Električni bicikli i gadgeti na Garmin Connected Bike Demo Day

Električni bicikli i gadgeti na Garmin Connected Bike Demo Day

Garmin je u Zagrebu održao Garmin Connected Bike Demo Day, zanimljivu prezentaciju novih proizvoda s posebnim naglaskom na biciklizam, pa smo imali priliku isprobati električne bicikle Keindl Sporta Cube koji su bili opremljeni Variaradarom, pametnim Varia svjetlom i Garmin Edge 1030 GPS biciklističkim računalom.

Garmin 41

Pored toga, na prezentaciji su predstavili i novu Garminovu 360 kameru  Virb 360 za koju tvrde da je najbolja akcijska 360 kamera na svijetu, jer je vodootporna i izdržljiva, dok istovremeno omogućuje snimanje videozapisa do 5,7K/30 fps, uz ambijentalni zvuk koji snimaju 4 ugrađena mikrofona. Kamera ima ugrađen GPS, Bluetooth i Wi-Fi povezivost, kao i glasovno upravljanje koje će vam biti korisno za pokretanje ili zaustavljanje snimanja te je kompatibilna s VR naočalama, a može omogućiti i prijenos uživo putem YouTubea ili Facebook Livea ako ju povežete s pametnim telefonom ili tabletom. Pored svega toga omogućuje i G-Metrix preklapanja za proširenu stvarnost (AR).

Garmin 72

Što se tiče biciklističkih gadgeta namijenjenih profesionalcima, Garmin je predstavio Vector 3/3S mjerač snage koji mjeri snagu temeljem okretanja pedala. To vam omogućuje mjerenje ukupne snage, ravnotežu lijeve i desne strane, kadencu i naprednu dinamiku bicikliranja, pa će vam poslužiti za potrebe treninga i praćenje napretka u vašoj snazi i brzini okretanja pedala. Vector 3/3S se integrira lako s drugim sustavima poput Varia biciklističkog radara te je kompatibilan s popularnim platformama za trening biciklista kao što su Strava i TrainonPeaks. Zahvaljujući ugrađenom Bluetoothu svoje uspjehe možete dijeliti s online zajednicom putem društvenih mreža.

Garmin 71

Na Keindlovim Cube električnim biciklima koje smo imali priliku prašiti po savskom nasipu nalazili su se razni Garminovi gadgeti, među kojima izdvajamo Garmin Edge 1030 biciklističko računalo s GPS-om, koje sadrži kompletan sustav navigacije, praćenja performansi i navođenja uz pomoć Garmin Connect "mreže" te sadrži novu značajku Trendline koja vam pruža uvid u najbolje i najpopularnije rute među biciklistima koji su na vašem području vozili prije vas. Bez obzira vozite li ulicama ili stazama, učitana "rutabilna" Garminova karta s upozorenjima na nadolazeće zavoje bit će vam vrlo korisna, a lako ćete pronaći zanimljive staze čak i kada se prvi puta nađete na nekoj lokaciji. Uređaj posjeduje zaslon osjetljiv na dodir koji možete koristiti i s rukavicama, a od senzora tu su GPS, GLONASS i visinomjer kako biste uvijek znali koliko brzo, daleko i visoko vozite. Garmin Edge 1030 je kompatibilan s drugim Garminovim biciklističkim gadgetima, uključujući pometno Vario svjetlo i Varia radar.

Garmin 125

Kada smo kod Varia radara, moramo reći da je ovo doista vrlo koristan gadget koji će posebice cijeniti biciklisti koji se često voze prometnicama koje dijele s automobilistima. Uređaj se montira iza sjedala te detektira vozila koja vam prilaze straga na udaljenosti od 120 metara, a LED rasvjetom ili na zaslonu Edge 1030 računala će vam se u svakom trenutku prikazivati koliko je koji auto udaljen od vas, a dobit ćete i zvučno upozorenje. Kao što je rečeno na prezentaciji, ovo neće spriječiti nekog idiota da vas udari, ali će vam skrenuti pozornost na to da vam se približava potencijalni idiot pa ćete se bolje koncentrirati i poduzeti sve da smanjite mogućnost da vas idiot doista pokupi.

Garmin Vario radar i pametno svjetlo

Pametno Vario UT800 svjetlo također je vrlo zanimljivo jer nudi  opaku snagu osvjetljenja ili bljeskanja do 800 luksa, pa će noću biti vidljivo do 1,5 km, a može se namjestiti tako da vam punom snagom svijetli samo kada je cesta ispred vas prazna, dok će se prilikom približavanja vozila koja vam dolaze u susret automatski prigušiti, što znači da dobivate automatsko kratko-dugo svjetlo za bicikl.

Cube eBicikl

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.