Nvidijin Ansel omogućuje novu dimenziju snimanja slike u igrama

Nvidijin Ansel omogućuje novu dimenziju snimanja slike u igrama

Na nedavnom Nvidijinom eventu novih grafičkih kartica, kompanija je predstavila i Ansel, moćni sustav za snimanje in-game screenshota.

Nvidia je osim svojih novih grafičkih kartica na novoj Pascal arhitekturi, GTX 1080 i GTX 1070, predstavila i neke svoje nove tehnologije, među kojima je VR Vorks Audio i Ansel.

Ansel je stvoren kako bi korisniku dao sve moguće alate potrebne za stvaranje pomalo umjetničkih screenshotova u igri. Upravo umjetnička nota u hvatanju kadra igre polako postaje sve više zastupljenija u gaming zajednici. Današnji alati za slikanje screenshota pomalo su ograničeni s opcijama, a hvatanje savršene slike ipak zahtijeva brzi pritisak Print Screen tipke ili neke druge ovisno o programu kojeg korisnik ima. Takva slika ograničena je na in-game view i rezoluciju igre.

Predstavljeni Ansel je jednostavan i moćan alat koji se bavi tim dijelom, omogućujući opcije poput stvaranje slika iz bilo kojeg kuta i prilagođavanje slike s post-process filterima. Opcija slikanja u ogromnoj rezoluciji podržava do 4,5 gigapiksela rezolucije ili čak 32 pouta veće rezolucije od one koje korisnik ima. Zahvaljujući Anselu može renderirati i spremiti screenshot u sekundi, a sam korisnik može kasnije je spustiti na nižu rezoluciju za potrebe postera ili desktop wallpapera visoke kvalitete.

7Ansel tech

Filteri za post-procesuiranje daju korisniku razne mogućnosti podešavanja screenshota poput svjetline, intenzitet boja, field of view, korisnikovih FX filtera itd. Ansel može eksportirati slike u OpenEXR formatu, kako bi korisnik mogao vidjeti sliku u HDR-u pri super-rezoluciji. Takav format može se otvoriti i u alatima za editiranje poput Adobe Photoshopa. Alat omogućuje i hvatanje panoramskih screenshotoa od 360 stupnjeva, automatski ga stavivši u mono ili stereo način kako bi bio vidljiv i na Google Cardboardu, računalu i VR headsetu. Za Cardboard korisnike kompanija je izdala Nvidia VR Viewer u paketu s Ansel 360 Capture screenshotom na ovoj stranici.

7Ansel games

Sama tehnologija uskoro dolazi za nekolicinu top igara, među kojima su nedavni The Division, ali i nadolazeće igre Lawbreakers, Paragon, Unreal Tournament itd. Uskoro će biti najavljena podrška i za više igara. Nvidijin Ansel će biti podržan za njihove grafičke kartice od serije GTX 600 pa na više.

Plus kod ovog alata su izrazito jake i moćne opcije, no minus je što je za sada podržano samo nekolicina igara. Za razliku od njih programi poput Frapsa i Gadwin Print Screena nemaju takve opcije, ali omogućuju screenshot iz svake igre ili filma.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidijin Ansel omogućuje novu dimenziju snimanja slike u igrama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.