11 ac i Bluetooth 4.1 te čak i vlastite komponente za vodeno hlađenje. Dolazi sa programom Killer DoubleShot-X3, 4-jezgrenim Creative Sound Core 3D audio procesorom i mnogim drugim dodacima što ga čini vrhom ponude. 

gigabyte gaming MB

Za sada nema nikakvih ploča ni najava kad će biti dostupne ploče u SOC Force liniji. U svakom slučaju, Gigabyte ide u korak sa najavljenom platformom nudeći opcije za sve vrste budžeta. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte najavio seriju matičnih ploča za nadolazeći Skylake - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.