Koji Antivirus koristiti umjesto ovog ugrađenog u Windowse? - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Koji Antivirus koristiti umjesto ovog ugrađenog u Windowse?

Koji Antivirus koristiti umjesto ovog ugrađenog u Windowse?

Već dugo vremena koristim Windows Defender antivirusni program. Generalno sam zadovoljan njime jer me znao upozoriti na razne arhivske .zip datoteke i installere koji bi mogli biti potencijalno opasni.

Došao je i taj dan kada bih želio nekoga upitati za drugo mišljenje. Kako je to gotovo svakodnevica u poslovnom svijetu, tražiti drugo mišljenje - mislim, pa naravno i u svijetu medicine, tako bih i u ovom današnjem računalnom svijetu želio vidjeti drugo mišljenje antivirusnog alata o stanju mog računala.

Ako posumnjam da moje računalo ima neku zlokobnu bolest (virus), a možda ju Defender nije u stanju otkriti, želio bih vaše cijenjeno mišljenje s kojim antivirusnim alatom biste zamijenili taj Windows Defender kako biste zatražili drugo mišljenje.

Lijep pozdrav,
Nikola

Postoje mnogi besplatni i komercijalni antivirusi od kojih je baš svaki dobro upitati za drugo mišljenje. Mnogi komercijalni imaju probni period od mjesec dana pa je tako i njih moguće testirati na vašem „slučaju“.

Koji je antivirus najbolji morati ćete popratiti detaljnije kroz vijesti na portalima jer se antivirusi stalno nalaze na "valovima" uspjeha i neuspjeha. Nedavno je hakiran Malwarebytes, te iako uvjeravaju kako njihovu proizvodi nisu pogođeni te su korisnici sigurni, trebate se zapitati želite li doista na računalu antivirus tvrtke koja niti sebe nije mogla obraniti. BitDefender se nalazi pri vrhu top ljestvica antivirusa. CNET ga navodi kao dobrog, odmah nakon Norton Antivirusa. Nortona bismo preskočili zbog njegove preduboke integracije u OS računala koja znatno naušava performanse. S toga, na linku https://www.bitdefender.com/solutions/free.html klikom na gumb „FREE DOWNLOAD“ preuzmite installer koji će nakon pokretanja preuzeti dodatnih četiristotinjak megabajta.

Po završetku instalacije potrebno je ulogirati se u BitDefender. Ako ga nemate, morat ćete stvoriti besplatni account. Nakon što se ulogirate možete kliknuti na ponuđeni gumb „SYSTEM SCAN“.
Sada pričekajte, ovisno o veličini vaših diskova, do nekoliko sati na rezultate skeniranja. Nadamo se da će izvješće glasiti kako niste zaraženi.

BitDefender smo vam preporučili jer na raznim usporednim testovima pokazuje odlične rezultate u pronalaženju virusa, a njegovom instalacijom nećete puno utjecati na sam rad vašeg računala, kao što je to slučaj s Norton Antivirusom. Norton također ima odlične mogućnosti zaštite, no nakon njegove instalacije računalo postane znatno sporije nego što je bilo prije. Naravno da vrlo jaki strojevi to neće osjetiti koliko će se osjetiti na računalu „u godinama“ ili standardnoj uredskoj konfiguraciji.

 

Ako ipak želite isprobati i neka druga antivirusna rješenja, pogledajte i ove linkove:

https://www.pcmobitech.com/how-to-download-avira-antivirus-offline-installer/

https://www.filehorse.com/download-malwarebytes-anti-malware/

https://offlinefreewarefiles.com/version/download-panda-antivirus-offline-installer/panda-antivirus/

https://www.totalav.com/free-anti-malware

https://www.avast.com/installation-files

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.