Božićni palac gore za kupnju: Televizori - 4.0 out of 5 based on 1 vote
Božićni palac gore za kupnju: Televizori

Božićni palac gore za kupnju: Televizori

Za gejmere i filmoljupce

U ovom segmentu donosimo presjek onoga što tržište nudi i koje su popratne mogućnosti upakirali predvodnici svojih klasa.


Ako ste ove godine kupnju nekoliko manjih gadgeta za svakog člana obitelji odlučili zamijeniti jednim većim poklonom za cijelu obitelj, ova kategorija bi mogla biti za vas. Bez obzira na koji cjenovni rang ciljali, mogli biste naići na iznimno atraktivne akcijske ponude u ovo božićno vrijeme. Sigurni smo da se lako pogubiti u svim QLED, OLED, Mini-LED tehnologijama, pa vam mi u ovom segmentu donosimo presjek onoga što tržište nudi i koje su popratne mogućnosti upakirali predvodnici svojih klasa.

Hisense 100U7KQ Mini-LED Smart TV

Za: Iako se ovaj model može pronaći i u manjim veličinama (55, 65 i 75 inča), pričat ćemo malo o samom vrhuncu Hisense ponude – 100-inčnom Mini-LED pametnom televizoru 100U7KQ. Ovaj 4K (Ultra HD rezolucija 3.840 x 2.160) televizor plijenit će poglede čak i u najprostranijim dnevnim boravcima. A jednom kad vide kvalitetu prikaza, na njemu će htjeti i ostati.

U ovako veliki paket (poklon), Hisense je trebao upakirati i jako puno tehnologije, što je i učinio. 100U7KQ se može pohvaliti izrazito popularnom Quantum Dot tehnologijom koja donosi preko milijardu nijansi živih boja direktno u vaš dnevni boravak, s podrškom za sve glavne formate, uključujući Dolby Vision, HDR10, HDR10+ i HLG, te s Mini-LED pozadinskim osvjetljenjem koje je ipak zvijezda ove ponude.

Mini-LED osvjetljenja značajno povećavaju broj pozadinskih LED lampica koje same po sebi dodatno povećavaju maksimalnu svjetlinu. No, sada se svaka lampica pozadinskog osvjetljenja zasebno može regulirati, smanjujući i povećavajući svjetlinu ovisno o sadržaju koji se prikazuje, pa je tako ovo i prva verzija tehnologije uz OLED koja može prikazati pravi HDR sadržaj. Omogućuje ogroman kontrast jer tamne scene gase pozadinsko osvjetljenje, dok vrlo svijetli detalji „iskaču“ svojom izražajnošću, tako da više nećete imati sive scene koje su trebale biti crne samo zato što želite visoku svjetlinu panela.

 

his.jpg

 

Za napredno procesuiranje slike, tu su još i Hi-View Engine – inteligentni procesor koji je zapravo pokretačka snaga ovog televizora, tzv. AI slika koja pomoću umjetne inteligencije automatski optimizira prikaz u stvarnom vremenu onom sadržaju koji se prikazuje na zaslonu – bez obzira radilo se o igri, sportskom prijenosu ili filmu i seriji. Hisenseova Total Ambient Adaptive tehnologija će uz to detektirati svjetlinu i temperaturu svjetla u okruženju i prilagoditi postavke slike vašem dnevnom boravku.

Za filmoljupce je tu i Filmmaker Mode način rada uz pomoć kojeg ćete uroniti u svijet koji vam je redatelj htio dočarati. Ovaj model također ima i IMAX Enhanced mogućnosti – format prikaza zahvaljujući kojem ćete dobiti čak 26% više slike na ekranu u odnosu na standardne UHD televizore. Za potpuno kino iskustvo, trebate i kvalitetan zvuk, a za to će se pobrinuti Dolby Atmos tehnologija zvuka ugrađena u ovaj model.

Hisense nije zapostavio ni gejmere s ovim modelom, pa 100U7KQ dolazi s 144 Hz Game Mode Pro načinom rada koji uz visoku brzinu osvježavanja donosi i VRR, odnosno varijabilnu stopu osvježavanja te ALLM – automatski način niske latencije. Svi iskusni gejmeri znaju da će im te značajke osigurati glatko iskustvo igranja i kompetitivnu prednost nad suparnicima. S tim da treba napomenuti kako će sve ove značajke igrači moći iskoristiti na dva od četiri HDMI 2.1 priključka. Naime, dva podržavaju samo ALLM, dok druga dva podržavaju i VRR pri frekvenciji od 144 Hz.

Protiv: Hisense za svoje pametne televizore razvija vlastiti personalizirani operativni sustav VIDAA, a u ovom modelu se nalazi najnovija verzija U7. Iako se radi o atraktivnom i jednostavnom sustavu, valja provjeriti podržava li sve streaming servise koje želite koristiti.

Tehnologija: Quantum Dot s Mini-LED osvjetljenjem
OS: VIDAA U7
Frekvencija: 120 Hz (144 Hz s Game Mode Pro)
Zvuk: 2x15 W + 20 W + 2x5 W
Potrošnja energije: do 500 W
Viđeno u: Sancta Domenica

Cijena: 3.999,00 EUR / 30.130,47 kn.

