Sony KD-55X75WL

Sony KD-55X75WL

Mainstream s imenom

Mainstream Sonyjev televizor koji po relativno pristupačnoj cijeni nudi sasvim dobre mogućnosti, uz standardno kvalitetan Sonyjev procesor slike. Najbolja značajka ovog TV-a je moderno softversko sučelje Google TV s podrškom za ogroman broj aplikacija i streaming servisa.

Za sve koji traže moderan jeftiniji mainstream TV s potpisom poznatog branda, ovaj bi Sonyjev model svakako mogao biti zanimljiva opcija. Riječ je o 4k Sony modelu donje srednje klase u ponudi za 2023. godinu koji se temelji na klasičnoj LED tehnologiji, a dostupan je u veličinama od 43 do 75 inča. Ključna prednost ovog televizora je moderno softversko sučelje Google TV s podrškom za veliki broj aplikacija.

 

Sony-XR-55X75WL-9.jpg

 

Napredan procesor slike

Sony ovdje koristi svoj procesor slike srednje klase 4k HDR X1 uz bolji prikaz bržih scena zahvaljujući dodatnim X-Reality Pro značajkama.

Svojim dizajnom mora se priznati kako ovaj TV neće nikoga posebno oduševiti. Djeluje pomalo zastarjelo s obzirom na nešto deblje rubove oko ekrana. S uređajem pristiže nešto veći daljinski upravljač klasičnog dizajna uz dodatak zasebnih tipki za brz pristup najpoznatijim streaming servisima.

Kada govorimo o opremljenosti, ovaj Sonyjev mainstream TV ima svoje dobre strane, ali i neke nedostatke. Ključan nedostatak po nama predstavlja izostanak podrške za HDMI 2.1. S druge strane, pozitivno je što ovdje imamo dobru bežičnu mrežnu povezivost (WiFi ac i Bluetooth), optički audio izlaz, a podržane su i neke napredne opcije poput Appleovih Homekita i AirPlaya 2.

Najbolja značajka ovog televizora je Googleovo softversko sučelje Google TV. Samo sučelje donosi brojne opcije, podržava ogroman broj aplikacija i dolazi s integriranom podrškom za Chromecast.

 

Sony-XR-55X75WL-11.jpg

Mainstream: klasa ovog televizora vidljiva je i po opremljenosti, koja je soldina, međutim izostala je podrška za HDMI 2.1

 

Odličan Google TV

Nadalje, glavna prednost ovog Sonyjevog televizora srednje klase ogleda se u vrlo dobrom X1 procesoru za prikaz slike. Upscaling sadržaja je tradicionalno dobar, a mogućnosti televizora po pitanju prikaza bržih scena i slike u pokretu su također vrlo dobre za ovu klasu.

Po pitanju kvalitete slike, ovdje ne treba očekivati previše. Sony se oslanja na LCD panel temeljen na IPS tehnologiji što omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike uz precizan i vjeran prikaz boja. Osim toga, vidljivi kut je prilično širok, pa slika ne gubi pretjerano na kvaliteti prilikom gledanja sa strane.

Sony također nudi nekoliko vrlo korisnih predložaka za prikaz slike, od kojih preporučamo koristiti opciju Cinema.

Glavni nedostaci po pitanju kvalitete slike odnose se na relativno skromnu maksimalnu svjetlinu i lošiji kontrast. Zbog toga slika nema željenu dinamiku i HDR sadržaj ne izgleda osobito dojmljivo. Preporuka je također TV koristiti u slabije osvjetljenoj prostoriji gdje ovi nedostaci nisu toliko primjetni.

Zanimljivo je kako smo bili prilično zadovoljni prikazom sportskog sadržaja usprkos 60 Hz panelu, što je dokaz kvalitete Sonyjevog procesora slike. Gaming mogućnosti ovog televizora nisu osobite, jer nema podrške za HDMI 2.1, niti VRR tehnologiju, premda je podržan ALLM za smanjenje input laga.

Dojam je da je Sonyjev X75WL vrlo solidan mainstream TV koji se prije svega odlikuje modernim softverskim sučeljem i jako dobrim procesorom slike.

 

plusminus-sony-kd.jpg

 

USPOREDNI TEST 55 INČNIH TELEVIZORA: EURO 2024

NAJBOLJA SLIKA ZA SVAČIJI DŽEP

Najnoviji televizori su sve veći, svjetliji, pametniji i imaju sve više gaming opcija. OLED tehnologija i dalje suvereno vlada u segmentu televizora visoke klase, no Mini LED televizori su sve bolji i cjenovno pristupačniji. Ovogodišnji modeli su još uvijek u malom broju zastupljeni na tržištu, no trenutno su televizori iz ponude za 2023. godinu dostupni po super povoljnim cijenama, tako da predstavljaju isplativ odabir.

Više informacija

  • Model: KD-55X75WL
  • Potrošnja struje: energetski razred HDR: G, 91 kWh/ 1.000 h rada SDR , 123 kWh/ 1.000h rada HDR
  • Proizvođač: Sony
  • Dijagonala/ rezolucija: 55 inča (139 cm), Ultra HD 3.840 x 2.160 piksela
  • Osvježavanje: 60 Hz
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​T2/​C/​S/​S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 4x HDMI 2.0 (ARC, CEC) / digital audio Out (1x optical)
  • Zvučnici (RMS): 20 W (2x10 W)
  • HDR kompatibilan: HDR10, Dolby Vision, HLG
  • Ostali priključci: 2x USB 2.0, LAN, 1x CI+ 1.4
  • Dodatno/Ostalo: ALLM
  • SMART platforma: Google TV
  • Dimenzije: 1.243 x 789 x 334 mm (sa stalkom)
  • Masa: 15,6 kg (sa stalkom)
  • Ustupitelj i cijena: Sony Hrvatska, www.sony.hr 669,90 €
  • Grand Prix: 2,95
  • Best Buy: 3,98
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony KD-55X75WL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony KD-55X75WL - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.