Božićni vodič za kupnju: Koju grafičku karticu odabrati - 3.2 out of 5 based on 6 votes
Božićni vodič za kupnju: Koju grafičku karticu odabrati

Božićni vodič za kupnju: Koju grafičku karticu odabrati

Cijene grafičkih kartica imaju jedinstvenu vezu s vrijednošću kriptovaluta. Ako čujete o rekordnim cijenama primjerice bitcoina, budite sigurni da će one uzrokovati i rekordne cijene grafičkih kartica, pogotovo u srednjem segmentu. Srećom, bitcoin ludnica polako jenjava, a s njom i snovi takozvanih kopača čije grafičke kartice polako pune oglase.

To sve znači i da cijene u dućanima polako poprimaju realnije vrijednosti koje još nisu na originalnoj razini, no blagdanske akcije u dućanima bi to mogle popraviti. Ovdje ćemo vam pomoći listanjem optimalnih cijena i specifikacija u više potrošačkih razreda kako bi mogli odabrati savršen poklon.

 

GTX 1060 6GB 2

INNO 3D GTX 1060 6GB

ZA: Ova je kartica u performansama svojevrsni standard srednje klase i odlikuje je niska potrošnja električne energije u usporedbi s konkurencijom, kao i vrlo solidne performanse na FullHD rezoluciji kod najmodernijih naslova te solidne performanse u slučaju da imate monitor rezolucije 1440p. Premda postoje dvije verzije, ona s 3 GB i sa 6 GB memorije, preporučamo nešto skuplju jer su 3 GB RAM-a već sada rubno dovoljna, a sa 6 GB osiguravate si relevantnost kartice na još nekoliko godina.

PROTIV: Još uvijek precijenjena u dućanima, s ovom karticom možete igrati naslove i na 1440p, no u nižoj kvaliteti, što je bitan kompromis kada izdvajate toliki novac za već zastarjelu FullHD rezoluciju.

Proizvodni proces: 16nm
Jezgra: Pascal
Vrsta memorije i količina: GDDR5 / 6 GB
Broj shadera: 1280
Deklarirani TDP: 120W
Web cijena: 2374 kune
Viđeno u: Mikronis

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni vodič za kupnju: Koju grafičku karticu odabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.