Tech odluke za 2023: Audio

Tech odluke za 2023: Audio

Najbitnija komponenta za uživanciju

Pričamo li o multimedijskim sustavima ili audio uređajima zasebno, dobar zvuk iznimno je bitan da nas uživi u svijet glazbe, filmova ili serija.

Audio sustavi iz godine u godinu postaju sve impresivniji. Mid-range sustavi imaju impresivne mogućnosti za cjenovnu kategoriju te ćete s njima biti zadovoljni. S druge strane, ako želite high-end proizvod, dobiti ćete premium dizajn, često impresivno kompaktne uređaje koji osim vrhunskog zvuka dolaze natrpani pametnim rješenjima, digitalnim asistentima, načinima povezivanja, modernim funkcijama poput ANC-a, simulacije surround iskustva i naravno aplikacijama za još finiju kontrolu.

Izdvojili smo nekoliko novijih dokazanih audio uređaja koje svakako treba imati na umu kod budžetiranja za 2023. godinu koji bi se mogli lagano naći i po atraktivnim cijenama. Tako naciljajte dobar soundbar za multimediju, slušalice za rekreaciju i spremni ste za početak nove godine!

 

BOSE Solo Soundbar Series II

Vjerujemo da nije potrebno svaki puta ponavljati prednosti soundbara, no sve se svodi na činjenicu da današnji televizori, u cilju da budu što tanji i sa što manjim rubovima, nemaju previše mjesta za audio sustav. Onaj koji implementiraju mahom je usmjeren u stražnju stranu televizora, prema zidu ili ostatku prostora, ovisno gdje ga smjestite, a ponekada i u pod. Soundbar ovdje uskače kao iznimno kompaktno rješenje koje značajno poboljšava zvuk televizora, a opet ne zauzima puno prostora poput odvojenih stereo zvučnika.

 

Audio_Bose.jpg

Bose Solo Series II soundbar jedan je od takvih soundbarova s ciljem da stereo zvuk dovede na novu razinu, a ostane dovoljno kompaktan za klasičan setup televizije. Jednostavno ga montirajte ispod televizora s kojim se spaja jednom žicom, bilo da je riječ o koaksijalnom kabelu, optičkoj ili analognoj vezi. Kako se radi o samostalnom sustavu, nije vam potreban dodatan woofer, već je sam zvučnik dizajniran da izvuče maksimalnu reprodukciju dubokih tonova iz svojih stereo zvučnika.

Naime, soundbar ima dva zvučnika u sredini koji su pod kutem okrenuti prema stranama soundbara kako bi bolje simulirali stereo iskustvo i tako dodali prostranost svakom audio doživljaju. Kompatibilni su s gotovo svim televizorima zahvaljujući standardnom input sustavu, a direktno okrenuti zvučnici prema vama, ponudit će zvuk koji je daleko jasniji od klasičnih TV zvučnika koji zvuk odbijaju od drugih površina prije nego dođe do vas.

Uz soundbar dobivate i daljinski upravljač kojim možete dodatno optimizirati zvukove, ovisno o tome želite li pojačati duboke tonove za još bolje iskustvo filmova, ili pak ako želite čuti izraženije razgovore kod gledanja serija i ostalog TV sadržaja kako vam ništa ne bi promaklo. Sustav ima i Bluetooth konektivnost za spajanje s drugim uređajima.

audio_bose2.jpg

 

 

Apple AirPods Max

 

audio_airpods.jpg

 Apple je u svoj portfelj proizvoda ubacio uistinu prave high-end slušalice te ih naravno dizajnirao tako da budu atraktivne i prepoznatljive gdje god se našli. Naravno, kako se radi o Apple proizvodu, ako ne koristite Appleov ekosustav za druge proizvode, ovaj model neće imati aktivirane sve feature, a da ne pričamo o tome da se pune njihovim Lightning utorom. Zahvaljujući svojem dizajnu dobro leže uz glavu te se ne ističu previše od vaše glave tako da u ova hladna vremena lagano preko njih navučete kapu ili kapuljaču.