 

Samsung 65S95C OLED TV

Za: Samsungov premium OLED TV 65S95C dolazi s novim QD-OLED panelom kakvog nalazimo i u njegovu mlađem bratu S90C. Vrlo kratko i jasno, to je njihov flagship TV za 2023. i nudi sve što Samsung ima za ponuditi u kategoriji televizora: vrhunsku kvalitetu slike s dubokim crnim bojama i bogatim sjenama, izniman kontrast zahvaljujući Quantum HDR OLED+ tehnologiji, atraktivan Infinity One minimalistički dizajn i Dolby Atmos tehnologiju za reprodukciju zvuka. Tu je i visoka brzina osvježavanja od 144 Hz pri 4K rezoluciji i Motion Xcelerator Turbo Pro načinu rada, kao i AMD-ova FreeSync tehnologija koja sprječava tzv. pucanje slike na ekranu. TV dolazi i s podrškom za HDR10+, HDR10 i HLG tehnologiju za još bolji prikaz slike.

 

sams.jpg

 

Protiv: Kako biste izvukli maksimum iz ovog TV-a, morat ćete se malo poigrati s postavkama prikaza slike.

OS: Tizen
Frekvencija: 120 Hz (do 144 Hz)
Zvuk: 70 W izlazne snage s 4.2.2 kanalnim zvukom
Potrošnja energije: 102.3 W (tipična), 305 W (maksimalna)
Viđeno u: Tehno Mag

Cijena: 1.949,99 EUR / 14.692,20 kn

 

Philips 65OLED818

Za: Najveća prednost Philips pametnih televizora je njihova Ambilight značajka koja akciju s ekrana izvlači van granica zaslona i širi je po cijelom dnevnom boravku uz pomoć LED svjetala koja se nalaze na tri strane pozadine TV-a i šire živopisne boje na pozadinskom zidu, prateći akciju koja se događa na televizoru. Nova generacija Ambilight tehnologije prilagođava se boji zida, te dolazi s načinom rada za igre i sa svjetlom za opuštanje. Van Ambilighta kao glavne značajke ove serije televizora, radi se o 65-inčnom 4K OLED televizoru s P5 AI Perfect Picture Engineom za obradu slike, širokim spektrom boja od 99% DCI/P3, Dolby Vision tehnologijom, HDR10+ adapterom i 120 Hz brzinom osvježavanja, koja će gejmerima pomoći u igrama zajedno s VRR mogućnostima, kao i G-Sync te FreeSync tehnologijama.

 

phil.jpg

 

Protiv: Ako imate više next-gen konzola spojenih na TV, samo prva dva HDMI priključka su u 2.1 verziji, dok su druga dva 2.0.

Tehnologija: OLED s Micro Dimming Perfect osvjetljenjem
OS: Google TV
Frekvencija: 120 Hz
Zvuk: 4x10 W + 30 W
Potrošnja energije: 83 kWh / 1.000h za HDR; 112 kWh / 1.000h za SDR
Viđeno u: Mall.hr

Cijena: 1.799,00 EUR / 13.554,57 kn

 

LG OLED65B3

Za: LG je u svoju B3 seriju OLED televizora upakirao sve najnovije gaming značajke kao što su Dolby Vision Gaming tehnologija u 4K rezoluciji pri 120 Hz brzini osvježavanja za fluidno igranje u svakom trenutku. B3 ima vrijeme odziva od svega 0.1 ms, a ubacili su i podršku za NVIDIA G-Sync i AMD FreeSync Premium tehnologiju. Tu su i ALLM te varijabilna brzina osvježavanja (VRR) kako ni u jednom trenutku ne bi došlo do pucanja slike dok igrate. Kao šlag na torti, dodali su i GeForce Now aplikaciju putem koje ćete moći igrati more igara u oblaku – kako starih, tako i novih naslova. B3 ima sva četiri HDMI priključka u 2.1 inačici, a dolazi i s Dolby Vision i Dolby Atmos tehnologijama, kao i podrškom za HDR10 Pro, Cinema HDR i HLG.

 

lg.jpg

 

Protiv: Izlazna snaga ugrađenih zvučnika bi mogla biti veća.

OS: LG webOS
Frekvencija: 120 Hz
Zvuk: 20 W izlazne snage s 2.0 ch
Potrošnja energije: Manje od 0.5 W u Standby načinu
Viđeno u: Elipso

Cijena: 1.399,00 EUR / 10.540,77 kn

 

PRO TIP

Koristite različite predprogramirane profile rada za sliku i zvuk kako mijenjate sadržaj na TV-u: s filmova na utakmicu, pa u igre. Kvaliteta će se znatno poboljšati.

X-FAKTOR

Nemojte strahovati ako vam je OLED van dosega. QLED i Quantum Dot tehnologije su napredovale te pružaju vrhunsku kvalitetu prikaza.

BOŽIĆNI PALAC GORE ZA KUPNJU

HO-HO-HOĆU NAJBOLJU TEHNOLOGIJU ZA BOŽIĆ!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Televizori - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.