VR tehnologija dobiva i svoj prvi stolac, Roto VR

VR tehnologija dobiva i svoj prvi stolac, Roto VR

Roto VR je najavio mogućnost prednarudžbe za Roto VR stolac s motorom.

Tehnologija virtualne stvarnosti ove godine zbilja doživljava pravi boom. U susret Oculusovom Riftu i HTC-ovom Viveu koji polako pristižu prvim kupcima, pojavljuju se i razni drugi uređaji za VR.

Nakon nedavne objave za prednarudžbu VR periferije za noge i 3D sferičnu VR kameru od 360 stupnjeva, sada je na red došla i sama VR stolica s motorom.

Roto VR stolac 5

Kompanija svojim Roto stolcem tako pokušava rješiti situaciju pokreta u VR-u. Stolac uključuje uređaj za praćenje glave koji se postavi na korisnikov HMD. Head Tracker stolice spojen je s motorom stolca te vrti stolicu u smjeru u kojoj korisnik okreće glavu. To omogućava korisniku puno ugodnije VR iskustvo, a ujedno i dopušta istraživanje u 360 stupnjeva. Developeri ne moraju dodavati podršku za stolac u svojim igrama, no kompanija će izdati SDK kojim će dati tu mogućnost. Stolac može komplementirati igre u kojima je cockpit prisutan (Elite: Dangerous), putem Rotos Utility programa može se i namjestiti "cockpit" način rada koji smanjuje rotaciju na deset posto. 

Roto VR stolac EVE

Navodi se kako podržava sve HMD uređaje, od Oculus VR-a i PSVR-a pa do Samsungovog Gear VR-a i Google Cardboarda.

S njim su još i Roto VR Simulator Double Rumble Packs (dva subwoofer amplifiera) i Roto VR Table koji se koristi za dodavanje periferije poput volana, tipkovnice itd.

Roto VR Table

Roto VR Touch Pedals pruža korisniku da nogama da odredi kretanje u VR igrama, sustav kakav ima VR periferija za noge 3DRudder. Pomoću njega, korisnik tako može napraviti individualne korake, te će se avatar kretatati u smjeru u kojem je tijelo okrenuto, a ne glava.

Roto VR Touch pedals

Na vrlo jednostavan riješen je i mogući problem sa žicama tako da koristi integrirane slip ringove, Roto VR Cable Magazines. Baza stolca uključuje portove za HDMI, USB i utičnica. Headset se uključi u Roto VR Cable Magazine, koji je u stvari zamjenjivi cartidge koji ima I/O portove. Sama kompanija je najavila dvije verzije cartridgea na početku lansiranja proizvoda. Standardni ima jedan USB i struju za Roto Simulator Pack (idealan za Samsung Gear VR i Cardboard) dok napredni dva USB-a i HDMI-a, jedan audio jack i struju za Roto VR Simulator Pack. Također može se namještati visina za ruke i maknuti oslonac za glavu.

Roto VR stolac

Roto stolac prodaje se za 599 dolara (oko 3.956 kn), no kompanija je spustila cijenu za sto dolara za one koji ga rano naruče. Prve isporuke očekuju se u srpnju. Advanced Cable Magazine je 99 dolara (oko 653 kn), dok Double Rumble kit 149 dolara (oko 984 kn). Roto VR Table ima cijenu od 50 dolara (oko 330 kn).

Roto VR stolac 4

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VR tehnologija dobiva i svoj prvi stolac, Roto VR - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.