Božićni vodič za kupnju televizora

Božićni vodič za kupnju televizora

Ako još niste našli televizor na kojemu ćete gledati novogodišnji program i nastup Jacquesa Houdeka, ovo je prilika da na jednom mjestu pogledate ponudu u kojoj smo izdvojili šest modela iz blagdanske ponude hrvatskih trgovina.

Mada među nama geekovima ima rijetkih biljčica koje televizija uopće ne zanima, činjenica je da si u ovo blagdansko vrijeme ogromna većina ljudi teško može zamisliti život bez nje, pa smo sigurni da će se novi TV naći pri vrhu želja velikog broja božićnih šopingholičara.
Ponuda televizora u domaćim dućanima uvijek je velika, no u ovo doba je postala posebno ogromna. Dakako, čim se više toga nudi, tim više postoji šansa za pogrešku pri kupnji, pa vjerujemo da ni pod koju cijenu nećete zanemariti naše preporuke, jer će vam naš Palac gore za kupnju omogućiti uživanje u savršenoj slici i tonu tijekom blagdana, ali i za cjelogodišnju zabavu uz popularne sapunice, filmske hitove, te dakako za gledanje predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva.

 

PANASONIC TX-40CS630E

PANASONIC TX 40CS630E s 4ZA: Panasonicov 40 inčni CS630E ima fenomenalnu podršku za multimedijalne formate, a izdvojili bi posebno HEVC kodek koji nije uobičajen kod svih proizvođača. Ovaj model ima uz to 400 Hz osvježenje ekrana, integrirani Wi-FI i DVB-T2 tuner. Panasonic od Smart platforme ima Firefox OS i uz sve mogućnosti ovo je pravi multimedijalni centar u jednom uređaju s naglaskom na kvalitetu prikaza slike.

PROTIV: Kad već 4K televizori ove dijagonale koketiraju s ovim cjenovnim rangom, „ samo FullHD“ se može u ovoj dijagonali naći i za zamjetno manji iznos. Ipak, ovo je kompletan paket i zbog brojnih naprednih mogućnosti zaslužuje četvorku.

EKRAN: 102 cm LED, 400 Hz
REZOLUCIJA: 1920x1080
SMART TV: Firefox OS
WIFI: Ugrađen
PRIKLJUČCI: 3xHDMI, 2x USB 2.0
CIJENA: 3.399,15 kn
VIĐENO: Elipso

 ISTAKNUTO


LG 49UF7787

LG 49UF7787 s 5ZA: 4K najnoviji je hype među proizvođačima televizora, a dobra vijest je da sadržaji visoke rezolucije do korisnika stižu ipak brže nego što je to bio slučaj s 3D-om. Ovaj LG uz UHD rezoluciju po iznimno povoljnoj cijeni i uz veeliku dijagonalu nudi magic motion daljinski koji je ujedno najbolji upravljač kojeg smo vidjeli za smart sučelje. U paketu dolaze i odlični zvučnici, te podrška za HEVC kodek. Softverski smart TV sučelje ima odličan Web OS koji je brz i s mnoštvom mogućnosti.

PROTIV: Iako sadržaji za 4K dolaze sve brže i dalje je dostupnost kvalitetnih UHD filmova, serija i programa vrlo skromna, pa bi s FullHD telkom koja ima ove ostale opcije prošli odlično i pri tome dodatno uštedjeli. Kao alternativu nedostatku 4K sadržaja ovaj model nudi skaliranje sa svih ostalih rezolucija. Ukupno vrlo dobar.

EKRAN: 142 cm LED, 1400 Hz PMI
REZOLUCIJA: 3840x2160 UHD
SMART TV: WEB OS
WIFI: Ugrađen
PRIKLJUČCI: 3xHDMI, 3x USB 2.0, komponentni, SCART, CI-slot
CIJENA: 6.999,99 kn
VIĐENO: Emmezeta


SONY KDL-50W808C

SONY KDL 50W808C s 4ZA: Ovaj Bravia model iz više klase odlikuje se odličnom kvalitetom slike, kontrasta i prikazom crne. Drugi veliki adut KDL-50W808C modela je Android kao pogonska sila Smart TV sučelja. Nudi pregršt aplikacija, brz je i responzivan, a nudi Google Cast za gledanje sadržaja pametnog telefona na ekranu. Podržani su NFC i MHL.

