Božićni palac gore za kupnju: Cool stuff

Božićni palac gore za kupnju: Cool stuff

Vruća roba za hladne dane

 Za gadgete koje smo izdvojili u ovoj kategoriji ćete istog trena znati kojoj osobi iz svoga života biste ih poklonili.


To su zabavni gadgeti koji će bez sumnje razveseliti svakog tko ga dobije kao poklon jer će se raditi o hobiju bliskom njima. Od pametnih teleskopa do LEGO Nintendo setova sa Super Mariom – za svakoga će se ovdje naći ponešto.

Seestar S50 – pametni teleskop

ZA: Kada smo prije malo više od godine dana otkrili sve čari astrofotografije, brzo je postalo jasno kako se radi o složenim sustavima koji za “plug-and-play" pristup iziskuju i dosta novaca, dok su modeli koje sami složite nešto povoljniji, no uvijek vam treba i fotoaparat da se ubacite u igru. Seestar S50 upravo je zato poseban. Za iznimno nisku cijenu nudi baš sve što vam je potrebno za početak u astrofotografiji, sve upakirano u jednu prijenosnu torbu. Uređaj jednostavno napunite kod kuće, a jednom kada ste na lokaciji montirajte na mini tripod koji dobivate uz njega, ili veći koji koristite za fotografiranje. Zatim uređaj upalite, pokrenite aplikaciju na mobitelu i nakon kratkog postavljanja spremni ste za slikanje. Sustav ima ugrađen Sony STARVIS senzor iznimne osjetljivosti za rad u mračnim uvjetima, a pomoću mobitela prepoznaje lokaciju na kojoj se nalazi te mu je lagano usmjeriti teleskop gdje korisnik to želi i istovremeno može pratiti željenu lokaciju za oštro slikanje s dugim ekspozicijama. Upravo tako i dolazi do fotografija, slikanjem velikog broja slika gdje svaka ima ekspoziciju od 10 sekundi te ih sustav automatski povezuje u jednu sliku visoke kvalitete, proces koji standardno sami morate na računalu odraditi kasnije, a ovdje uživo gledate putem aplikacije. Nudi velik broj mogućnosti za jednostavno korištenje koje ćete moći pročitati u slijedećem broju VIDIja, kada donosimo i recenziju.

 

see.jpg

 

Protiv: Za vrijeme lansiranja proizvoda, nije podržano slikanje planeta zbog razine svijetlosti koju reflektiraju, no Seestar planira kroz ažuriranja poboljšati i te mogućnosti.

Senzor: Sony STARVIS IMX462, 2 MP, 1920 x 1080 piksela
Žarišna duljina: f/5
Ukupna masa: 3 kg
Zoom: Ekvivalent 1750 mm Prime telefoto objektivu s autofokusom
Dimenzije: 142,5 x 130 x 257 mm
Filteri: UV/IR filter, dark filter, dual-band filter protiv svjetlosnog onečišćenja
Viđeno u: www.teleskopcentar.hr

Cijena: 750,00 EUR / 5.650,88 kn

 

Fujifilm Instax Mini Link 2 printer

Za: Za sve dežurne fotografe na raznim zabavama i događanjima, Fujifilm je pripremio printer za pametne telefone Instax Mini Link 2 kojim ćete brzim i jednostavnim postupkom dobivati polaroide za spremiti u album ili pokloniti bližnjima bez da se zapravo mučite s odgovarajućim fotoaparatima – jer ćete printati fotke direktno s vašeg mobitela.

Kao i obično, u tome će vam pomoći aplikacija, a uz sam printer trebat će vam odgovarajući instant film od proizvođača, ali za njega možete koristiti i onaj koji vam treba i za popularne Instax fotoaparate, tako da je i to praktično riješeno.

Unutar aplikacije, svoje fotografije možete i uređivati s nizom alata prije nego što ih isprintate za još bolje rezultate, a uređaj možete nabaviti u rozoj, bijeloj i tamno plavoj boji.

