Computex 2015: Intelovi novi Core procesori Broadwell generacije

Computex 2015: Intelovi novi Core procesori Broadwell generacije

Intelova prezentacija na Computex Taipei 2015. sajmu protekla je u znaku lansiranja novih procesora 5. Intel Core generacije za mobilna i desktop računala. Na tržištu će se tako naći 5 mobilnih i 5 desktop procesora, a svi oni u sebi sadrže i najnoviju Iris Pro 6200 grafiku.

 

Nova jaka integrirana grafika

Najzanimljiviji procesor je zasigurno Intel Core i7-5775-C, CPU koji će zamijeniti postojeći i7-4790S, te će se prodavati po cijeni od nekih 365 dolara (cca 2.527 kn). Intel kaže da će zahvaljujući Iris grafici, taj procesor udvostručiti grafičke performanse u odnosu na prethodni model, te poboljšati izvođenje medijskih sadržaja za 35 posto.
Što se tiče najboljeg procesora za prijenosnike, tu je sada Core i7-5950HQ koji košta 623 dolara (4.314 kn), te će navodno udvostručiti ukupne performanse u odnosu na i7-5600U model. Jasno je da su novi mobilni procesori skupi iz tog razloga što su namijenjeni za najbolje gaming laptope i prijenosnike namijenjene korisnicima koji se profesionalno bave grafikom. Pored toga, ako nabavite neki ultraprijenosnik s novim Core i7 ili i5 procesorom, to bi vam trebalo omogućiti značajno boostanje grafičkih performansi, bez potrebe za dediciranim AMD i Nvidia grafičkim čipovima, no u to ćemo se uvjeriti tek kada ih dođemo u priliku testirati u Vidilabu.

4K enkodiranje

Intel također tvrdi da će dolazak Iris Pro grafike u LGA desktop čipove donijeti brže enkodiranje medijskih sadržaja, bolju podršku za 4K, te glatko igranje na mini desktop sustavima, sve-u-jedan PC-ima i drugim računalima smještenim u prostore malih formi.
Osim ovih procesora, Intel je lansirao i nove Intel Xeon CPU-e iz serije E3-1200 v4, u koje je integrirana Iris Pro P6300 grafika, za koju tvrde da je najjača u domeni grafike za podatkovne centre.
Intel navodi da će se sustavi koji će sadržavati nove procesore naći na tržištu kroz 30 do 60 dana.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Computex 2015: Intelovi novi Core procesori Broadwell generacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.