Tim AURORA Skycam koristi kameru ME20F-SH da bi zabilježio polarnu svjetlost u gotovo potpunoj tami

AURORA Skycam prva na svijetu zabilježila detaljnu snimku aurore borealis

Canon Europe objavio je da je norveška filmska ekipa AURORA Skycam prva na svijetu iskoristila novu videokameru visoke definicije ME20F-SH da bi zabilježila zapanjujuće detaljnu snimku jednog od najspektakularnijih prirodnih fenomena na svijetu, aurore borealis (znan još kao i Sjeverno svjetlo).

Snimka je načinjena tijekom rujna u Norveškoj, a zabilježila je polarnu svjetlost u dosad neviđenoj jasnoći, otkrivajući boje i detalje u visokoj definiciji koji su „otvorili nove kreativne mogućnosti“, kako navodi Anders Hanssen iz tima AURORA Skycam.

“Ovo je najnevjerojatnija kamera na tržištu. Prava revolucija kada je u pitanju snimanje noću. Bili smo zapanjeni čim smo je iskušali i od sada nećemo koristiti niti jednu drugu kameru.”
Kieran Magee, direktor marketinga za profesionalne slikovne proizvode, kaže: “Oduševljeni smo što je Anders Hanssen snimio tako zapanjujuće snimke. Njegov nevjerojatan film pokazuje što je sve moguće napraviti kamerom ME20F-SH i jedva čekamo da vidimo koje će sve nove i uzbudljive stvari drugi korisnici snimiti tom kamerom!”

Canon ME20F SHProfesionalna višenamjenska videokamera ME20F-SH predstavljena je u srpnju 2015. i može zabilježiti HD snimke u boji u uvjetima s ekstremno niskom razinom osvjetljenja. Uz vodeću ISO vrijednost u branši veću od 4 milijuna (+75dB), kamera pruža široku lepezu mogućnosti snimanja u situacijama u kojima to dosad ne bi bilo moguće.

.be">
.be

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AURORA Skycam prva na svijetu zabilježila detaljnu snimku aurore borealis - VidiLAB - QR Code Friendly