Božićni palac gore za kupnju: Koji mobitel kupiti?

Božićni palac gore za kupnju: Koji mobitel kupiti?

Mobiteli

Ako nekoga želite uistinu pozitivno iznenaditi, novi mobitel jedinstven je poklon, kako god pogledali. S jedne strane, postoji ogroman izbor uređaja koji se proteže kroz sve cjenovne razrede, a s druge strane, ako znate što budući korisnik želi od mobitela, možete vrlo lako odabrati idealan model.

Kod odabira pametnih telefona koji nisu flagship klasa, morat ćete se fokusirati na pojedini segment kao što su kamera, zaslon, snaga procesora ili dizajn. Kada spojite u jednom uređaju više visokokvalitetnih osobina, skočit ćete u viši cjenovni razred, ali i dobiti zaokruženije iskustvo kao korisnik.

 pro-mobiteli.jpg

x-mobiteli.jpg


Honor 70

Honor-70-2.jpg

Za: Ovaj model pokazao se vrlo atraktivnim zaokruženim mid-range mobitelom pogodnim za gotovo svakog korisnika. Tri kamere koje koristi ponudit će vam vrlo oštre slike na dnevnom svjetlu sa svojih 54 MP na glavnoj, 50 MP na ultraširokoj kameri i 2 MP dubinskoj. Selfie kamera također je sa svojih 32 MP senzorom vrlo detaljna. Sprijeda dobivate vrlo brz OLED zaslon sa 120 Hz osvježavanjem u FullHD+ rezoluciji i zakrivljenim rubovima koji mobitel čine iznimno laganim za rukovanje i daju mu još tanji dojam. Sve to pokreće novi Snapdragon 778G Plus čipset sa dovoljno snage za ozbiljan gaming, kao i garanciju da će godinama moći pokretati zahtjevnije aplikacije. Uz to dobivate 8 GB radne memorije pa ni multitasking nije problem. Tu su, naravno, 5G i WiFi6 standardi, pa brzina prijenosa nije upitna. Sve to napaja 4.800 mAh baterija, a punjenje nikada nije bilo brže u ovom cjenovnom razredu sa 66 W snage. Ovdje, naravno, pričamo i o punom Android 12 iskustvu sa svim Google Play aplikacijama koje možete poželjeti. Mobitel dolazi u nekoliko boja s efektima koji uglavnom maskiraju i otiske prsta tako da uvijek izgleda čisto, no savjetujemo korištenje maske da se spriječi grebanje. Iako se njime lagano barata, napomenimo da je riječ o 6,67” zaslonu koji nas je svakako impresionirao jer podržava i HDR prikaz, pa gledanje serija dok čekate nudi vrhunsko iskustvo, a moderni sustavi omogućuju uistinu dugo gledanje video sadržaja s niskom potrošnjom baterije. Ukratko, mobitel nudi sve bitne detalje koje biste mogli poželjeti u atraktivnom paketu.

Protiv: Voljeli bismo vidjeti zoom kameru umjesto 2 MP za “mjerenje dubine” s kojom dolazi.

 

Zaslon: 6,67”, 2400 x 1080 piksela, OLED, 120 Hz, 20:9 omjer

Memorija: 8/16 GB RAM, 128/256 GB pohrana

SoC: Snapdragon 778G Plus

Stražnje kamere: 54 MP širokokutna, 50 MP ultraširokokutna, 2 MP dubinska

Selfie kamera: 32 MP širokokutna

Viđeno u: hihonor.com/hr

Akcijska cijena: od 3.599 kn /477,67 €

 

 


Samsung Galaxy A53

Samsung-Galaxy-A53.jpg

Za: Samsung je u A seriji uvijek nudio atraktivan paket, a s novim A53 modelom dobivamo nekoliko specifičnih poboljšanja nad prošlogodišnjom verzijom. I dalje imamo sveprisutni AMOLED zaslon FullHD rezolucije i brzine osvježavanja od 120 Hz. Mobitel straga ima čak četiri kamere, no bitne su dvije glavne koje ćete koristiti. Glavna ima 64 MP sa mid-range veličinom senzora, solidan za dnevne i večernje slike ako imate mirne ruke kao i subjekt. Novi model dobiva i veliku 5.000 mAh bateriju za dvodnevno trajanje.

