Tech odluke za 2023: Atraktivni gadgeti

Tech odluke za 2023: Atraktivni gadgeti

Dobro opremljeni za nove pobjede

Uz sve udarne kategorije, složili smo i jednu miješanu s ostalim uređajima i hardverom koji bi vas mogao zanimati u novoj godini.

Iako smo pokrili ogroman broj hardvera i gadgeta, tek smo zagrebli količinu ponude koju možete nabaviti kod nas, a kamoli naručiti izvana. Zato smo okupili još nekoliko primjeraka koji su se pokazali vrlo popularnima prošle godine, a mogli bi se pokazati kao dobar dodatak ako planirate uzeti neki od gadgeta jer ih je tržište već provjerilo, te lako možete naći mišljenja korisnika izvana i odlučiti je li proizvod uistinu idealan odabir za vas.

Tu se našao električni gradski bicikl atraktivnog dizajna i razumne cijene, kućni punjač za EV automobile, pametne naočale s Amazon asistentom te (naravno) odličan FPV dron. Za one koji žele brigu o biljkama svesti na minimum ili uzgojiti vlastite začine, tu je i pametni vrt koji će sigurno nekome dobro doći, a česta je pojava i na tech sajmovima.

 

Punjač za električne automobile Enel X

 

JuiceBox_EV_punjač.jpg

Električna mobilnost sve je razvijenija te postaje svakodnevnom pojavom i kod nas, no to što imate EV ne znači i da iskorištavate punu prednost koju vam nudi. Za to je najbolje kod kuće ugraditi solidan punjač za EV koji ima ugrađene napredne značajke, od osiguranja nepredviđenih događaja s električnom mrežom, do kontrole vremena kada se automobil puni kako biste najbolje iskoristili dvotarifne popuste.

 

JuiceBox EV punjač 2

Enel X je proizvod talijanskog brenda koji se proširio po Europi, SAD-u i šire te samim time povećava svoju mrežu punjača. Nude standardni tip 2 punjač snage do 11 kW koji može puniti bilo koji električni ili hibridni automobil na tržištu, te se dodatno kontrolira putem WiFi aplikacije, pa možete njime upravljati i kada niste kod kuće.

 

DJI Avata

 

DJI_Avata_dron.jpg

FPV dronovi iznimno su atraktivan oblik razonode, a istovremeno možete uhvatiti i vrlo zanimljive kadrove pomoću ugrađene kamere. FPV znači da se dronom upravlja iz prvog lica, odnosno za letenje je poželjno imati naočale na koje se uživo prenosi video svega što dron vidi te tako njime letite iz prvog lica.

 

DJI Avata dron 2

Uz dron dobivate i novi Motion kontroler od DJI-ja koji vam omogućuje vrlo zanimljiv način kontrole drona na koji će se već postojeći letači teško naviknuti jer ne nudi iznimnu preciznost leta, no početniku koji želi uživati u otvorenom letu vani ili po stanu, kontrole je lagano naučiti bez puno muke jer je ovaj FPV dron pun senzora koji će vam pomoći naučiti letjeti.

 

Smart Garden 9

 

Pametni_vrt.jpg

Danas svi želimo „domaće” uzgojene začine i drugo bilje, no nemamo svi talent za to da kod nas i preživi, pogotovo ako živimo u gradu. Za nas koje nemamo vremena ni zaliti cvijeće, razvoj gadgeta pametne kuće riješio je i taj problem, pa sada imamo automatizirane hidroponske vrtove, podalje od pesticida i sa svježinom biljaka kao da su tek ubrane.

 

Pametni vrt 2

Ovaj sustav podržava do 9 sadnica koje će samostalno biti zalijevane te osvjetljene za idealan rast bez da išta sami trebate napraviti. Osim samog uređaja, kao i kod aparata za kavu, trebate kupiti već spremne kapsule sa zemljom i sjemenkama, te sve započinje jednim klikom u aplikaciji na koju je ovaj sustav povezan. Prednost ovakvog pristupa je iznimno jednostavno uzgajanje, a oni koji vole svježe začine vrlo će se lagano pronaći u ovakvom proizvodu.

 

Aventon Aventure E-bicikl

 

Aventure_E-Bicikl.jpg

Električni bicikli samo rastu u popularnosti, a propuštate puno ako pratite samo dobro poznate brendove jer se u utrku uključilo jako puno manjih igrača koji, svaki na svoj način, pokušavaju privući kupce - što znači da s ograničenim budžetom imate popriličan opseg mogućnosti za odabir, ovisno o tome kako planirate koristiti svoj novi bicikl.

 

Aventure E Bicikl 2

Iako će se većina odlučiti za gradsku vožnju, češće se odlučuje za MTB bicikle nego one gradske, pogotovo jer se ne moraju sami tjerati veći i deblji kotači. Takozvani „fat-tire” bicikli s masivnim gumama ovdje nalaze svoje uporište jer nude vrlo ugodnu vožnju na velikom broju terena, a solidna baterija i motor čine cijelu avanturu jednostavnom - u što se uvjerio i Aventon Aventure, koji je u zanimljiv dizajn ukomponirao sve atraktivne detalje te tako i međunarodno postao iznimno atraktivna opcija.

 

Amazon Echo Frames

 

Echo_Frames.jpg

Dok čekamo prave AR naočale, izgleda da su sve popularniji okviri za naočale koji u sebe implementiraju pametne funkcije. Sve u svemu, to su mali Bluetooth zvučnici s mikrofonom koji su ukomponirani u naočale. Sami zvučnici blizu su vaše ušne šupljine, no ne prekrivaju uši te i dalje čujete sve zvukove oko sebe, što bi se mnogima moglo dopasti.

 

Echo Frames 2

Kvaliteta zvuka radi toga malo pati, no za originalnu namjenu – a to je glasovni asistent, pozivi i slušanje podcasta - funkcioniraju posve dobro te su mišljenja korisnika uglavnom pozitivna, ako znate što kupujete i kako ćete ih koristiti. Naočale dolaze kao standardne za dioptriju, sa staklima za filtriranje plavog svjetla ako se bojite ekrana ili pak kao sunčane naočale.

 

Ring Doorbell 4

 

Ring_Video_Dorbell_4.jpg

Pametna kućna zvona jedan su od osnovnih gadgeta kojima možete svoj dom učiniti pametnim. Zamjenjuju standardna kućna zvona u svojoj funkciji. No implementiraju i kameru te imaju mikrofon i zvučnik za dvosmjernu komunikaciju. Sada kada vam netko zvoni, možete odgovoriti gdje god bili putem mobitela jer se kamere povezuju na vaš WiFi i direktno šalju obavijesti kada netko zvoni, s kratkim video pregledom.

 

Ring Video Dorbell 4 2

Za dodatnu sigurnost, tu je i aktivacija kod detekcije pokreta, a bit će spremljen video i nekoliko sekundi prije same detekcije pokreta ili zvonjave. Sustav radi na integriranu bateriju te će nastaviti raditi i ako u kući nestane struje. Za spremanje videa potrebna je pretplata.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Tech odluke za 2023: Atraktivni gadgeti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.