Back to school - Šest pristupačnih monitora za svjetliji povratak u klupe

Back to school - Šest pristupačnih monitora za svjetliji povratak u klupe

BUDGET MONITORI - Svjetliji povratak u školu

Vidilab donosi back to school specijal s pregledom šest vrlo dobrih modela monitora pri čemu nam je najvažnija stavka bila omjer kvalitete prikaza i cijene koja za zadanu kategoriju mora biti nešto niža. Ako pri odabiru monitora iz jednadžbe izbacimo videoigre, otvorit će nam se mnogo povoljnije opcije, a školska produktivnost ostat će na razini i bez stope osvježavanja od 144Hz.

Iako su upravo gaming monitori ti koji beskrajnim zahtjevima za savršenstvom tjeraju razvoj tehnologije prema naprijed, većina tih tehnologija na kraju završi i u jeftinijim modelima koji pružaju solidne performanse. Većina korisnika bit će potpuno zadovoljna onime što oni nude. Uglavnom su to nekoliko milisekundi sporiji paneli čije će performanse primijetiti samo hardcore igrači.

 


Benq 24

BENQ 24” VZ2470H

ZA: Ovaj model koristi AMVA panele. Kutovi su mu gledanja odlični kao i IPS panelima, ali bez njihovih loših performansi u prikazu crne. Dizajn je rijedak primjer bijelo obojena ekrana, kablova i napajanja, čime se model ističe od ostatka konkurencije. Tu je i ponajprije stilski dizajniran stalak s držačem smještenim lijevo od centra. Monitor krasi i ekran “od ruba do ruba” bez plastičnih obruba s gornje, lijeve i desne strane. Sam ekran nudi nam FHD rezoluciju od 1920 x 1080 piksela i brzinu osvježavanja od 60 Hz. Impresivan je kontrast razine 3000:1, zbog kojega će i prilikom najsnažnijeg osvjetljenja panel crne boje i dalje izgledati potpuno mračno.
PROTIV: BENQ je za ovaj cjenovni rang neke stvari morao izostaviti. Monitor se ne može rotirati niti prilagođavati po visini te mu nedostaje VESA standard za montiranje na stalke drugih proizvođača. Nedostaju zvučnici koji bi upotpunili proizvod eliminirajući dodatnu kupnju.

Veličina ekrana: 24 in
Rezolucija: 1920 x 1080
Dubina boje: 6-bitna
Svjetlina: 250 nita
Tip panela: AMVA
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 1.289,00 kn
Viđeno u: www.instar-informatika.hr



Asus VC239H

ASUS VC239H

ZA: Asus nam u ovom segmentu nudi solidan IPS ekran atraktivna izgleda s vrlo tankim “frameless” dizajnom. IPS panel osigurava odličnu vidljivost iz svih kutova i atraktivan prikaz boja. Dobrodošla je i promjena LED osvjetljenja, koje jačinu više ne regulira titranjem, najviše primjetnim kada ekran pokušate uslikati kamerom. Dio korisnika žalio se na umor očiju koji su ovakvi ekrani uzrokovali i proizvođači su ih poslušali. Monitor dolazi tvornički kalibriran za visoku preciznost prikaza boja. Ako pak želite, kvalitetu boja možete malo žrtvovati kako biste dobili viši kontrast od 1100:1. Monitor je tanak, što mu daje atraktivnost, a na stalku se može i prilagođavati kut gledanja.
PROTIV: IPS tehnologija zbog izlijevanja bijele svjetlosti i nešto slabijeg kontrasta ne dopušta lijep prikaz tamnih scena. Punjač dolazi odvojen, a monitor se ne može rotirati niti visinski podesiti.

Veličina ekrana: 24 in
Rezolucija: 1920 x 1080
Dubina boje: 6-bitna
Svjetlina: 250 nita
Tip panela: IPS
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 1.186,55 kn
Viđeno u: www.mikronis.hr


LG 25UM58

LG 25UM58-P

ZA: Widescreen monitori današnji su standard, no ljudi koji su probali ultra-wide screen osjećat će se zatvoreno na bilo čemu manjem. Dok su ultra-wide monitori dugo bili veoma skupi, LG nam donosi solidno iskustvo za budžetni segment nakon kojega ćemo teško moći natrag. Dijagonalom od 25 inča i rezolucijom 2560 x 1080 pogađa optimalnu sredinu gdje pikseli nisu previše rijetki da bi se primijetili. IPS panel osigurava odlične kutove gledanja i precizne prikaze boja. U slučaju da vam se igraju igre, monitor podržava gaming mode od 75 Hz. I premda se ne može mjeriti s gaming monitorima, neće razočarati prosječnog korisnika. Među opcijama se nalazi i korisna split-screen funkcija koja će mnogima pomoći pri multitaskingu ako ne žele dva monitora.
PROTIV: Ergonomske opcije mogle bi biti poboljšane (samo se nagib može mijenjati). IPS tehnologija kvalitetu vrlo tamnih scena smanjuje izlijevanjem bijelog pozadinskog svjetla.


