Android how to: 5 stvari koje niste znali o vašem smartphone ekranu

Android how to: 5 stvari koje niste znali o vašem smartphone ekranu

Jer svi mobiteli nisu napravljeni jednaki.

 

HUD (Heads-Up Display)

Ako se niste do sada susreli sa terminom Heads-Up Display, on opisuje prikaz na ekran ili staklenu površinu informacije kako ne bi morali skretati pogled ni gubiti fokus vašeg originalnog objekta. Tehnologija se često koristi unutar videoigara te je donedavno bila jedinstvena vojnim avionima. Sada se već može naći u nekim modelima automobila te upravo ovdje uskače vaš pametni telefon. Rezultat naravno ovisi o svjetlini vašeg ekrana te najbolje rezultate imaju AMOLED paneli. Jednostavno pokrenite jednu od „HUD“ aplikacija s Google dućana i pratite kratke upute te svoj uređaj s uključenim GPSom stavite ispred sebe, ispod vjetrobranskog stakla u autu. Svijetlost ekrana će se odbijati od vjetrobranskog stakla i pružiti vam futuristički prikaz podataka poput brzine, smjera, prijeđenog puta, itd.

HUD


 

Interaktivni wallpaper

Svaki pojedini mobitel najbolje se može napraviti jedinstvenim upravo vama stavljanjem pozadinske slike koja vam odgovara. Naravno, uz Android i ugrađeni žiroskop u mobitelu, vaše pozadine ne moraju biti statične i beživotne. Uz mali trik preklapanja više slika u slojeve, možete dobiti zanimljivu dinamiku koja ne odmiče pogled od vašeg trenutnog posla. U Google Play upišite Parallax i učinite svoje sučelje uistinu jedinstvenim. Izrada vlastitih slika nije nemoguća te postoje vodiči ako vas uhvati želja.

parallax


Promijeni Launcher

Izgled početnog ekrana i ladice jedinstven je kod gotovo svakog proizvođača mobitela kao i različitih verzija Androida. U slučaju da vam se ne sviđa izgled koji ste dobili, lako se može promijeniti instalacijom nekog od launchera s Google dućana. Takvi launcheri općenito imaju pregršt mogućnosti za daljnju personalizaciju izgleda.

Android Launcher

 
Always-on display

Neki brendovi mobitela odluče za svoje skuplje modele omogućiti opciju da i kada je zaključan ekran prikazuje neke detalje poput vremena i važnih obavijesti. Ova opcija je najupečatljivija kod AMOLED ekrana zbog svoje mogućnosti da radi samo dio ekrana koji prikazuje informacije. To ne znači da i ostali korisnici pametnih telefona ne mogu imati ovu opciju. Aplikacije koje se u Google trgovini mogu naći pod „Always on“ nude pregršt mogućnosti i personalizacije.

DisplayReading mode

Novi Oneplus 5 kao jednu od svojih prednosti nudi opciju za prilagođavanje ekrana čitanju tako da promijeni paletu boja u crno-bijelu te smanji umor očiju za vrijeme čitanja. Naravno, ova opcija nije ekskluzivna te se nalazi u svakom Android uređaju. Za nju će vam trebati pristup Developer opcijama. Pronađite opciju „Simulate color space“ te izaberite Monochromacy. Ili na našem, Idite na „Opcije za razvojne programere“ te pod „Simuliraj prostor boja“ odaberite Monokromatizam. Jedna napomena je da se developerske opcije moraju uključiti tipkanjem sedam puta na informacije o verziji vašeg android operativnog sustava.

Reading mode

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Android how to: 5 stvari koje niste znali o vašem smartphone ekranu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.