Protiv: Čipset koji se koristi nema impresivnu snagu, pa će zahtjevnije aplikacije kočiti, pogotovo u kasnijem životnom ciklusu uređaja.

 

Zaslon: 6,5”, 2400 x 1080 piksela, AMOLED, 120 Hz, 20:9 omjer

Memorija: 8 GB RAM, 128 GB pohrana

SoC: Snapdragon Exynos 1280

Stražnje kamere: 64 MP širokokutna // 12 MP ultraširokokutna // 5 MP Macro // 5 MP pomoćna

Selfie kamera: 32 MP širokokutna

Viđeno u: samsung.com/hr

Cijena: 2.639,20 kn / 350,28 €

 

 

 


Xiaomi Redmi Note 11

Redmi-Note-11.jpg

Za: Ovaj starter telefon zadovoljit će svakog korisnika koji ga primarno koristi za gledanje multimedije i praćenje društvenih mreža, zahvaljujući oštrom AMOLED zaslonu FullHD rezolucije i 90 Hz osvježavanjem. Dolazi s puno kamera, no imajte na umu da vam treba dosta svjetla za dobre rezultate. Velika 5.000 mAh baterija i 33 W brzo punjenje nikada vas neće ostaviti na cjedilu. Dok je kućište plastično, zaslon je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom, a mobitel ima IP53 certifikat, pa može izdržati prskanje vodom.

Protiv: Kamere imaju vrlo malene senzore, pa će slike brzo izgledati isprano ako nema danjeg svijetla.

 

Zaslon: 6,43”, 2400 x 1080 piksela, AMOLED, 90 Hz, 20:9 omjer

Memorija: 4 GB RAM, 128 GB pohrana

SoC: Snapdragon 680 4G

Stražnje kamere: 50 MP širokokutna // 12 MP ultraširokokutna // 2+2 MP dodatne

Selfie kamera: 13 MP širokokutna

Viđeno u: instar-informatika.hr

Cijena: 1.699 Kn / 225,50 €

 

 


Google Pixel 7

Google-Pixel-7.jpg

Za: Googleov mobitel impresionirao nas je s mogućnostima kamere u verziji 6, a novi model 7 donosi manja poboljšanja, zajedno sa faceliftingom. Manji 6,3” mobitel lako sjeda u ruku svakom korisniku, a novi Tensor čipset osigurava dulje trajanje baterije. Dobivate FullHD+ AMOLED zaslon visoke svjetline odličan za multimediju, a 50 MP širokokutna i 12 MP ultraširoka kamera nude odlične rezultate u većini situacija za slikanje. Ovaj mobitel i dalje bismo stavili na vrh mid-range ponude jer se ipak ne mjeri sa vrhunskim uređajima (za to postoji Pro verzija).

Protiv: Dok su zaslon i kamere solidnih performansi, čipset i količina pohrane mogli bi vas, s obzirom na konkurenciju, ostaviti ravnodušnima

 

Zaslon: 6,3”, 2400 x 1080 piksela, AMOLED, 90 Hz, 20:9 omjer

Memorija: 8 GB RAM, 128 GB pohrana

SoC: Google Tensor G2

Stražnje kamere: 50 MP širokokutna // 12 MP ultraširokokutna

Selfie kamera: 10,8 MP širokokutna

Viđeno u: mobis.hr

Cijena: 6.999 kn / 928,93 €

 

BOŽIĆNI PALAC GORE ZA KUPNJU

BEZ LUTANJA ZA BOŽIĆNI ŠOPING

To je to vrijeme godine. Da, morate razmišljati o poklonima za druge, ali i vi zaslužujete novu tech poslasticu.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Koji mobitel kupiti? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.