HTC predstavio svoj VR akcelerator, Vive X

HTC predstavio svoj VR akcelerator, Vive X

Da bi dodatno unaprijedili VR okružje, HTC je službeno objavio kako radi na stvaranju VR akceleratora.

HTC-ov Vive headset od nedavno se nalazi u prodaji po cijeni od oko 800 dolara (oko 5.329 kn). Pošiljke Vivea su već krenule, dolazeći do korisnika u roku od mjesec dana od narudžbe. Uz njega potrebno je dovoljno jako računalo, koje će svojom hardverskom snagom biti u stanju pokretati novo VR okružje. Preporučeni hradverski detalji za VR: NVIDIA GeForce GTX 970 ili AMD Radeon R9 290 (pa na bolje), Intel i5-4590 ili AMD FX 8350 (ili bolji) i više od 4 GB RAM-a. 

HTC je tako na svojoj službenoj stranici objavio pokretanje globalnog akcelerator programa, Vive X, koji nudi razne vrste pomoći startupovima koji se bave (ili će tek se baviti) razvojem VR projekata i tehnologija, uključujući i financijsku potporu. Između ostalog nude i mogućnost networkinga, edukacije i mentorstva za one koji se žele prijaviti.

HTC navodi da je Vive X akcelerator u potpunosti otvoren svima koji imaju dobre ideje, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovoj poveznici. Trenutno Vive broji više od 16-ak igara, među kojima su Valveov The Lab, Holoprint, Audioshield, Chunks, Space Pirate Trainer itd.

Nedavno je HTC u suradnji s IKEA-om lansirao i aplikaciju za VR gledanje kuhinja, koja je potpuno besplatna.



Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.