PROTIV: Iako vrhunski opremljen i sa stavkom koja je na koncu i najbitnija, a to je kvaliteta slike, nekako nam se čini da bi približno iste mogućnosti mogli dobiti i za gotovo duplo manju cijenu. Ako vam to nije uteg, sve što smo nabrojali uz Android kao cool feature stvarno čini dobru ponudu.

EKRAN: 127 cm LED, 800 Hz
REZOLUCIJA: 1920x1080
SMART TV: Android
WIFI: Ugrađen
PRIKLJUČCI: 4xHDMI, 3x USB 2.0, komponentni, SCART, CI-slot
CIJENA: 6.999,99 kn
VIĐENO: Sancta Domenica


SHARP LC-90LE757E

SHARP LC 90LE757E s 2ZA: Ako želite doista ogroman ekran, ovo je jedna od mogućnosti. Solidno opremljen FullHD televizor ima ugrađen Wi-Fi i još dosta naprednih funkcija, pa čak i Sharpovu inačicu Smart TV-a.

PROTIV: Vrijeme je jednostavno pregazilo ovaj televizor i rijetko bi tko „pljunuo“ 80k kuna za samo FullHD i k tome još LED televizor u sadašnje vrijeme velikih UHD zaslona i čak OLED televizora koji su debelo ispod ove cijene. Njegov jedini forte ako stavimo u kontekst sadašnje ponude je veličina ekran i to je ono što (previše) plaćate. Okrenite se s tim budgetom radije UHD ili OLED modelima koji donose neusporedivo više.

EKRAN: 229 cm LED, 200 Hz
REZOLUCIJA: 1920x1080
SMART TV: Aquos Net+
WIFI: Ugrađen
PRIKLJUČCI: 4xHDMI, 1x USB 2.0, komponentni, SCART, VGA, optički ulaz
CIJENA: 79.999,99 kn
VIĐENO: Svijet medija

 ISTAKNUTO

Samsung UE55J9002 

Samsung UE55J9002 s 5ZA: Samsungov SUHD high-end model jedan je od najimpresivnijih LCD televizora koje smo vidjeli s golemim kontrastom i HDR sposobnostima spremnim za skorašnji dolazak Ultra HD Blu-ray sadržaja koji iskorištava ogroman potencijal ove tehnologije. LCD ovog tipa sposoban je biti direktan konkurent i OLED-u. Iako smo pobornici zakrivljenog ekrana na ovoj dijagonali beneficije ne dolaze do naročitog izražaja kao kod 65“ i većih modela.

PROTIV: Kada bi gledali UHD televizore različitih cjenovnih klasa ne možemo ga proglasiti pobjednikom zbog astronomske cijene za jedan 55“ model. Iako je top-klasa ovaj TV nije Samsungov vrh ponude, postoji još i JS9502 serija.

EKRAN: 138 LED
REZOLUCIJA: 3840x2160
SMART TV: Tizen
WIFI: da
PRIKLJUČCI: 4xHDMI, 3x USB 2.0, komponentni, CI+, RF
CIJENA: 17.099,00 kn
VIĐENO: Harvey Norman

 

LG 28LF450B

LG 28LF450B s 2ZA: Kod ovako malog televizora glavna prednost mu je mala potrošnja. Energetski razred A+ i Edge LED osvjetljenje uz Triple XD Engine trebali bi osigurati kvalitetnu sliku, doduše samo HD Ready rezolucije.

PROTIV: Prvo, čemu uopće kupovati ovako mali televizor? Čak i za ovaj budget može se naći normalnije veličine, da ne govorimo o rezoluciji. Bolje vam je kupiti kvalitetni 27 inčni monitor, imati bolju sliku i uložiti 100 kuna za USB tuner za TV. Definitivno zaobići.

EKRAN: 68 LED, 300 Hz PMI
REZOLUCIJA: 1366x768
SMART TV: Ograničeno
WIFI: ne
PRIKLJUČCI: 2xHDMI, 2x USB 2.0, SCART, komponentni, CI+, RF
CIJENA: 1.899,00 kn
VIĐENO: Ronis

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni vodič za kupnju televizora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.