HTC osvježava seriju Desire 10 sa dva nova smartfona - 5.0 out of 5 based on 1 vote
HTC osvježava seriju Desire 10 sa dva nova smartfona

HTC osvježava seriju Desire 10 sa dva nova smartfona

Kompanija je predstavila smartfone Desire 10 Pro i Desire 10 Lifestyle s istom veličinom ekrana od 5,5 inča.

Dva nova Desire 10 smartfona najavljivalo se prije izlaska pod sloganom #BeEdgier. 

Desire 10 Pro je jača verzija, nudeći 5,5-inčni Full HD IPS ekran s Gorilla Glass zaštitom i 400 ppi. Pogonjen je Mediatekovim Helio P10 čipsetom, 4 GB RAM-a i 64 GB pohrane koju se može proširiti putem microSD utora do 2 TB. Po pitanju kamere nalazi se stražnja kamera od 20 MP s f/2.2, laserskim autofokusom i dual-LED flashem. Prednja kamera za selfie ima istu leću i 13 MP, nudeći i opciju selfie panorame od 150 stupnjeva za grupne fotke. Što se tiče konekcije, tu je Cat. 6 LTE, dual-band 5GHz/2.4GHz Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC i AGPS + GLONASS. Ne posjeduje novi USB Type-C, već standardni microUSB 2.0 i 3,5 mm jack. Na stražnjoj strani prisutan je čitač otiska prsta, dok je baterija ugrađena s kapacitetom od 3000 mAh.

htc desire 10 PDP 01 Hero

Na drugoj strani je Desire 10 Lifestyle koji ima istu veličinu ekrana, no slabiju rezoluciju (720p) i čipset koji je Qualcommov Snapdragon 400. Zanimljivo je to da je sam Qualcomm naveo ovaj čipset kao čipset za wearablese. Nudi se u dvije verzije, onoj od 3 GB RAM-a i 32 GB pohrane te od 2 GB RAM-a i 16 GB pohrane. Oba dvije verzije imaju microSD slot za proširenje pohrane. Kamera je slabija, nudeći 13 MP senzor s f/2.2 otvorom blende za stražnju kameru. Navodi se kako ima BSI senzor putem kojeg može slikati i u uvjetima slabog svjetla. Selfie kamera je na 5 MP, nudeći razne opcije za što bolje slike poput Auto-Selfie. Slabija je i povezivost, dolazeći s Cat. 4 koji može pružiti do 150 Mbps downloada i 50 Mbps uploada. Isti su portovi, s tim da je i manja baterija, ona od 2700 mAh. Opremljen je certificiranim 24-bitnim hi-res zvukom. 10 grama je laši od Pro, koji ima 165 grama.

htc desire 10 PRO PDP Desktop Color Story 5 4

Oba rade na njihovom Sense sučelju pod Android 6.0 sustavom. Dostupni će biti u mnogim opcijama boje poput polarno-bijele, kraljevsko-plave itd. Slabiji Lifestyle krenuo je s isporukom, dok će Pro verzija biti isporučena sljedeći mjesec.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC osvježava seriju Desire 10 sa dva nova smartfona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.