Philips 49PUS6501/12 - 4.2 out of 5 based on 15 votes
Philips 49PUS6501/12

Philips 49PUS6501/12

Ogledni Android Smart TV

Uz svu silu Android TV sadržaja koji dolazi uz ovaj televizor, zadnje što ćete raditi je gledati televiziju, barem u onom klasičnom smislu. Za sve ostalo tu je - Android TV!

Nije tajna da je dedicirani PC za gledanje filmova (poznatiji kao Home Theater PC ili HTPC) stvar prošlosti koji su zamijenili moderni dedicirani medijski reproduktori a njih su naslijedili (većinom kineski) Android boxevi ili Raspberry pi-jevi. Osim toga, evoluirao je i sam Android, pa sada imamo inačicu ovog operativnog sustava koji je podređen korištenju na televizoru - Android TV. Philips je jedan od većih proizvođača (uz Sony) koji je odlučio odbaciti klasičnu Smart TV platformu i prilagoditi se neizbježnom - ulasku Androida na tržište televizora.

Philips 49PUS6501 12 1 2

Alfanumerička tipkovnica: na pozadini daljinskog trebat će vam vrlo često za Android TV sučelje i dodatni sadržaj

 

Android TV kao referentna Smart TV platforma

Nemojte se zabuniti pa pomisliti kako ćete svaku aplikaciju za Android pronaći dostupnu i na Google Play Storeu vašeg TV-a, jer se u tom repozitoriju nalazi isključivo probrani softver koji je optimiziran za rad sa TV-om. Iako je ES Explorer (tehnički i funkcijama najnapredniji file explorer na Androidima i brojne plug-inove) dostupan na TV-u ne bismo mogli reći da je optimiziran za rad sa četverosmjernom tipkom daljinskog upravljače, jer dolazak do nekih njegovih opcija u praksi se čini kao nemoguć zadatak. Ono najbitnije - Kodi (aka. XBMC) je na ovoj platformi dostupan i radi perfektno. Naravno, to ovisi o kombinaciji hardvera i softvera koji koristite, no kao vlasnik Nvidia Shield TV-a mogu reći kako se Philipsov TV ponašao sasvim respektabilno u brzini učitavanja sadržaja i stabilnosti rada usporedimo li ga sa trenutno najnaprednijim Android TV uređajem. To je zaista veliki plus Philipsovom TV-u koji treba ukalkulirati prilikom kupovine. Čak bismo rekli da je Android TV specifikacija nešto zbog čega bi sasvim opravdano mogli odabrati upravo Philipsov TV nad konkurencijom, neovisno o modelu.

Philips 49PUS6501 12 1

Daljinski upravljač: ima gumirano-plastične tipke i vrlo je robusne izrade, pa vjerujemo kako mu je dugovječnost osigurana

 

Sa TV-om možete upariti i gamepad te ozbiljno zaigrati kakvu Android TV igru, kao što je Real Racing 3 (dostupan u trgovini) a moguće je pokrenuti i Need for Speed No Limits te mnoge druge Android igre koje nisu direktno ponuđene na Play Storeu. Točnije na Android TV-u raditi će gotovo svaka klasična Android aplikacija sve dok je podržana arhitektura za koju je ista napisana. Proces instalacije .apk aplikacija koje nisu dostupne službeno preko Play Storea nećemo opisivati, no krajnje je jednostavan, čak i onima koji nemaju napredno tehničko/informatičko znanje. Ono što je najbitnije jeste da Android TV nudi gomilu zaista kvalitetnog sadržaja i aplikacija koje će vas istinski zaokupiti na nekoliko sati svakog dana. Od multimedije i besplatnog sadržaja tu su i VOD usluge poput Netflixa te mnogih drugih, i video igre od klasičnih 2D arkada do vrlo naprednih i razvijenih 3D pucačina (Dead Trigger serijal).

Philips 49PUS6501 12 2

Android TV: Može se spojiti gamepad i igrati igre poput Real Racinga 3 ili Need for Speed No Limits, a podržava i sve ostale appove iz Play trgovine


Zlatna sredina donosi gotovo sve...

