WhatsApp uvodi end-to-end enkripciju

WhatsApp uvodi end-to-end enkripciju

Nakon slučaja Apple protiv FBI-ja i druge kompanije rade na omogućavanju enkripcije za svoje korisnike, a među njima je i WhatsApp.

Kao što je i predviđeno prošli mjesec, WhatsApp je konačno nakon dugogodišnjeg rada uspio omogućiti end-to-end enkripciju svim svojim korisnicima, kojih trenutno ima više od jedne milijarde. Tako je ova aplikacija koju je kupio Facebook postala druga najpopularnija mreža na svijetu, odmah nakon samog Facebooka, za kojeg se procjenjuje da ima oko 1,5 milijardi korisnika.

End-to-end enkripcija pokazala se u aplikaciji za Android još 2014., a od sada radi na bilo kojoj platformi. Ovaj sustav zaštite označava situaciju u kojoj jedino korisnik i druga osoba (ili osobe) s kojom se vodi razgovor mogu vidjeti razgovore. Ni WhatsApp ni Facebook ne mogu ih vidjeti, a poruke se ne spremaju na serverima nakon što se dostave, što sprječava traženje podataka od države.

Enkripcija se odnosi na sve njihove opcije, te je odmah uključena. Sve što je potrebno za ovo je zadnja verzija aplikacije. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

WhatsApp uvodi end-to-end enkripciju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.