Palac gore za kupnju: Koju gaming konzolu kupiti?

Palac gore za kupnju: Koju gaming konzolu kupiti?


Iako za nekoliko mjeseci izlaze novi Xbox i PlayStation, sada je odlično vrijeme za iznimno povoljnu kupovinu gaming konzole.


Nintendo Switch Lite s markicom

Nintendo Switch Lite

ZA: Odlična prijenosna konzola koja je u odnosu na originalni Switch maknula mogućnost povezivanja s televizorom i motion kontrolere. Sada je kompaktnija, lakša i s nešto oštrijim prikazom ekrana. Konzola ima bolju ergonomiju, lakše se prenosi i ponovno ima D-pad tipku. Povećana je i autonomija, pa ćete moći igrati i do 7 sati u komadu, ovisno o igri.
PROTIV: Ne podržava cijelu kolekciju igara za originalni Switch zbog drugačijeg dizajna. Nema bluetooth modul, pa se ne mogu povezati bežične slušalice.

Memorija: 32 GB
Mreža: Wi-Fi, Bluetooth 4.1, NFC
Cijena: 1.795,00 kn


Microsoft Xbox One X s markicom
Microsoft Xbox One X

ZA: Do izlaska novih PlayStationa 5 i Xbox Series X konzola krajem godine, One X je najjača konzola na svijetu i u zadnjih se nekoliko mjeseci nalazi na akcijama ispod 2200 kuna. Konzola podržava igranje u 4K rezoluciji, ali i mijenjanje rezolucija. Također podržava HDR prikaz igara, a uz nju dolazi jedan od najboljih igraćih kontrolera.
PROTIV: Iako pretplata na Microsoftov servis donosi stotine atraktivnih igraćih naslova, kod nas je duboko ukorijenjena PlayStation kultura i, za sada, Sony ima više atraktivnih, originalnih igara. One X ima klasični terabajtni HDD, dok će nove konzole za Božić imati SSD.

Memorija: 1 TB
Sučelja: 3xUSB, HDMI, digitalni optički izlaz, Ethranet
Mreže: Wi-Fi, Bluetooth
Cijena: 2.136,00 kn


Playstation VR
PlayStation VR

ZA: Daleko najprodavanije VR rješenje na tržištu ima veliku kolekciju igara, a sustav se sastoji od naočala s OLED ekranom i 90 ili 120 Hz osvježenjem. Cijena, mogućnosti i velik izbor igraćih naslova najveće su prednosti PlayStation VR-a.
PROTIV: Sony VR nije na razini PC sustava po kvaliteti, pa Move kontroleri znaju lako ispasti iz oka kamere. Ukupno gledano, PlayStation VR ipak nudi puno za cijenu.

PlayStation VR naočale
Ekran: 5,7›› OLED, 90 Hz
30 igara
Cijena: 1.369,00 kn


Sony PlayStation 4 Slim vs Microsoft Xbox One S


PERFORMANSE:
Slim verzija PS4 konzole donosi HDR funkcionalnost, ali je i dalje slabija od Pro modela koji je do pojave petice bio najjača Sonyjeva uzdanica. Na papiru, PS4 Slim ima veću snagu od Xbox One S konzole i za Full HD igranje bit će odlična.

Xbox je S verziju predstavio kao iznimno pristupačan multimedijski player koji može reproducirati Blu-Ray diskove i streamati 4 K filmove i serije s raznih servisa. Što se tiče igranja, konzola je u rangu običnog PS4 i za Full HD naslove će biti jako dobra. Ono što One S radi je upscale na 4 K, a donosi i HDR funkcionalnosti.


IGRE:
Brojne naslove koji su ekskluziva za PlayStation predvode God of War, Horizon Zero Dawn, Uncharted serijal, Shadow of the Colossus i druge. PS pretplata donosi mjesečno par novih atraktivnih naslova i kolekciju nešto manje poznatih, ali nije na razini Microsoftove pretplate, što se vidi i po broju korisnika.

Xbox Game Pass donosi oko 140 igara, pri čemu ima veći udio hit naslova. Dosta igara su prošlogeneracijske igre, ali postoje i novi naslovi. Microsoftova konzola ima manje atraktivnih ekskluziva, a izdvajamo Forza Horizon, Gears i Halo serijal.

KONTROLERI:
Unaprijeđeni DualShock 4 kontroler predstavljen je za Pro i PS4 Slim verziju konzole. Od noviteta, kvalitetni bežični kontroler ima bolji grip na D-Pad i analognim stick tipkama. Laganiji je od kontrolera za klasični PS4, a svjetlo koje pokazuje status baterije ima i neke druge namjene; nije samo iza, nego prolazi i kroz kontroler, pa je lakše očitati stanje baterije.


Xbox One kontroler je doživio blagu nadogradnju u D-pad i području analognih kontrola. Microsoft je poboljšao bežični domet i Bluetooth povezivost, a dodan je i 3,5 mm utor za slušalice. Ovo je ujedno i ponajbolji PC gaming kontroler kojeg lako možete bežično povezati i s gaming strojem.


PRESUDA:
Definitivno odlična cijena za vrlo sposobnu konzolu. Prednost je bolja ponuda igara i ukorijenjenost plejke u Hrvatskoj, pa ćete lakše i do polovnih igara. PS4 Slim je hardverski snažnija od One S modela.

Xbox One S ima Blu-Ray player i niz multimedijskih funkcionalnosti. Sirovom snagom zaostaje za PS4 Slim konzolom i ponudom igara, iako je Xbox Game Pass odlična ponuda s velikom kolekcijom atraktivnih naslova dostupnih kroz sustav pretplate.

Sony Playstation 4 Slim
PS 4 Slim
Memorija: 500 GB
Sučelja: 3xUSB, HDMI, digitalni optički izlaz, Ethranet
Mreže: Wi-Fi, Bluetooth
Cijena: 1.949,00 kn

Microsoft Xbox One S s markicom
Xbox One S
Memorija: 1 TB
Sučelja: 2xUSB, HDMI, digitalni optički izlaz, Ethranet
Mreže: Wi-Fi, Bluetooth
Cijena: 1.499,00 kn

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac gore za kupnju: Koju gaming konzolu kupiti? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.