Veličina ekrana: 25 in
Rezolucija: 2560 x 1080
Dubina boje: 6-bitna
Svjetlina: 250 nita
Tip panela: IPS
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 1.585,00 kn
Viđeno u: www.mikronis.hr


BenQ RL2455BENQ RL2455


ZA: Ovaj monitor namijenjen je onima koji planiraju i zaigrati na svom računalu. Benq je za tu svrhu napravio monitor s TN panelom visoke brzine odaziva od 1 ms i do 75 Hz osvježenja. Korisnici ga hvale zbog visoke kvalitete prikaza slike. Rezolucija je standardnih 1920 x 1080 piksela, a veličina 24 inča. Dodatna su prednost i zvučnici koji će biti dostatni za osnovno slušanje sadržaja i igara (no glazba će ipak zahtijevati nešto više). Monitor dolazi i s VESA standardom za montiranje ekrana na stalke drugih proizvođača i tako omogućuje uštedu prostora na radnom stolu.
PROTIV: TN paneli, iako bolji nego ikada, ne mogu se mjeriti s modernijim tehnologijama kada je u pitanju kvaliteta prikaza sadržaja. Prednost su im brzina odaziva i osvježenja, no tu razliku primijetit će samo aktivni gameri koji dolaze s boljih monitora. Stalak je osnovan s mogućnošću pomicanja kuta gledanja, no zamjenjiv stalkom nekih drugih proizvođaća.

Veličina ekrana: 24 in
Rezolucija: 1920 x 1080
Dubina boje: 6-bitna
Svjetlina: 250 nita
Tip panela: TN
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 1.300,55 kn
Viđeno u: www.mikronis.hr


Samsung S24F35OFHSamsung S24F350FH


ZA: Samsung nam u ovaj cjenovni rang donosi 24-inčni Full HD (1920 x 1080) monitor s AD-PLS tehnologijom, solidnim kontrastom od 1000:1 i odličnim kutovima gledanja. Bonus je i AMD-ov Freesync, koji će, u slučaju da vaša grafička ne može održati monitorovih 60 Hz, prilagoditi rad AMD-ove grafičke kartice kako bi se izbjeglo rezanje prikazane slike. Ovaj tip panela može prilično točno prikazati gotovo sve boje sRGB spektra, no ipak nije savršen. Svjetlina se više ne kontrolira titranjem, što je dobrodošla promjena za smanjenje umora očiju. Dizajn je atraktivan i standardan Samsungov izgled s podosta reflektirajuće crne plastike koja se nekim korisnicima možda neće svidjeti.
PROTIV: Freesync ima limitiran raspon učinkovitosti 48-72 Hz te neće pomoći kvaliteti u nižim brzinama. Stalak koji dolazi uz monitor nema mogućnost podešavanja, ali srećom ima VESA standard za montiranje drugih stalaka. Nedostaju i zvučnici za prosječnog korisnika.


Veličina ekrana: 24 in
Rezolucija: 1920 x 1080
Dubina boje: 6-bitna
Svjetlina: 250 nita
Tip panela: AD-PLS
Tip sinkronizacije: AMD Freesync
Cijena: 993,00 kn
Viđeno u: www.edigital.hr


Philips 246EPHILIPS 246E7QDSW


ZA: Philips se ovim monitorom u budžetnom rangu fokusirao na kvalitetu slike za multimediju. Veličine je  24 inča i ima rezoluciju 1920 x 1080 piksela. Tehnologija prikaza na panelu je PLS i prikazuje prilično vrlo točne boje s dobrim kutovima gledanja. Dodatna je mogućnost i spajanje s mobilnim uređajem putem HDMI-ja kako bi se na njemu prikazao sadržaj mobilnog uređaja. Ima atraktivan dizajn s mat površinom, no stalak mu može biti prilično klimav. Dolazi i s rupama kompatibilnim s VESA standardom za montažu na stalke drugih proizvođača.
PROTIV: S vremenom odaziva od 15 ms, ovaj mobitel nije idealan za gaming, ali može poslužiti za igranje ako niste profi igrač. Ako vam treba ponajbolji prikaz slike u ovom cjenovnom rangu, definitivno jedan od boljih odabira uz  odličan dizajn.


Veličina ekrana: 24 in
Rezolucija: 1920 x 1080
Dubina boje: 6-bitna
Svjetlina: 250 nita
Tip panela: PLS LED
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 1.281,75 kn
Viđeno u: www.futura-it.hr


(Stranica 1 od 7)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 7)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Back to school - Šest pristupačnih monitora za svjetliji povratak u klupe - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.