Anker Nebula Capsule 3

Anker Nebula Capsule 3

Uvijek uz vas

Anker je s ovim modelom mini projektora imao jednostavan zadatak: mobilnost na prvom mjestu. Mislimo da su u tome i uspjeli.

Nebula linija projektora već dugi niz godina osvaja tržište - primarno „preko bare“ - no sada su postali lako dostupni i kod nas sa svojim flagship modelima. U ponudi imaju različite projektore, ovisno o tome što vam treba, no najpopularniji je svakako Nebula Capsule čija je ideja od početka bila dizajn približnih dimenzija kao i limenka, što ga čini iznimno lako prenosivim. Riječ je o trećoj generaciji uređaja koji sada već ima dobro ispolirane funkcije te vjerujemo da će svaki dobro informirani kupac biti iznimno zadovoljan svojom kupnjom. Pod time mislimo da treba imati realna očekivanja što ovakav projektor može za vas učiniti s obzirom na svoje dimenzije.

 

Impresivna glasnoća zvučnika

Projektor dolazi u valjkastom crnom metalnom kućištu s matiranom površinom. Prednju stranu lako je prepoznati po otvoru objektiva, dok je cijeli stražnji dio projektora perforiran u cilju boljeg hlađenja, kao i reprodukcije zvuka koji se podjednako čuje gdje god se u odnosu na projektor nalazili. S masom od 950 grama lako će se naći u svakoj torbi, pogotovo sa svojim dimenzijama od 83 x 83 x 166 mm. Mali minus je što ne dobivate nikakav pokrov za objektiv kao niti projektor, pa ćete ga često umatati u razne tkanine kako bi se izbjeglo oštećenje.

 

Anker_Nebula_Capsule_3-4.jpg

HDMI eARC:  Osim svih mogućih streaming servisa, povežite i konzolu, ili PC, ili pak Soundbar putem HDMI-ja za kompletno uživanje

 

Za napajanje služi USB-C utor, a dobivate i klasični mobilni punjač snage 45 W s nastavcima za električne utore diljem svijeta. Možete ga napajati i s boljim mobilnim punjačima. Pored njega imate puni HDMI utor koji podržava primanje video signala, kao i eARC funkcionalnost koja omogućuje povezivanje vanjskih zvučnika poput soundbara za dobivanje vrhunskog audio iskustva. U slučaju da nemate eARC zvučnik, tu je i AUX izlaz na koji možete spojiti tradicionalniji vanjski zvučnik, ponovno u cilju bolje audio reprodukcije. Sam zvučnik u projektoru ima impresivnu glasnoću za svoje dimenzije. Zvuk je čist i na višim postavkama, no duboki tonovi su ipak limitirani, ponovno s obzirom na dimenzije.

Stražnja strana još ima i gumbe za paljenje projektora, kao i Bluetooth povezivanje kojim možete spojiti upravljače ili druge uređaje na sam projektor. Projektorom možete upravljati na njegovom vrhu koji ima zone osjetljive na dodir, a služe za jednostavan odabir funkcija poput glasnoće i drugih postavki. Nije moguće upravljati samim Android sustavom, za što se pak koristi manji daljinski upravljač sličan onima koje dobivate s modernim televizorima.

 

Bez brige o trajanju

Kod same reprodukcije slike, Anker je napravio odličan posao s obzirom na dostupan prostor. Riječ je o laserskom projektoru koji, kao i LED verzije, nudi oko 30.000 sati rada. Za sliku se koristi DLP čip koji nativno ima rezoluciju od 540 x 960 piksela, a koristi se tehnologijom koju često koriste i fotoaparati s manjim senzorima. Naime, za stvaranje svake slike (njih 30 u sekundi) DLP čip se pomiče za jedan piksel vertikalno i okomito ukupno četiri puta kako bi dobio jednu FullHD sliku. Rezultat tome su iznimno malene dimenzije s obzirom na mogućnosti hardvera.