 

in.jpg

 

Protiv: Nekima možda neće sjesti činjenica da moraju preuzeti još jednu aplikaciju na svoj mobitel.

Veličina fotografija: 62 x 46 mm
Broj isprintanih fotografija: oko 100 s jednim punjenjem
Vrijeme punjenja baterije: od 80 do 120 minuta
Temperatura radnog okruženja: od 5 do 40 stupnjeva Celzijevih
Formati za printanje: JPEG, PNG, HEIF, DNG
Povezivost: Bluetooth 4.2 (BLE)
Sadržaj kutije: Uz uređaj dolazi Micro-USB kabel duljine 30 cm
Viđeno u: Harvey Norman

Cijena: 129,99 EUR / 979,41 kn

 

Chromecast s Google TV 4K

Za: Ako želite svoj ne-pametni TV učiniti pametnim ili ako vam na trenutnom pametnom telefonu nedostaje baš jedan specifični streaming servis koji je dostupan na Google TV platformi, Chromecast je moguće rješenje za vas. Chromecast će sav sadržaj koji želite gledati na pretplaćenim servisima prenosi u rezoluciji do 4K pri 60 sličica u sekundi, a podupire i tehnologije poput Dolby Vision, HDR10 i HDR10+.

Povežite ga HDMI priključkom direktno u TV, a za napajanje ima i USB Type-C priključak. Povezuje se i bežično, putem Wi-Fi-ja ili Bluetootha.

Chromecast osim streamanja vaših najdražih servisa ima i mogućnost da filmove i serije s različitih platformi na koje ste ulogirani organizira i spoji na isti zaslon kako bi jednostavnije odabrali što želite gledati.

 

chrome.jpg

 

Protiv: Nema utor za ethernet kabel pa ćete se spojiti ili bežično ili nabaviti USB-C to ethernet adapter.

Rezolucija: 4K (3840x2160), 60 fps
Utori: HDMI (spajanje na TV), USB Type-C (napajanje)
Povezivost: Wi-Fi, Bluetooth
Upravljanje glasom: Da
Operativni sustav: Android TV
Viđeno u: Instar informatika

Cijena: 96,75 EUR / 728,96 kn

 

Redragon Wireless Ceres G812

Za: Gejmeri koji će se ozbiljnije primiti igranja na mobitelu vrlo brzo će shvatiti da će svoje sposobnosti znatno poboljšati nabavkom kontrolera – pogotovo u pucačinama. Redragon Ceres G812 je pristupačan kontroler kompatibilan s Android sustavima, velikim brojem iOS igara, ali i multi stream PS4 platformom na iOS-u. Osim toga, možete se spojiti na svoje računalo putem bluetootha ili USB kabela zahvaljujući Xinput kompatibilnosti pa u ovom kontroleru dobivate jako puno opcija za gaming.

Na uređaju se nalazi 13 tipki s dvije palice, a napaja ga 600 mAh litij ionska baterija koja će osigurati sate i sate zabave bez razmišljanja o punjenu baterije.

 

joj.jpg

 

Protiv: Backlight na tipkama možda neće biti za svakoga.

Povezivost: Bluetooth 4.2
Kompatibilnost: Android, iOS, Windows
Vibracija: Ne
Baterija: Li-Ion 600 mAh
Dimenzije: 6 x 10,2 x 15,5 cm / 211 g
Viđeno u: Sancta Domenica

Cijena: 45,49 EUR / 342,74 kn

 

