Computex 2016: Uskoro prvi Windows Holographic uređaji?

Computex 2016: Uskoro prvi Windows Holographic uređaji?

U svojoj prezentaciji na Computexu u Taipeiu Microsoft još uvijek nije objavio datum puštanja u promet konačne verzije HoloLensa. Umjesto toga, objavio je da će Windows Holographic, platformu koja pokreće Hololens, otvoriti za partnerske proizvođače hardvera.

Windows Holographic je platforma koja kombinira VR i AR (virtualnu i proširenu stvarnost) i omogućava interakciju i suradnju među korisnicima u realnom vremenu unutar takvog okruženja. Među partnerima je spomenut i HTC, koji je u svijetu virtualne stvarnosti već dobro poznat po svome odličnom headsetu HTC Vive. Stoga iz Microsofta poručuju da će se prvi uređaji koji podržavaju ovu platformu pojaviti kroz nekoliko mjeseci, a ne godina.

Da bi se to i ostvarilo, Microsoft se planira fokusirati na razvoj same platforme za partnere, jer upravo će partneri kao što je HTC, smatraju u Microsoftu, pokrenuti budućnost Windows Holographica.

Sve u svemu, čini se da možemo uskoro očekivati prve VR/AR uređaje temeljene na Microsoftovoj tehnologiji, samo što ti uređaji vjerojatno neće biti Microsoftovi.

Izvor: Cnet

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.