Ovo su primarno bežične slušalice mase oko 385 grama, s dovoljno pjene da vam uho neće dodirivatri unutarnji mesh od zvučnika. Imaju i odličnu negaciju okolne buke tako da možete biti “u svom svijetu” bez obzira slušate li glazbu tiho ili glasno. S druge strane, ako s nekime pričate, možete propustiti vanjske zvukove tako da nije potrebno skidati same slušalice s glave, već mikorofni s vanjske strane prenose zvukove unutra. Ponavljamo, možete ih spojiti i s Android sustavom ili računalom preko Bluetootha, no samo će s Appleovim uređajima sve funkcije raditi.

 audio_airpods2.jpg

 

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

 

audio_Galaxy_Buds_2.jpg

Udobne i jednostavne za korištenje, Samsungove in-ear slušalice u Buds seriji pokazale su se pravi hit kod mobilnih korisnika koji žele odličan zvuk i napredne funkcije. Osim standarndih, tu je i Pro model koji nudi malo više za one koji žele dodatne funkcije. Ove slušalice dolaze s odličnim ANC-om koji će negirati pozadinske šumove nižih frekvencija pa duga putovanja postaju puno podnošljivija s mogučnošću tihog slušanja glazbe bez buke motora, vjetra ili ceste.

Od jedinstvenih funkcija, slušalice imaju zanimljivu “360 Audio” funkcionalnost kojom prepoznaje višekanalne audio inpute i pretvara zvuk u prostorno iskustvo prepoznavanjem okretanja vaše glave što bi nekima mogao biti zanimljiv izvor dodatne imerzije u audio iskustvo. Tu je naravno i IPX7 certifikat kao i kompaktna kutijica koju možete staviti u svaki džep ili torbicu. Kontrolirati ih tapkanjem po vanjskoj površini zua javljanje, prebacivanje glazbe ili kontrolu glasnoće, a nude se i custom postavke, iako su limitirane.

Jedan detalj je da vam treba specifično moderan Samsung mobitel da u potpunosti iskoristite punu funkcionalnost jer za visoku kvalitetu audio prijenosa koriste ekskluzivan Samsung Seamless Codec koji ne radi s drugim proizvođačima.

 audio_Buds_2_Pro.jpg

 

JBL Flip 6

 

Audio_JBL_Flip_6.jpg

JBL nastavlja s usavršavanjem njihovih dobro poznatih Bluetooth zvučnika te su sada na verziji 6. Dok je vanjski dizajn ostao više manje isti, konstantno se usavršava zvuk kao i mogućnosti novih modela. Ovaj model ima manje gumiranih površina koje su služile izgledu, a ne funkcionalnosti, dok su rubovi i dalje gumirani, kao i pokrov konektora kako bi voda ostala podalje od elektronike. Dolaze u osvježenim bojama, njih čak devet, a glavni dio izgleda i dalje je pletena tekstura. Glavni driver nalazi se ispod pletene površine te ima snagu 20 W i izduljeni dizajn. Dva kraja zvučnika su zapravo pasivni radijatori koji služe za pojačavanje efekta dubokih zvukova.

Novost kod modela Flip 6 je dodatan visokotonac snage 10 W s baterijom od 17,28 Wh koja ga može pogoniti do 12 sati na jednom punjenju, a puni se dva i pol sata. Više istih zvučnika možete povezati u odlično stereo iskustvo,a starije zvučnike u mono načinu rada. Novi model sada nudi i svojevrsni equaliser tako da možete u aplikaciji prilagođavati intenzitet dubokih ili visokih frekvencija. Ova JBL serija proslavila se svojom portabilnošću, a od tada se samo dalje razvila u odlično audio iskustvo za gotovo bilo kakvog korisnika, bilo da se nalazi u kući ili s ekipom na otvorenom.

 audio_JBL2.jpg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Tech odluke za 2023: Audio - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.