Threadripper - 5 detalja koje ne smijete propustiti

Threadripper - 5 detalja koje ne smijete propustiti

U redakciji se pod testovima prži novi AMDov Threadripper u pratnji RX Vega 64 grafičke kartice te smo vam ovim putem htjeli predočiti instalaciju nove AMDove platforme X399 kojom se cilja na high-end korisnike desktop računala kako bi im pomogla u stvaranju novog sadržaja, kako interaktvnog tako i editiranje videa.

 

Podsjetimo, Threadripper je novost za AMD bazirana na dva Ryzen procesora te dolazi u tri verzije, ovisno o performansama koje su vam potrebne. Nevezano uz verziju procesora, AMD je sve ostale mogućnosti X399 platforme odlučio ostaviti otključanima.
Svi ovi noviteti donose nam i novi način spajanja procesora sa socketom kojim je AMD osigurao proces od eventualnih nezgoda.


Priprema


Matičnu ploču, u ovom slučaju ASUSovu ROG Zenith Extreme potrebno je osigurati protiv mogućih kratkih spojeva što znači da bilo kakvi vijci ili alati koje ćemo koristiti tijekom rada ne padnu na matičnu ploču. Druga bitna stvar je statički elektricitet kojim smo i mi nabijeni te je uz sebe dobro imati metalnu konstrukciju poput računalnog kućišta koje je dovoljno dotaknuti svako malo kako bi izbjegli kvar.

ROG Zenith Extreme 14


Procesor


AMD je novi procesor upakirao na stvarno jedinstven način stoga je potrebno biti pažljiv i nikako forsirati otvaranje kako se vaša nova investicija nebi potrgala. Bitno je znati da je plastični okvir narančaste boje sastavni dio instalacije procesora te ga nije potrebno razdvajati od samog procesora. Služi za navođenje procesora u utor na matičnoj ploči.

05Nema šale


Za razliku od mainstream linije, ovaj procesor drži čvrsto kućište te možete biti sigurni da se neće micati jednom kada je postavljen. Kućište drže tri Torx vijka za koje ste sa procesorom dobili i pripadajući odvijač da vam ublaži muke. S dobrom dozom pažnje otpustite vijke te podignite zaštitno kućište.

ROG Zenith Extreme 17


 

Navođenje


Ispod držača procesora koji smo podignuli još je jedna metalna konstrukcija. Ona služi za navođenje vašeg novog procesora kako bi savršeno sjeo u pripadajući socket. Locirajte praktično označene plave ručkice te ih pritisnite i ostatak konstrukcije će se podići odmah ispod držača procesora. Sada uzmite svoj Treadripper procesor te ga, držeći za ručku na narančastoj plastici, gurnite u konstrukciju za navođenje bez uporabe sile.

ROG Zenith Extreme 12


 

Sve na svoje mjesto


Prvo nemojte zaboraviti podignuti plastični zaštitni pokrov od socketa te se onda konstrukcija za navođenje zajedno s procesorom spušta na matičnu ploču. Osjetit ćete lagan otpor od opruge no samo i dalje pritišćite dok procesor ne legne u svoj socket. Kako bi ostao dolje potrebo je ponovno pritisnuti dvije plave ručkice od prije i njih pritisnite kako bi se procesor zaključao na mjesto. Sada samo vratite metalni držač procesora pod vijke te ih pričvrstite naravno opet bez korištenja prevelike sile kako se socket ne bi oštetio ali da solidno drži procesor na mjestu.

ROG Zenith Extreme 16

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Threadripper - 5 detalja koje ne smijete propustiti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.