Gemini AI će uskoro moći "uletjeti" u vaše DM-ove na WhatsAppu i Porukama

Gemini AI će uskoro moći "uletjeti" u vaše DM-ove na WhatsAppu i Porukama

Nove Gemini ekstenzije će dovesti AI chatbota u vaše sustave za razmjenu poruka.

Prema kôdu koji je otkrio portal Android Authority, Googleov AI asistent Gemini uskoro će moći reći "bok" izravno kroz vaše aplikacije za razmjenu poruka i obavijesti. Nadolazeće ekstenzije za Gemini nastavit će širiti mogućnosti povezivanja Gemini AI-a s postojećim uslugama, osim početnih opcija kao što su Google Flights, Hotels, Maps, Workspace, YouTube i YouTube Music.

Ekstenzije su način da se Geminiju omogući pristup tvojemu stvarnom vremenu osobnih podataka i poboljša njegov odgovor na zahtjeve. Kôd upućuje na taj popis, dodajući ne samo vlastiti alat za slanje poruka, Google Messages, već i treću stranu, WhatsApp. Jasno je da Google ne planira zadržati Gemini samo za sebe.

Ekstenzija za Google Messages će, kako se čini, omogućiti čitanje i odgovaranje na poruke pomoću glasovnih naredbi s Gemini AI-em. To nije previše različito od onoga što je Google Assistant mogao učiniti, ali vjerojatno s istom fleksibilnošću u jeziku i fraziranju koju nudi Gemini. Ekstenzija za WhatsApp će uključivati iste značajke, ali će biti pojačana opcijom upućivanja poziva kroz aplikaciju putem naredbe Geminiju.

Posljednja nova ekstenzija otkrivena u kodu odnosi se na Android obavijesti. Čini se da će obavijesti moći učiniti puno više od onoga što trenutno vidite na ekranu. Gemini bi mogao organizirati obavijesti na temelju onoga što je naučio da vam je važno, pa čak i sažeti ono što ste propustili ako ih ima puno ili ako su na neki način povezane. To bi učinilo Gemini puno proaktivnijim pomoćnikom u odnosu na Google Assistant.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.