Hisense 65UXKQ

Hisense 65UXKQ

Blještavi gigant na 65”

Hisenseov UX model je odličan televizor visoke klase kojeg radi veće dijagonale nismo uvrstili u ovaj usporedni test. Ovaj model nudi impresivnu svjetlinu, a predstavlja dobar odabir želite li TV velike dijagonale koji ćete često koristiti u jače osvjetljenoj prostoriji.

Na samom vrhu ponude Hisenseovih ULED televizora s Mini LED osvjetljenjem nalaze se UX modeli. Riječ je o televizorima visoke klase kod kojih se Hisense fokusirao na velike dijagonale i iznimne vrijednosti maksimalne svjetline. Primjerice, mi smo testirali 65-inčni UX televizor iz ponude za 2023. godinu. Hisense je na ovogodišnjem CES-u najavio nove poboljšane UX modele veličina od 98 i nevjerojatnih 110 inča. Za sada nije sasvim jasno hoće li ovogodišnja serija UX televizora uključivati i manje modele. Trenutno je na našem tržištu dostupan isključivo 65-inčni model Hisenseove UX serije.

 

Hisense-65UXKQ-10.jpg

 

Za veći dnevni boravak

Ovo je ujedno i najveći televizor koji smo ovoga puta testirali. Nedvojbeno je kako su Hisenseovi UX televizori namijenjeni samom vrhu ponude i dizajnirani da najbolje oslikaju prednosti Mini LED tehnologije.

Što se tiče vanjskog izgleda, riječ je o vrlo robusnom i velikom televizoru, kod kojeg za montažu preporučamo sudjelovanje barem triju osoba. Posebno je masivan priloženi metalni stalak koji osigurava odličnu stabilnost ovako velikog televizora. Primjetno je također kako ovo nije osobito tanak televizor. Posljedica je to veličine dijagonale, korištenja Mini LED pozadinskog osvjetljenja, ali i ugrađenog naprednijeg zvučnog sustava u 4.1.2-kanalnoj konfiguraciji. Ovdje je posebnost u činjenici kako su pojedini zvučnici integrirani i s lijeve i desne strane televizora. Ukupna snaga ovog sustava je 82 W i svakako je riječ o zvučnicima koji će vam ponuditi osjetno kvalitetniji surround zvuk nego što je to slučaj kod drugih televizora.

Opremljenost ovog televizora je očekivano više nego dobra, premda ne i iznimna, kako bismo možda očekivali s obzirom na cijenu. Dostupna su ukupno četiri HDMI priključka, no samo dva podržavaju HDMI 2.1 i sve napredne opcije poput 4k pri 120 Hz, VRR i ALLM. Druga dva su ograničena na 4k pri 60 Hz, ali je podržan ALLM. Mrežna povezivost je vrlo dobra, a dostupna su i dva USB priključka, kao i optički audio izlaz i zaseban audio priključak za slušalice.

Ključna prednost ovog Hisenseovog televizora visoke klase ogleda se u kombinaciji velike dijagonale, visoke maksimalne svjetline i Quantum Dot tehnologije koja omogućuje odličan i vjeran prikaz boja. Zahvaljujući Mini LED osvjetljenju, maksimalna svjetlina ovog televizora je deklarirana na oko 1.500 nita. Lokalno zatamnjenje uključuje veliki broj zasebnih zona, ukupno njih 1.456. Ovo omogućuje osjetno detaljniju kontrolu pozadinskog osvjetljenja i poboljšani kontrast.

 

Hisense-65UXKQ-11.jpg

Hisense:  televizor serije UX posjeduje sve potrebne priključke za spajanje vanjskih uređaja, a ovdje treba izdvojiti optički audio izlaz i zaseban audio priključak za slušalice

 

Iznimna svjetlina

Nazivno, kontrast nije jača strana Hisenseovog UX modela. Naime, čini se kako u pozadini svega stoji IPS tehnologija, koja omogućuje vrlo širok vidljivi kut, te precizne i vjerne boje, međutim, nije osobito impresivna po pitanju kontrasta. Ovo je vidljivo prilikom prikaza HDR sadržaja. Postavljanjem opcije lokalnog zatamnjenja unutar izbornika za podešavanje slike na High, osjetno se poboljšava dinamika slike. Premda i dalje nije na razini, primjerice, OLED televizora. Ukupno gledano, kvaliteta slike je u svakom slučaju vrlo dobra. Pritom preporučamo korištenje IMAX Enhanced predloška za prikaz slike.

