Palac gore za kupnju - ljetni specijal: Akcijske kamere

Palac gore za kupnju - ljetni specijal: Akcijske kamere

Akcijske kamere

Iako je zima također odlično vrijeme za korištenje naših akcijskih kamera u slučaju da se zaputimo na obližnja skijališta, većina se sjeti koristiti ih gotovo pa isključivo ljeti. Između istraživanja naših prekrasnih otoka i ludorija na plaži, akcijske kamere su idealni gadget da se zabavimo, ali i da ovjekovječimo godišnji odmor. Pogledajmo koje su od VidiLaba zaslužile palac gore.

GoPro Hero 12 Black

Za: Flagship akcijska kamera u svakom smislu riječi. Ako iz budžeta za gadgete možete izdvojiti traženu cijenu i planirate ju redovito koristiti, GoPro Hero 12 Black je nepogrješiva opcija – osim ako već posjedujete Hero 11 Black, koja koristi isti 1/1,19 senzor. Hero 12 Black tako snima video u visokoj rezoluciji 5,3K do 60 sličica u sekundi, 4K video do 120 sličica u sekundi i 2,7K video do 240 sličica u sekundi. Rezolucija fotografija iznosi 27 MP. Kamera snima video u omjeru 8:7, što je idealno za kasnije uređivanje za različite društvene mreže. Drugim riječima, vrlo lako iz jedne sirovine možete stvoriti horizontalni ili vertikalni video sadržaj visoke kvalitete za sve potrebe koje bi mogle naići u kreaciji vašeg sadržaja. Hero 12 Black je dobila mogućnost snimanja HDR videa.

Protiv: Snimanje u uvjetima niske razine svjetla je i dalje najveći problem kamere, a nećete ju nikom hvaliti ni zbog trajanja njene baterije.

Snimanje: 5,3K pri 60 fps-a / 4K pri 120 fps-a / 2,7K pri 240 fps-a
Senzor: 1/1,19 / 27 MP foto, 24,7 MP video
Stabilizacija: HyperSmooth 6.0 s AutoBoostom i niveliranjem horizonta
Format prikaza: 8:7 (podržava i 16:9, 9:16 te 4:3)
Težina: 154 g
Vodootporna: Da, do deset metara
Cijena: 369 EUR
Viđeno u: hgspot.hr

 

gopro-hero-14-akcijske-kamere-ljetni-palac-vidi-341-342.jpg

 

DJI Osmo Action 4

Za: S 1/1,3 senzorom 10 MP rezolucije, DJI Osmo Action 4 kamera snima 4K video do 120 sličica u sekundi, a glavna razlika je prikupljanje svjetla. Dok Hero 12 Black tu podbacuje na testovima, Osmo Action 4 se nešto bolje snašla. Kad tome pridodamo i najbolju vodootpornost u kategoriji – do 18 metara bez zaštitne kutijice i do 60 metara sa zaštitnom kutijicom, ovo bi mogla biti idealna alternativa za GoPro ako ju planirate većinom koristiti u moru ili u uvjetima neoptimalne svjetlosti. S ovom kamerom također imate i opciju snimanja u 2,7K rezoluciji pri 120 fps-a.

Međutim, ono što se nama najviše sviđa je magnetni sustav spajanja kamere na nosače i stative ili tronošce. Ako trebate u brzini prebaciti s jednog nosača na drugi, magnetni spojevi će vam omogućiti brzu i bezbolnu tranziciju da uhvatite svu akciju koju želite uhvatiti.

Protiv: Prosječno trajanje baterije i cijena koja je viša od prethodnika, a samim time i od konkurencije, svakako su dva najveća minusa za ovaj uređaj.

Snimanje: 4K pri 120 fps-a / 2,7K pri 120 fps-a
Senzor: 1/1,30 / 10 MP
Stabilizacija: 360˚ HorizonSteady / RockSteady 3.0
Format prikaza: 4:3 / 3:4
Težina: 145 g
Vodootporna: Do 18 metara bez zaštitne kutije, do 60 metara sa zaštitnom kutijom
Cijena: 449,99 EUR
Viđeno u: links.hr

 

dji_osmo_action_4.jpg

 

Vremeplov

1999. - Sony TR425 PAL

Iako dimenzijama ne odgovara modernim akcijskim kamerama, ovaj Sonyjev model je bio dovoljno kompaktan da s njim možete krenuti u akciju. Pogotovo kad tome pridodamo mogućnosti kojima se Sony hvalio pri predstavljanju ove kamere. Osim mogućnosti snimanja u noćnim uvjetima, TR425 PAL dolazila je s 18x optičkim zoomom i s "divljih" 330x digitalnog zooma, uz pomoć čega je fokus uvijek bio na najbitnijem.

 

sony-kamera.jpg

 

Palac gore za kupnju - ljetni specijal

30 ljetnih gadgeta za 30 godina

Vidi će ove jeseni proslaviti 30 godina, zbog čega smo se odlučili pronaći 30 najzanimljivijih hi-tech spravica ovog ljeta ususret tome jubileju. Usput smo se osvrnuli i na tehnologije koje su nas oduševljavale tijekom prvih 30 godina časopisa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.