Dell webinar: Cloud pohrana na lokaciji- kako napraviti S3 storage u vašem podatkovnom centru

Dell webinar: Cloud pohrana na lokaciji- kako napraviti S3 storage u vašem podatkovnom centru

Dell je kroz rujan organizirao niz stručnih webinara koji ima za cilj upoznati korisnike s naprednim enterprise rješenjima. Prvi u nizu bavio se cloud pohranom na vlastitoj lokaciji i S3 storageom.


Predavanje pod nazivom: "Cloud Storage on-premise – make S3 storage in your data center" dotaknulo se problematike i rješenja za sve vas koji trebate data centar na vašoj lokaciji. Pohrana objekata novi je način za pohranu podataka koji se koristi za implementaciju masivno skalabilnih, elastičnih rješenja za pohranu podata u oblaku. Online predavanje održali su stručnjaci iz Della Goce Jankuloski i Martin Lenk.

Prednosti korištenja elastičnih spremišta za pohranu podataka u vlastitom podatkovnom centru su skalabilnost, jednostavnije pretraživanje i analiza podataka te smanjenje troškova i povećanje performansi.

Konkretno, možete stvoriti vašu vlastitu lokalnu verziju Amazon S3 usluge i time iskoristiti prednosti elastične skalabilnosti bez plaćanja mjesečne naknade za svaki GB podataka.

Objekti koji se pohranjuju sastoje se od datoteke i njenih metapodataka. Meta podatci mogu biti veličina datoteke, tip datoteke, geolokacija, veličina fotografije, vlastito odabrane ključne riječi i drugo. Prema tim meta podatcima lako ćete se snalaziti među eksponencijalno rastućim količinama podataka. Lako ćete pronaći one najstarije, rijetko korištene ili datoteke koje više baš nitko ne koristi.
Najveća prednost je API koi omogućava da objekte mogu pohranjivati i pristupati im sve postojeće aplikacije uz minimalne izmjene koda, a dveloperi mogu razviti nova još efikasnija i bolja riješenja jer podatcima sada mogu pristupati kao objektima.

Drugim riječima jednostavnije je dodjeljivanje prava na te objekte, možete im jednostavno pristupati putem URL-a te se uklanja potreba za implementacijom raznih protokola poput FTP-a, SMB-a NFS-a i drugih.
Već ovog petka slijedi novo online predavanje o besplatnom cloud softveru CloudIQ za nadzor Dell EMC storage sustava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell webinar: Cloud pohrana na lokaciji- kako napraviti S3 storage u vašem podatkovnom centru - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.