LG OLED55C31LA

LG OLED55C31LA

Svestran i isplativ

Tradicionalno svestran i isplativ LG-ev OLED televizor kojeg krase atraktivan dizajn, vrhunska kvaliteta slike, izvrsna opremljenost, standardno dotjerano softversko sučelje webOS i podrška za sve najnovije tehnologije. Zbog svega predstavlja jedan od najisplativijih OLED televizora  koje trenutno možete kupiti.

Gotovo neizbježan gost naših usporednih testova televizora, kada govorimo o OLED televizorima visoke klase, jest LG-ev ultrapopularni model serije C. Radi se već godinama o jednom od najisplativijih OLED televizora koji sada nekako oslikava mainstream ponudu LG-evih OLED modela. Naime, LG je ponešto segmentirao svoje OLED televizore, pa testirani C3 ne dolazi s OLED panelom istovjetne tehnologije kao nazivno najbolji G3 ili M3 modeli.

 

LG-55C31LA-8.jpg

 

Atraktivan dizajn

LG-ev C3 je model iz 2023. godine, a ove godine nam stiže njegov nasljednik C4. Šuška se kako bi C4 trebao donijeti određena osjetna poboljšanja, premda izgleda kako neće koristiti MLA tehnologiju koja je rezervirana za sam vrh ponude LG-evih OLED televizora. Do tada se C3 prodaje po prilično povoljnoj sniženoj cijeni, što ga kao i uvijek čini jednim od najisplativijih trenutno dostupnih OLED televizora.

Jedna od pozitivnih osobina serije C LG-evih OLED televizora je činjenica kako su dostupni u velikom broju raznih veličina od 42 sve do 83 inča.

Nakon određenih redizajnova prije koje godine, LG je kod C3 zadržao više-manje istovjetan dizajn kao kod prethodnika C2. I dalje je ovdje riječ o iznimno atraktivnom televizoru, svakako jednom od najatraktivnijih na tržištu. Supertanak dizajn uz srebrne rubove koje gotovo ne primjećujete čine ovaj TV vizualno super impresivnim. Sa stražnje strane također nalazimo teksturiranu površinu koja je vrlo glatka na dodir. Redizajnirani manji stalak zauzima vrlo malo mjesta na samoj površini.

Već tradicionalno LG-eva C serija uključuje vrhunski opremljene televizore. Ono što je najvažnije svakako su četiri HDMI 2.1 priključka pune propusnosti. Moramo izdvojiti i odličnu mrežnu povezivost, te tri USB priključka. Osim toga, LG tradicionalno podržava sve najnovije standarde za prikaz slike, kao što su HDR10+, Dolby Vision i HLG.

C3 posjeduje zvučnike u 2.2-kanalnoj konfiguraciji koji možda i nisu osobito kvalitetni, ali je podržan AI sound, odnosno miksanje 2-kanalnog zvuka u virtualnu 7.1.2 surround varijantu.

Za kontrolu TV-a dostupan je dobro poznati Magic Remote koji nudi odličnu funkcionalnost, premda bismo voljeli vidjeti nešto kompaktniji daljinski po uzoru na Samsung. Podržano je upravljanje glasom, kao i upravljanje pomoću LG-eve ThinQ aplikacije za pametne telefone.

 

LG-55C31LA-9.jpg

Opremljenost : ovog LG-evog televizora je odlična, a izdvojit ćemo četiri HDMI 2.1 priključka s naprednim gaming mogućnostima

 

Prepoznatljiva kvaliteta slike

LG-ev C3 je vrlo svestran televizor koji vam može ponuditi odličnu kvalitetu slike pri prikazu vrlo različitih sadržaja, bilo da govorimo o SDR ili HDR sadržaju. Ovdje LG koristi Evo verziju svoje OLED tehnologije koja uključuje poboljšanje maksimalne svjetline u odnosu na neke prethodne modele za otprilike 30%. Premda ovo u stvarnosti donosi određene prednosti, valja ipak priznati kako C3 nije na razini Samsungovog S90C po pitanju maksimalne svjetline. Svejedno, HDR sadržaj izgleda odlično i tu nemamo velikih zamjerki. Velika prednost LG-evih televizora je vrlo precizna tvornička kalibracija i veliki broj korisnih predložaka za prikaz slike. Nama su najdraži ISF Expert i Cinema predlošci koji omogućuju izvrsnu kvalitetu slike uz vjerne boje.