Kada govorimo o prikazu sportskog sadržaja, ovaj se TV pokazao prilično dobrim, što je posljedica visoke svjetline, velike dijagonale i širokog vidljivog kuta. Ipak, nemojte koristiti predložak slike Sports, jer je neupotrebljiv i slika je vrlo loša.

Igranje igara na ovako velikom ekranu je također posebno iskustvo. Iako Hisenseov UX model nema najbrži odziv piksela, i dalje se iskazao vrlo dobrim performansama u igrama, posebno prilikom korištenja PlayStation 5 konzole. Podržane su i visoke vrijednosti osvježavanja slike od 144 ili 240 Hz ukoliko koristite gaming računalo. Za ovu mogućnost, potrebno je koristiti HDMI 2.1 priključke, odnosno priključak 3 ili 4.

Softverski ovaj TV pogoni Hisenseovo vlastito sučelje VIDAA. Premda možda i nije toliko vizualno dotjerano i ne nudi toliko naprednih opcija poput Samsungovih ili LG-evih softverskih platformi, VIDAA je funkcionalno sučelje koje omogućuje jednostavan i brz pristup svim funkcijama.

Hisenseov UX model je svakako odličan televizor visoke klase. Međutim, cijena mu je za sada nešto viša, u rangu OLED televizora, što ga trenutno ne stavlja u fokus kao prvi izbor. Predstavlja dobar odabir želite li TV velike dijagonale koji ćete koristiti u jače osvjetljenoj prostoriji.

 

plusminus-hisense-65.jpg

 

USPOREDNI TEST 55 INČNIH TELEVIZORA: EURO 2024

NAJBOLJA SLIKA ZA SVAČIJI DŽEP

Najnoviji televizori su sve veći, svjetliji, pametniji i imaju sve više gaming opcija. OLED tehnologija i dalje suvereno vlada u segmentu televizora visoke klase, no Mini LED televizori su sve bolji i cjenovno pristupačniji. Ovogodišnji modeli su još uvijek u malom broju zastupljeni na tržištu, no trenutno su televizori iz ponude za 2023. godinu dostupni po super povoljnim cijenama, tako da predstavljaju isplativ odabir.

Više informacija

  • Model: 65UXKQ
  • Potrošnja struje: energetski razred HDR: G, maksimalna potrošnja 300 W
  • Proizvođač: Hisense
  • Dijagonala/ rezolucija: 65 inča (165 cm), Ultra HD 3.840 x 2.160 piksela
  • Osvježavanje: 120 Hz / 144/240 Hz PC
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​T2/​C/​S/​S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 2x HDMI 2.1 (ARC, CEC, eARC, ALLM, VRR), 2x HDMI 2.0 (ALLM , ARC, CEC) / digital audio Out (1x optical), 1x slušalice
  • Zvučnici (RMS): 82 W (2x 15W, 1x 20W, 2x 8W+ 2x 8W)
  • HDR kompatibilan: HDR10, HDR 10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HLG
  • Ostali priključci: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, LAN, 1x CI+ 1.4
  • Dodatno/Ostalo: eARC, VRR, ALLM, AMD FreeSync Premium Pro
  • SMART platforma: VIDAA 7.0
  • Dimenzije: 1.494 x 840x 345 mm (sa stalkom)
  • Masa: 35,9 kg (sa stalkom)
  • Ustupitelj i cijena: Panteh 2.199,00 €
  • Grand Prix: 3,80
  • Best Buy: -,--
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense 65UXKQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense 65UXKQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.