X5 WiFi kamera

ZA: Kamere danas sveprisutna su pojava i koriste se kod svestranih primjena, od avanturističkih snimanja punih adrenalina, do nadzora prostora dok vas nema. Jedna takva zapela nam je za oko zahvaljujući iznimnoj kompaktnosti, a lagano ju pokrene i power bank, pa ju možete ponijeti i sa sobom. Kamera koristi aplikaciju za kontrolu raznih detalja snimanja, podržava i noćni način snimanja s IR osvjetljenjem kraćeg dometa, a snima u FullHD rezoluciji te snimku sprema na MicroSD karticu, te istovremeno šalje u cloud pa možete u živo vidjeti što se događa putem mobitela ili pak spremati sve u cloud, ako odaberete godišnju pretplatu koja i nije tako velika. Dobivate vidno polje od 160 °, a kamera može snimati i zvukove u prostoru. U besplatnom načinu rada na jedan dan možete besplatno čuvati brze screenshotove kada kamera detektira pokrete, no plaćanjem imate opciju pohrane slike i videa na do sedam dana unazad. Ako trebate kompaktnu i prenosivu nadzornu kameru, bilo da želite jednostavan Baby monitor ili praćenje kretanja u smislu nadzora, ova kamera može sve po vrlo atraktivnoj cijeni. Spremamo i punu recenziju kamere koju svakako pročitajte u slijedećem broju VIDIja.

 

kam.jpg

 

Protiv: S obzirom na dizajn, kameru morate taktički postaviti i vjerojatno pričvrstiti ljepilom jer ju i vjetar može pomaknuti.

Rezolucija: FullHD 1920 x 1080 piksela
Kut gledanja: 160°
Pohrana: MicroSD kartica do 128 GB
Konekcija: WiFi 2.4, Cloud pohrana
Dimenzije i masa: 30 x 30 x 38 mm / 15 g
Aplikacija: Da, upravljanje s udaljenosti putem interneta
Viđeno u: www.amazon.de

Cijena: 24,09 € / 181,51 kn

 

LEGO Nintendo Entertainment System

Za: Praktički svaki geek i ljubitelj tehnologije započeo je svoj put slaganjem LEGO setova, igranjem igara ili oboje. Stoga je set koji uključuje originalni NES, kontroler, fizičku igru i retro TV na kojem se prikazuje Super Mario pravi pogodak za njih. Kad još tome nadodamo činjenicu da okretanjem ručice na TV-u možete pomicati 8-bitnog vodoinstalatera na ekranu, nema tko mu se neće obradovati – od djece do odraslih koji će u sekundi ponovo postati dijete koje je satima slagalo LEGO kocke i igralo Nintendo.

Set je nešto viši od 20 centimetara, a s više od 2.600 dijelova, višesatna zabava je zagarantirana. Jednom složen, mamit će poglede svakog, a pogotovo svakog geeka. Poprilično smo sigurni da će svaki naš čitatelj poželjeti jedan takav set kad ga VIDI, tako da ga suptilno samo pokažite svojim partnerima, prijateljima ili obitelji i nestrpljivo dočekajte taj 25.

 

nmin.jpg

 

Protiv: Iako nije previsok, prostorno bi mogao zauzimati dosta prostora za neke koji su njime limitirani.

Broj LEGO komada: 2646
Dimenzije: 23 x 24 x 16 cm (TV)
Dobna granica: Za osobe starije od 18 godina.
Sadržaj kompleta: Model konzole, kontrolera, igre i retro TV-a; upute za sastavljanje, brošura o konzoli i igrama koje su se mogle igrati na njoj; figura Marija nije uključena
Viđeno u: Mall.hr

Cijena: 238,79 EUR / 1.799,16 kn

 

PRO TIP

Van glavnih funkcija, pametni uređaji imaju mnoge sposobnosti za koje nismo svjesni ni nakon godina korištenja. Stoga istražite sve njihove mogućnosti, povežite ih s drugim pametnim uređajima u svom životu i učinite ih još pametnijima.

X-FAKTOR

Ovu kategoriju čine gadgeti koje će si mnogi priželjkivati, ali nešto što si neće nikad priuštiti jer se radi o spravicama koje nisu nužno od životne važnosti. Upravo to ih čini idealnim poklonima za pod bor.

 

BOŽIĆNI PALAC GORE ZA KUPNJU

HO-HO-HOĆU NAJBOLJU TEHNOLOGIJU ZA BOŽIĆ!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Cool stuff - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.