Iako se službeno ne navodi koji je CPU u pitanju kod Philipsovog modela 49PUS6501/12, neslužbeno je to MediaTek MT5993. Pogoni ga Android Lollipop 5.1, posjeduje 16 GB interne memorije od čega 1,5 GB odlazi na RAM memoriju. To su također neslužbeni podaci. Kako godine prolaze, Philips postepeno dovodi integraciju Ambilight tehnologije u srednju klasu, pa je tako možemo naći i u seriji 6, sa mogućnošću spajanja na Hue LED lampe. Ako ne znate o čemu govorimo, radi se o malenim LED diodama smještenim na pozadini TV-a koje imaju zadatak osvijetliti pozadinski zid na kojem je TV smješten u bojama koje prevladavaju na ekranu. Primjerice, ako na lijevom dijelu ekrana imamo plavo more a na desnom dijelu je šuma, zid će biti obasjan plavo-zelenim nijansama.

Philips 49PUS6501 12 4

Situacija iza: Četiri HDMI utora, tri USB ulaza, a uz kompozitni i optički ulaz tu je i relikt prošlosti – stari dobri Scart

 

Uz to, Ambilight se na ovom modelu može povezati i sa Philipsovim LED žaruljama koje tada postaju ekstenzija malenim diodama na stražnjoj strani TV-a, pa se cijela prostorija može obasjati u različitim bojama. Zanimljivo je i kako 49PUS6501/12 ima dvije integrirane WiFi antene n standarda. Uspješno smo se spojili na router udaljen 20-tak metara i bez većih problema streamali HD sadržaje. Za srednju klasu ponude, ovaj TV ima itekako impresivan popis specifikacija a donosi i podršku za HDCP 2.2. 4K rezolucija je dakako dobrodošla iako prednosti nisu izrazito uočljive na ovoj dijagonali ekrana, naravno ukoliko ga gledate sa propisanih udaljenosti i ne koristite kao računalni monitor. Vizualni identitet Philipsa drastično se poboljšao unatrag dvije generacija modela i to posebno u srednjoj klasi koja je najviše profitirala.

Philips 49PUS6501 12 5

Kad ga vidite uživo, 49PUS6501/12 djeluje kao uređaj visoke klase. Ono najbitnije, performanse prikaza su zaista na razini. Prvenstveno upravljanje osvjetljenjem Micro Dimming Pro tehnologijom koju smo imali prilike vidjeti na starijim modelima top klase. Mnoga tehnološka rješenja su posuđena iz klase iznad, pa je postignut izvrstan balans, što daje vrlo dobar prikaz 4K slike. Nešto što do sada nije polazilo za rukom jeftinim 4K modelima. Natural Motion procesiranje slike tu ima najveću ulogu, od fluidnosti prikaza pokretne rezolucije, oštrine objekata u pokretu do skaliranja. Kada sve to usporedimo s količinom novčanica koju je potrebno izdvojiti za ovaj Philipsov model, možemo reći da bismo se vrlo lako mogli pretvoriti u potencijalnog kupca.

Maloprodajna cijena s PDV-om:
4.999,00 kn

Više informacija

  • Model: Philips 49PUS6501/12
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: IPS LED LCD
  • Dijagonala/ rezolucija: 49 inča (123 cm) / 4K (3840 x 2160p)
  • Kut vidljivosti: 178 / 178
  • Svjetlina: 400 cd/m2
  • TV tuneri: DVB-T/T2/C/S/S2
  • AV priključci: 4 x HDMI, komponentni, Scart, kompozitni, optički izlaz, izlaz za slušalice
  • Dodatno/Ostalo: 3 x USB, WiFi, LAN, CI+, Vesa: 400 x 400
  • Dimenzije: 1099 x 643 x 79 mm
  • Masa: 12,5 kg
  • Plus: Android TV, kvaliteta i količina besplatnog dostupnog sadržaja, Netflix podrška, gaming mogućnosti, prikaz i procesiranje slike, HEVC podrška
  • Minus: Ništa specijalno - nema 3D
  • Ustupitelj i cijena: TP Vision, www.philips.hr/c-m-so/televizori, Maloprodajna cijena s PDV-om: 4.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 49PUS6501/12

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 49PUS6501/12 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.