Panasonic DC-GX880K

Panasonic DC-GX880K

Forić prilagođen Vama

Mnogi žele proizvesti dobre fotografije, a mobitel ponekada jednostavno nije dovoljan. Odlični 4K fotići prihvatljivih cijena spremni su uskočiti u pomoć.

Danas vjerojatno često čujete izreku kako su fotoaparati nepotrebni jer već imate jedan u mobitelu. Ali ako ste zaželjeli slikati bilo što zadovoljavajuće oštrine ili nedajbože obraditi sliku, mobilne aplikacije mogu vam ponuditi animirane naočale ili efekte izobličavanja, no za nešto više od toga, ostat ćete razočarani.

Za solidnu sliku trebat će vam jedan od najskupljih aktualnih mobitela, a čak i tada ako usporedite fotografiju iPhonea 11 ili Samsunga s Panasonicom DC-GX880K, rezultat neće biti teško vrednovati. Mobiteli imaju impresivne rezultate, no jednostavno se ne mogu mjeriti s većim senzorima.

 

Panasonic DC GX880K 1

Panasonic je DC-GX880K dizajnirao kako bi početnicima olakšao snimanje odličnih slika, kao i videa te ih brzo prebacivanje i objavljivanje na društvenim mrežama. A jednom kada se počnete osjećati sigurno u korištenju automatskog načina, polako možete prebacivati sve više kontrole na sebe za još veću manipulaciju prilikom slikanja i snimanja.

Za one s većim zahtjevima, fotoaparat podržava i veliki broj dodatnih leća, ovisno o potrebama i željama kupaca.

 

Panasonic DC GX880K 3

Izvana je to kompaktni mirrorless fotoaparat malih dimenzija, 64 x 33 x 106,5 mm, te će ga uvijek biti jednostavno ponijeti sa sobom. Izvana ima dovoljno mehaničkih gumbi da se ne izgubite u mogućnostima, a opet vam je sve potrebno nadomak ruke.

Možete podesiti tri specifična gumba da izvršavaju funkcije koje odredite u izborniku, a pomaže vam i dodirni zaslon od tri inča koji se može zakrenuti za 180° kako biste imali potpunu kontrolu i kod slikanja selfija, pa i snimanja vlogova. To je ključna ideja fotoaparata

 

Panasonic

Malen je, lagano se drži i uvijek ga možete nositi sa sobom. U trenutku možete ovjekovječiti dobar pogled slikom ili kratkim videom za „priču“ na društvenim mrežama u superiornoj kvaliteti.

Panasonic je stavio senzor “Mikro tri-četvrtine” koji je među manjima na tržištu, no Panasonic se za njih specijalizirao. Odlični su za kompaktne fotoaparate, nude 4K snimanje te leće za njih nisu velike. Senzor ima 16 megapiksela za slikanje, a kako smo već spomenuli, snima s rezolucijom od 4K, iliti 8 megapiksela.

 

Panasonic 2

Umjesto videa može i brzo slikati 8 megapikselne fotografije kako biste povećali šansu da zabilježite kratke trenutke i ne promašite priliku za savršenom slikom.

U postavkama fotoaparata možete dodatno proširiti mogućnosti slikanja s dodavanjem različitih efekata, filtera i boja kako biste dodatno poboljšali scenu ili ju prilagodili trenutnom osjećaju. Zahvaljujući RAW formatu, slike možete detaljnije obraditi na računalu pomoću nekog od brojnih alata za obradu slika.

 

Panasonic 3

Slike se lagano i brzo dijele pomoću aplikacije za mobitele. Povezuje se putem WiFi mreže i tako šalje fotografije. Nije brz kao prijenos žicom, no jedna je kava dovoljna za prijenos svih slika sa posljednjeg shootinga.

Imajte na umu da se radi o entry-level fotoaparatu koji za traženu cijenu nudi solidnu količinu mogućnosti, ali koristi nešto stariji senzor koji će u tamnim scenama ipak posustati za skupljim modelima.

 

Panasonic 4

Također se autofokus bazira na kontrastu što je tradicionalno sporije od modernih načina autofokusiranja. Ipak, ukupan dizajn nam se dopao te Panasonic cilja blogere koji žele podignuti kvalitetu svojih fotografija iznad onoga što im i najbolji mobiteli mogu ponuditi.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic DC-GX880K

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic DC-GX880K - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.