Božićni palac gore za kupnju: Koji flagship telefon odabrati

Božićni palac gore za kupnju: Koji flagship telefon odabrati

Top 5 pametni telefoni

Pametni telefoni i dalje su među najpopularnijim hardverom. Ako se želite počastiti novim flagship smartphoneom za blagdane, pročešljali smo ponudu hrvatskih trgovina i probrali top modele koje se isplati potražiti na sniženjima.

Ako postoji najbolje vrijeme za kupnju premium mobitela, brojne akcije i popusti svakako ovo blagdansko vrijeme čine idealnim zbog, ovisno naravno o brendu, osjetnih pojeftinjenja. Bilo da želite mobitel s vrhunskim zaslonom, performansama u bezgraničnom gejmingu ili kamere koje i u najzahtjevnijim uvjetima mogu konkurirati fotoaparatima, sada je pravo vrijeme za ubosti dugo željeni uređaj.

 

flagship pro tip

 

Galaxy Z Flip3 sluzbeno

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Za: Samsung Galaxy Z Flip3 5G kulminacija je brojnih tehnologija koje je Samsung razvijao kako bi na tržište donio nešto novo. Tehnologija koja je donedavno bila nezamisliva za svakodnevno korištenje sada ima i certifikat na vodootpornost unatoč preklopnom zaslonu. Pametni telefon u džepu zauzima upola manje prostora te stane u svake hlače ili torbicu s punom funkcionalnošću kada ga otvorite. AMOLED tehnologija dolazi do izražaja kroz fenomenalni prikaz ekrana i kod potrošnje baterije koja je i dalje razumna. Za svakodnevne radnje poput pregledavanja poruka, gledanja notifikacija ili poziva ne trebate otvarati mobitel jer imate manji funkcionalan vanjski zaslon za takve kraće radnje što svakako produžuje život preklopnog mehanizma mobitela, a otvarate ga kada želite odgovoriti na poziv ili poruku. Koristi se naravno najjači Snapdragon čipset, a tu su i stereo zvučnici odlične kvalitete. Pametni telefon ima solidne kamere kako biste u svakom trenutku mogli okinuti idealnu sliku, kako god držali smartphone. Istaknimo kako zahvaljujući vanjskom zaslonu selfije kao i video uratke možete slikati glavnim stražnjim kamerama, dok presavijanjem pametnog telefona on može ostati na stolu dok se snimate selfie kamerom za lakše rukovanje.
Protiv: Potrebno je razdoblje navikavanja na preklopni mobitel jer dodaje korak svakoj radnji kada ga vadite i pospremate.
Zaslon: Vanjski – 260 x 512 piksela,
1,9” / 1080 x 2640 piksela, 6,7”, 120 fps
Memorija: 8 GB RAM, 256 GB pohrana
SoC: Snapdragon 888
Stražnje kamere: 12 MP širokokutna // 12 MP ultraširokokutna
Selfie kamera: 10 MP širokokutna
Viđeno u: edigital.hr
Cijena: 7.303,68 kuna


Google Pixel 6 Pro
Google Pixel 6 Pro

Za: Najnoviji se Googleov mobitel lansira u flagship kategoriju sa specifikacijama na kakve nismo bili naviknuti u njihovoj ponudi. Veliki i detaljan prednji zaslon ima sve flagship specifikacije očekivane u 2021. godini, kao i straga implementirane kamere. Tu je glavna kamera od 50 MP s 1/1.31-inčnim senzorom, među najvećima u mobilnoj industriji. Dobivate i 48 MP periskopsku zoom kameru s četverostrukim optičkim zoomom. Ne zaboravimo ni na potpuno novi Tensor razvijen in-house kod Googlea koji bi se u obavljanju naprednih zadataka trebao moći nositi s konkuretnim flagship procesorima.
Protiv: Google će morati poraditi na softveru kamera koji ih čini nekonzistentnima s vrlo agresivnim efektima pri slikanju.
Zaslon: 1440 × 3120 piksela, 6,71”,
Memorija: 12 GB RAM, 256 GB pohrana
SoC: Google Tensor
Stražnje kamere: 50 MP širokokutna // 48 MP telefoto 4× zoom // 12 MP ultraširoka
Selfie kamera: 11,1 MP širokokutna
Viđeno u: Google Store
Cijena: 999 eura


OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro

Za: Otkada je OnePlus krenuo u flagship smjeru sa svojim “Pro” modelima, njihov vam mobitel jednostavno nudi najbolje hardverske specifikacije na tržištu. Tu je velik 6,7-inčni zaslon visoke oštrine od 1440 × 3216 piksela s najmodernijim LTPO AMOLED 120-hercnim zaslonom visoke svjetline i zakrivljenih rubova za još atraktivniji izgled. Straga prvu riječ ima sustav kamera od koje ona glavna širokokutna ima 48 MP i veliki 1/1.43-inčni senzor, a kako i sam brending nagovještava, ovdje su na optimizaciji boja glavne kamere radili s Hasselbladom, ali samo u Pro načinu rada.
Protiv: Sve kamere osim glavne imaju osjetne nedostatke u usporedbi s konkurencijom, kako hardverski tako i softverski.
Zaslon: 1440 × 3216 piksela, 6,7”, 120 Hz
Memorija: 8 GB RAM, 128 GB pohrana
SoC: Snapdragon 888
Stražnje kamere: 48 MP širokokutna // 8 MP 3,3× zoom telefoto // 50 MP ultraširoka // 2 MP monokromatska
Selfie kamera: 16 MP širokokutna
Viđeno u: edigital.hr
Cijena: 6.429,45 kuna


ASUS ROG Phone V

ASUS ROG Phone V

Za: Ako volite mobilni gaming, nije potrebno tražiti dalje od Asusova ROG V mobitela koji je upravo na to fokusiran. Mobitel ima AMOLED zaslon s brzim 144-hercnim osvježavanjem i 300-hercnim prepoznavanjem dodira zaslona. Veliki 6,78-inčni zaslon vjerno prikazuje sav sadržaj, a čak 16 GB radne memorije osigurava maksimalnu brzinu prijenosa podataka bez obzira na pozadinski multitasking. Dobivate i ogromnu bateriju sa super brzim 67-vatnim punjenjem i stereo zvučnicima. Uz sve to, mobitelu možete kupiti specijalne dodatke koji, primjerice, poboljšavaju njegovo hlađenje ili mu na bočne strane dodaju kontroler kako bi bio još igriviji.
Protiv: S ovim mobitelom žrtvujete kamere, a aktivni se hladnjak od sada treba odvojeno kupovati.
Zaslon: 1080 × 2448 piksela, 6,78”, 144 Hz
Memorija: 16 GB RAM, 256 GB pohrana
SoC: Snapdragon 888
Stražnje kamere: 64 MP širokokutna // 13 MP ultraširokokutna // 5 MP macro
Selfie kamera: 24 MP širokokutna
Viđeno u: megabajt.hr
Cijena: 6.897,06 kuna


Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro

Za: Novi iPhoneov flagship, Pro model nam donosi poboljšane kamere i optičku stabilizaciju na više senzora, tako da sada možete snimati impresivne video uratke s različitim perspektivama. Uz bolje se kamere naravno dobiva i bolji zaslon koji napokon koristi moderne tehnologije kako bi se omogućilo 120-hercno osvježavanje zaslona za puno oštriji prikaz pokreta. Zaslon također nudi i višu svjetlinu od 1.000 nita koji mogu narasti do 1.200 nita u HDR načinu rada. Povećana je i baterija te mobitel impresivno dugo traje, ovisno naravno o vašim navikama.
Protiv: Mobitel i dalje ima značajnu količinu specifikacija jednakih prošlogodišnjemu, pa je ovaj iPhone više nalik refresh modelu nego novom uređaju.
Zaslon: 1170 × 2532 piksela, 6,1”, 120 Hz
Memorija: 6 GB RAM, 256 GB pohrana
SoC: Apple A15 Bionic
Stražnje kamere: 12 MP širokokutna // 12 MP ultraširokokutna // 12 MP 3× zoom telefoto
Selfie kamera: 12 MP širokokutna
Viđeno u: iStyle.hr
Cijena: 10.719,00 kuna

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Koji flagship telefon odabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.