Usporedni test Bluetooth zvučnika: Ljeto 2024.

Usporedni test Bluetooth zvučnika: Ljeto 2024.

Još glasniji, još jasniji

Ove godine okupljamo najbolje Bluetooth zvučnike na tržištu, bilo da se radi o novim modelima ili unaprijeđenim verzijama.

Prijenosni zvučnici eksplodirali su prije nekoliko godina, a danas svaki brend ima nešto za ponuditi po tom pitanju. Odlučili smo okupiti poveću kolekciju zvučnika kao presjek tržišta da vidimo što možete kupiti po različitim cjenovnim budžetima, ali i potrebama.

Tako smo pronašli pozamašan broj malenih modela koje lako možete pospremiti u torbu ili ruksak i ponijeti sa sobom na planinu ili bazen. S druge strane, tu su i nešto veći modeli koje ćete generalno vrtjeti po kući ili za njih rezervirati dio gepeka, no zato će svi u većem krugu znati da ste u blizini i prije nego vas zapaze. Veći zvučnici generalno će pružiti i bolju kvalitetu zvuka kada podignete glasnoću, no ovisi o individualnim potrebama, odnosno o tome što točno želite.

Rekli bismo da ako kupujete nešto skuplje zvučnike, mnogi će se iznenaditi njihovom snagom, a ako vam treba, primjerice, za plažu da ispuni pozadinu glazbom, manji zvučnik idealan je suputnik kojeg nećete morati ni pretjerano pojačati. Drugi aspekt ponude svakako se odnosi na dizajn i izdržljivost zvučnika na vanjske elemente, kao i na aplikaciju s mogućnostima prilagođavanja rada zvučnika.

Neke nude vrlo detaljnu EQ kontrolu, dok s drugima možete povezati veći broj istih, pa čak i različitih zvučnika (istih proizvođača),  a mobiteli danas mogu reproducirati glazbu i na više BT zvučnika te lako možete obaviti mix-and-match jednom kada se okupite. Naš test fokusirao se na kvalitetu reprodukcije u prosječnoj dnevnoj sobi gdje možda ne tražite glasnoću koja trga zidove, već želite jasnu reprodukciju s dubokim tonovima i na umjerenoj glasnoći.

Drugi dio odnosio se na vanjsku reprodukciju, s idejom da desetak ljudi može jasno uživati u glazbi, gdje se naravno očekuje i da je zvučnik prenosiv.

Dok će svaki zvučnik do neke razine obaviti zadatak, jednom kada ih poredate u liniju i probate direktno pustiti glazbu, brzo razlike postaju kristalno jasne i, kada govorimo o osobnim preferencijama, pobjednik postaje jasan. No, kod ovakvih zvučnika bitno je više od same reprodukcije, pa tu gledamo i bateriju, aplikaciju, povezivanje dodatnih korisnika, umrežavanje i dizajn, odnosno prenosivost, da dođemo do konačne ocjene.

I ako u testu ne pronađete sebi idealan uređaj, u nastavku smo opisali širu ponudu pojedinih brendova te s obzirom na broj modela, sigurni smo da ćete naći idealan zvučnik za narednih nekoliko godina da vas prati u stopu.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test Bluetooth zvučnika: Ljeto 2024. - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.