Palac gore za kupnju - ljetni specijal: E-čitači

Palac gore za kupnju - ljetni specijal: E-čitači

E-čitači

Zašto biste nosili cijeli kovčeg knjiga na plažu ako na jednom manjem uređaju možete imati cijelu knjižnicu? Veliki smo obožavatelji modernih e-čitača koji stvarno imaju moć transformirati naše čitateljske navike zahvaljujući svojim e-ink zaslonima koji omogućuju ugodno čitanje knjiga i u mrklom mraku, bez potrebe za paljenjem svjetla. Još bolje za ove ljetne dane, odlično će funkcionirati i u hladovini neke borovine dok se more meškolji, a vi ispijate koktele.

Kobo Libra Colour

Za: Kobo Libra Colour donosi zaslon u boji zahvaljujući E Ink Kaleido 3 zaslonu, za što će izrazito zahvalni biti oni koji uz knjige redovito čitaju i stripove ili mange. Iako se kvaliteta prikaza ne može mjeriti s tabletima koji dolaze s OLED zaslonom, ovo je odlično rješenje za sve kojima treba praktičnost e-čitača, a ne čitaju samo knjige. Također dolazi i s podrškom za pisanje. Baterija i dalje traje solidno, unatoč zaslonu u boji. Kobo reklamira do četiri tjedana, što računa neki prosjek od 30 minuta čitanja dnevno.

Pozitivna je i manja masa ovog uređaja – 199,5 g u odnosu na 215 g Kobo Libre 2, što zajedno s asimetričnim dizajnom čini ovaj uređaj praktičnim za korištenje s jednom rukom. Možete ga ponijeti i koristiti svugdje. Pogotovo kad tome pridodamo i IPX8 certifikat za vodootpornost, što znači da uređaj možete u potpunosti uroniti u vodu. Ipak, ne savjetujemo to da napravite, ali svakako je dobro znati da ako vas val zapljusne, vaš e-čitač ostat će siguran.

Protiv: Stylus za pisanje prodaje se odvojeno.

Zaslon: 7-inčni E Ink Kaleido 3, 300 ppi (crno i bijelo), 150 ppi (u boji)
Pohrana: 32 GB
Masa: 199,5 g
Wi-Fi: Da
Trajanje baterije: do 4 tjedna
Cijena: 319,90 EUR
Viđeno u: protis.hr

 

Kobo_Libra_Colour.jpg

 

Amazon Kindle Paperwhite 2021 Special Offers

Za: I dalje jedan od najboljih dostupnih e-čitača na tržištu. Razrađeni Amazonov ekosustav nudi niz mogućnosti i nije više toliko limitiran po pitanju epub formata kao što je bio do prije par godina. 6,8-inčni E Ink zaslon rezolucije 300ppi je jasan i precizan, materijali pomažu držanju e-čitača u ruci, a trajanje baterije je za klasu iznad drugih e-čitača. Amazon reklamira trajanje do deset tjedana uz 30 minuta čitanja dnevno u prosjeku. Na našem testu to se i pokazalo dosta preciznim jer je Paperwhite imao znatno dužu bateriju od konkurencije.
Paperwhite dolazi u više varijanti – s 8, 16 ili 32 GB pohrane (Signature Edition), a također možete birati i opciju da vam se pojavljuju Amazon oglasi, što naravno dolazi s nižom cijenom. Iako biste na prvu pomislili kako se radi o napornim oglasima, u našem iskustvu oni se nisu pojavljivali tijekom čitanja, već bi se na zaslonu vrtjele reklame o knjigama koje možete nabaviti u Amazonovoj virtualnoj knjižari. Ipak, ne možemo garantirati da se ta politika oglašavanja neće promijeniti u budućnosti te ako možete, svakako je poželjno birati opciju bez oglasa. Model koji mi ovdje navodimo dolazi s tim oglasima.

Protiv: Oglasi na zaključanom zaslonu uređaja su najveći minus.

Zaslon: 6,8-inčni E Ink, 300 ppi
Pohrana: 16 GB
Masa: 205 g
Wi-Fi: Da
Trajanje baterije: do 10 tjedana
Cijena: 189 EUR
Viđeno u: protis.hr

 

amazkon-kindle-paperwhite-ljetni-palac-vidi-341-342.jpg

 

Vremeplov

2007. - Amazon Kindle

Izlazak prvog Amazon Kindle e-čitača možda je zasjenila mala revolucija koju je izazvao iPhone u tehnološkom svijetu, ali i dalje se radi o vrijednom trenutku za sve moderne čitače knjiga. Iako Kindle izgleda starije od nekih drugih uređaja u našem vremeplovu, već je on donio znatne pomake u navikama mnogih čitača, koje nisu mogli pratiti ni noviji i napredniji pametni telefoni.

 

amayon-kindle-vremeplov.jpg

 

Palac gore za kupnju - ljetni specijal

30 ljetnih gadgeta za 30 godina

Vidi će ove jeseni proslaviti 30 godina, zbog čega smo se odlučili pronaći 30 najzanimljivijih hi-tech spravica ovog ljeta ususret tome jubileju. Usput smo se osvrnuli i na tehnologije koje su nas oduševljavale tijekom prvih 30 godina časopisa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.