Ovdje nalazimo i LG-ev najnapredniji prošlogodišnji procesor slike Alpha 9 Gen 6 koji se dosta oslanja na AI mogućnosti. Tako imate mogućnost detaljne prilagodbe slike i zvuka putem jednostavnog procesa, pri čemu umjetna inteligencija analizira vaše navike i preferencije po pitanju slike i zvuka.

Dakako, AI se obilato koristi pri upscalingu i rezultati su generalno odlični.

Osim toga, C3 možemo samo preporučiti za prikaz sportskog sadržaja, jer je svakako po tom pitanju pokazao izvrsne mogućnosti.

Nadalje, C3 je jedan i od najboljih televizora za igranje videoigara. Bilo da koristite konzolu ili računalo. Podržava 4k pri 120 Hz, sve moguće VRR tehnologije uključujući G-Sync i FreeSync, a podržana je i 1.440p rezolucija. Poseban gaming izbornik nudi veliki broj naprednih opcija, uključujući posebno predloške za prikaz slike u gaming načinu korištenja, kao i dodatnu Boost opciju za dodatno smanjenje ulaznog kašnjenja.

Kompletnu sliku jednog vrhunskog i svestranog televizora upotpunjuje LG-evo softversko sučelje webOS koje je vrlo vizualno dotjerano, jednostavno za korištenje i podržava veliki broj aplikacija.

LG-evi televizori serije C su godinama predstavljali najisplativiju kupnju kada su OLED televizori u pitanju. C3 po tom pitanju nije iznimka, međutim, Samsungov S90C mu je sada vrlo jaka konkurencija.

 

plusminus-lg.jpg

 

USPOREDNI TEST 55 INČNIH TELEVIZORA: EURO 2024

NAJBOLJA SLIKA ZA SVAČIJI DŽEP

Najnoviji televizori su sve veći, svjetliji, pametniji i imaju sve više gaming opcija. OLED tehnologija i dalje suvereno vlada u segmentu televizora visoke klase, no Mini LED televizori su sve bolji i cjenovno pristupačniji. Ovogodišnji modeli su još uvijek u malom broju zastupljeni na tržištu, no trenutno su televizori iz ponude za 2023. godinu dostupni po super povoljnim cijenama, tako da predstavljaju isplativ odabir.

Više informacija

  • Model: OLED55C31LA
  • Potrošnja struje: energetski razred HDR:G, 81 kWH/ 1.000 h rada SDR/ 143 kWh/ 1.000 h HDR
  • Proizvođač: LG
  • Dijagonala/ rezolucija: 55 inča (139 cm), Ultra HD 3.840 x 2.160 piksela
  • Osvježavanje: 120 Hz
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​-T2/​-C/​-S/​-S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 4x HDMI 2.1 (ARC, eARC, CEC, VRR, ALLM, QMS) / digital audio Out (1x optical)
  • Zvučnici (RMS): 40 W (2.2 channel) AI Sound Pro (Virtual 9.1.2 Up-mix)
  • HDR kompatibilan: HDR 10, HDR10 Pro, Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HLG
  • Ostali priključci: 3x USB 2.0, 1x LAN, 1x CI 1.4
  • Dodatno/Ostalo: 4k@120 fps, ALLM, VRR, AMD Freesync Premium, Nvidia G-Sync compatible, Nvidia GeForce Now
  • SMART platforma: webOS 23
  • Dimenzije: 1.222 x 757 x 230 mm (sa stalkom
  • Masa: 16 kg (sa stalkom)
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.com/hr 879,45 €
  • Grand Prix: 4,75
  • Best Buy: 4,02
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG OLED55C31LA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG OLED55C31LA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.