 

20240122_155321.jpg

Autofokus: je velika pomoć kod konstantnog prenošenja, a s automatskim keystone korekcijama dobivate instatno ispravljen pogled na sadržaj. Imajte na umu da je keystone korekcija digitalna pa narušava kvalitetu slike. Radije ispravite položaj projektora

 

Pomicanje senzora uzrokuje lagano mućenje slike, pa nećete jasno vidjeti pojedine piksele kao, primjerice, na dediciranim FullHD laserskim projektorima, no s obzirom na namjenu, jednom kada film krene, nemamo puno primjedbe na ovakvu implementaciju. Još jedan vrlo impresivan detalj je iznimno tiho hlađenje uređaja jer se ventilator čuje samo ako uho praktički prislonite uz projektor. Spomenimo svakako da, iako je ovo najmanji projektor na testu, jedini ima implementiranu i bateriju u sebi koja mu omogućuje od dva do dva i pol sata rada bez žica. Trajanje baterije ovisi i o svjetlini koju postavite, a standardno na bateriji radi na oko 40% snage.

Prvo paljenje projektora otkriva Android TV sustav sa standardnim načinom postavljanja. Jednom kada ga postavite, savjetujemo da ga pustite da dovrši sva softverska ažuriranja i onda dodajte vlastite aplikacije jer su mu performanse limitirane, pa dok je sustav općenito malo sporiji, za vrijeme instalacije dodatno se uspori. Ono što će vas tražiti je da instalirate i dodatnu aplikaciju na mobitel koja će se brzo pokazati ključnom.

Naime, dok se velika većina streaming servisa jednostavno skine s Google Play dućana, Netflix limitira hardver na kojem se nativno prikazuje, pa aplikaciju - točnije APK - morate instalirati putem Ankerovog vlastitog dućana aplikacija. Netflix verzija koju preuzima je zapravo mobilna inačica kojom ćete najlakše upravljati putem aplikacije na mobitelu. Dok eto, svijet ne može biti savršen, nakon dvije-tri serije, upravljanje nije toliko komplicirano - iako ga, naravno, ne možemo nazvati idealnim.

 

Anker_Nebula_Capsule_3-2.jpg

Brze naredbe: Dok je većina Capsule perforirana radi hlađenja, kao i integriranog zvučnika, imamo gumb za brzo povezivanje, paljenje i senzor za daljinski straga, dok je sprijeda još kamera za autofokus

 

Što se same slike tiče, projektor ima snagu do oko 300 ANSI lumena, što dodatno možete sami malo podići igranjem u postavkama za nekih 5-10%. Sustav ima nekoliko unaprijed programiranih opcija prikaza poput one za „film“ ili „igru“ sa značajnim razlikama u prikazu. Tako postavke filma osjetno pomaknu boje u „toplije“ nijanse, dok gaming postavka gasi sve napredne sustave poput keystone kalibracije, a također se umanjuje i svjetlina, no zato dobivate daleko brži odaziv kada je na projektor povezan eksterni HDMI uređaj, pa se projektor solidno ponaša i za casual FPS gaming, iako morate stvarno biti u mračnoj prostoriji.

 

Zaključak

Najkompaktniji model na testu ima sve: integiranu bateriju s preko dva sata rada tako da bez problema možete pogledati prosječan film ili nekoliko epizoda serije prije spavanja, laserski izvor svjetla koji osigurava iznimno dug rad bez održavanja, kao i praktički nečujno hlađenje. Samo ga postavite prema zidu i svu prilagodbu radi automatski. S druge strane ima i najvišu cijenu, a dok koristi Android TV sustav, ne podržava nativan Netflix, već ga sideloada.

MALI PRIJENOSNI PROJEKTORI

Projektori su u zadnjih nekoliko godina izgubili dosta svog obujma što ih sada čini lako prenosivima ne samo unutar doma, već i za putovanja.

Više informacija

  • Model: Nebula Capsule 3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 3
  • Ergonomija: 5
  • Kvaliteta: 5
  • Mogućnosti: 4
  • Proizvođač: Anker
  • Tip: DLP LCD
  • Rezolucija / format slike: 1920 x 1080 (FullHD)
  • Snaga osvjetljenja: 300 ANSI lumena
  • Lampa (Bright/Eco/Normal): Laser
  • Radni vijek lampe (bright/dynamic/eco): 30.000 sati
  • Video konektori: HDMI (eARC)
  • Ostali konektori: USB-C, AUX
  • Dijagonala projekcije: 40” - 120”
  • Udaljenost projekcije: 1,2:1 omjer udaljenosti i dijagonale
  • Pomicanje leće: automatizirano
  • Dimenzije: 83 x 83 x 166 mm
  • Zvučnici: 1x 8 W
  • Težina: 950 g
  • Ustupitelj i cijena: Anker, www.anker-shop.hr, 849,90 EUR
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Anker Nebula Capsule 3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Anker Nebula Capsule 3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.