Sunset Meadow

Amazon ulazi na tržište video igara s besplatnim Lumberyard game engineom

Amazon je najavio ulazak u tržište engine videoigara sa svojim Lumberyardom.

Amazon je tako predstavio višeplatformski Lumberyard, vlastiti 3D game engine dizajniran za pružanje triple-A razine alata za razvijanje.

Sama kompanija je izjavila kako je Lumberyard potpuno besplatan za korištenje. Nema nikakvih opcija pretplate niti plaćanja licence. Da stvar bude još nevjerojatnija i bolja, Amazon tvrdi kako ne traži ni postotak od prodaje u budućnosti. Kompanija će zaraditi kada se koriste integrirane AWS (Amazon Web Services) cloud usluge.

Iako je besplatan, posjeduje CryEngine grafički sustav od Cryteka (koji je nedavno najavio drugu VR igru "The Climb") i sve napredne opcije, među kojima su i fizički bazirani shaderi, alati za vegetaciju, dinamičko osvijetljenje i ostali alati. Tu su još i razne vrste alate, kao Geppetto (alat za likove), Mannequin (integracijski alat za animacije), GridMate (integrirani mrežni podsustav), pa čak i besplatnu verziju sound enginea Audiokinetic Wwise LTX.

lumberyard spooky Curious Forest

Što se tiče multiplayera, Amazon je uveo opciju GameLift, kojom pomaže developerima da postave svoju igru kroz AWS, gdje će konstantno nadzirati kapcitet servera. GameLift će sam odrediti koliko ih je potrebno, a naknada za AWS usluge košta jedan i pol dolar za svakih tisuću aktivnih korisnika dnevno.

lumberyard diner

Također, ima podršku i za Twitch.tv. njegova opcija ChatPlay omogućava gledateljima na Twitchu da direktno utječu na igru koju gledaju u realnom vremenu. Developeri tako mogu stvoriti interaktivne opcije samo za Twitch gledatelje, navodeći kako postoji i mogućnost da gledatelji kontroliraju kretanje NPC (Non-player character) likova.

twitch audience

Twitch JoinIn pruža kreatorima videa da pošalju pozivnice gledateljima kako bi im se pridružili u gameplayu, a preko jednog klika na link u Twitch chatu, gledatelj se može pridružiti direktno u igru koju gleda.

ZombiesEditor

Amazon je jučer izdao ovaj engine u beta fazi za developere računalnih i konzolnih igara (za mobitele i VR očekuje se uskoro), koji pruža developerima i integraciju dijelova engine editora u svoje igre.

Službena stranica Lumberyarda velikog 10 GB nalazi se ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Amazon ulazi na tržište video igara s besplatnim Lumberyard game engineom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.