Philips TAB8907 soundbar

Philips TAB8907 soundbar

Atraktivan komplet

TAB8907 soundbar sustav predstavlja vrh Philipsove mainstream ponude, s funkcijama i mogućnostima kojima ciljaju na modernog korisnika.

Philips je dobro poznat u svijetu multimedije, pa i šire, a nudi bogat izbor proizvoda za svaki cjenovni segment tržišta. Soundbar koji smo odlučili isprobati dio je njihove atraktivne mainstream ponude, no za one koji žele više, uvijek možete potražiti liniju proizvoda s Fidelio nazivom te oni predstavljaju vrh njihove kvalitete. Tako TAB8907 soundbar dolazi sa svime potrebnim za uživanje u dobrom zvuku, bilo da se radi o streamanju glazbe na soundbar, ili gledanju serija i filmova. Ovaj model idealan je za one koji nemaju puno prostora po širini za soundbar, bilo radi držača televizora ili užeg stalka.

 

Philips-TAB8907-Soundbar-7.jpg

Sve na touch:  Philips se odlučio na pristup detekcije dodira koji solidno funkcionira, no bilježit će vaše otiske pa ga tu i tamo prebrišite

 

Prilagođen dizajn

TAB8907 soundbar ima širinu od 940 mm, no dizajnom je prema naprijed još uži što na prvu odaje dosta manji izgled. Ako soundbar planirate staviti ispod televizora, imajte na umu da je visina ovog modela 65 mm, dok dubina iznosi 106 mm. Sustav dolazi u crnoj boji, a prednja strana također je pod blagim nagibom što ukupno daje vrlo zanimljiv dizajn, no imajte na umu da ga treba čistiti od prašine kako bi bio kao prvog dana.

Prednja strana zvučnika prekrivena je tkaninom što mu odmah daje i premium izgled, dok se s gornje strane primjećuje kombinacija matirane plastike oko centra soundbar sustava i perforirane plastike prema rubovima. Ovdje imamo i nekoliko osnovnih gumba osjetljivih na dodir za kontrolu sustava, no precizniju kontrolu nudi vam daljinski upravljač, kao i Philipsova aplikacija.

U setu se dobiva i bežični dubokotonac koji samo trebate spojiti na utičnicu negdje u prostoriji, a mogućnosti postavljanja dosta su široke s obzirom da je generalno teško ocijeniti odakle duboki tonovi dolaze, pa neće utjecati na ukupno iskustvo kod gledanja multimedije. Sam soundbar dolazi s modernim 3.1.2-kanalnim sustavom koji će vam omogućiti da u potpunosti aktivirate moderni Dolby Atmos audio sustav s podržanim surround efektima kod filmova i serija koje danas lako možete streamati putem raznih usluga.

Čak i kod klasičnih stereo inputa, Philipsov sustav može proširiti soundstage korištenjem svih zvučnika. Kada smo kod zvučnika, tri glavna kanala znače da osim stereo lijevog i desnog kanala s driverima blizu krajeva soundbara, dobivate i centralni kanal koji primarno za cilj ima jasnu reprodukciju govora u filmovima i serijama kako bi i za vrijeme akcije govor bio jasan. Centralni kanal ima dva 2” drivera punog opsega, a stereo lijevi i desni kanal svaki ima po dva zvučnika, jedan punog raspona usmjeren ravno prema korisnicima, a jedan visokotonac koji je smješten pod kutem prema van na samom rubu soundbara.

Tako do sada imamo prebrojeno šest zvučnika, no tu nije kraj. Za dobivanje Dolby Atmos zvuka, potrebni su dodatni zvučnici, a tu je riječ o dva drivera punog raspona koji su usmjereni prema stropu. Podsjetimo, ideja je da vam reproduciraju zvukove koji se mogu čuti „odozgo“ poput prelijetanja helikoptera. Rubni zvučnici dodatno će proširiti efekt s lijeve i desne strane kod stereo efekata, za uistinu dobar efekt, pogotovo za cijenu.

Dok soundbar može raditi zasebno, standardno pokriva frekvencije od oko 150 Hz sve do 20 kHz. No, za dobivanje odličnog efekta dubokih tonova, trebat će vam dubokotonac povezan sa soundbarom koji ispunjava niske frekvencije od 35 do 150 Hz koji će prostor ispuniti onim kino doživljajem. Iako 35 Hz nije dovoljno za dobivanje fizičkog efekta subwoofera, smatramo da će vam i ovaj model biti vrlo dobar, pogotovo ako u postavkama pojačate efekt dubokotonca, ako ga se zaželite.

Dubokotonac ima dovoljno snage da vjerno reproducira sadržaj i pri vrlo visokoj glasnoći, no s obzirom da smo test radili u stanu, uglavnom smo slušali multimediju na umjereno glasnim postavkama, dovoljno da se uživimo u film, no ne toliko da nam susjedi dođu zvoniti. Upravo na toj glasnoći smatramo da soundbar nudi vrlo čist i jasan zvuk, a tek smo na oko 30% glasnoće.

Glazbu je također moguće slušati putem soundbar sustava, povezivanjem Bluetooth 5.3 konekcijom ili pak putem neke od naprednih opcija poput Chromecasta ili Spotify Connect usluge. Dodatno, soundbar podržava i DTS Play-Fi standard za uparivanje s drugim kompatibilnim zvučnicima za proširivanje kućnog kina ili pak slušanja simultane glazbe u više prostorija unutar kuće na raznim zvučnicima.

Osim bežičnog povezivanja za glazbu, soundbar sustav straga ima i AUX utor za povezivanje žicom, a tu je i USB-A za reprodukciju s prijenosne pohrane. Standardno imamo i optički utor, no imajte na umu da ne podržava moderne funkcije reprodukcije višekanalnim standardima. Najbitnije je što ima dva HDMI utora od kojih je jedan s eARC/ARC standardom te se na njega povezuje televizor koji šalje audio signal u soundbar.

Pomoću drugog HDMI-ja možete imati protočnost video podataka iz trećeg uređaja preko soundbara na televizor, kako biste prema televizoru imali samo jedan HDMI bez potrebe za paralelnim žicama, što uvelike čisti konačan izgled vašeg multimedijskog sustava.

 

STAVITI-Philips-TAB8907.jpg

Čist zvuk: Philipsov soundbar na prvu ima prosječne dimenzije, no sa snagom od preko 700 W nudi vrlo čistu reprodukciju kako za filmove, tako i za glazbu

 

Philips-TAB8907-Soundbar-8.jpg

Zvučnici na krajevima: koriste visokotonce s obzirom da je te frekvencije lakše pozicionirati u prostoru, za što je i samo kućište zakrivljeno pa se i dizajnom razlikuje od ostatka modela

 

Aplikacija

Za postavljanje ovog soundbara koristili smo dvije aplikacije, no s obzirom da nam je prva javila da se sustav prebacio na drugu, moguće je i da možete sve obaviti samo drugom aplikacijom. Riječ je o prvoj aplikaciji „Philips Sound“ koja je i inače zamišljena da objedini sve sustave s Play-Fi tehnologijom, odnosno preko nje upravljate svim Play-Fi zvučnicima u kući, od kojih jedan može biti i njihov TAB8907 soundbar. Unatoč tome, aplikacija nam je ponudila dva ažuriranja koja smo odobrili i za čiju instalaciju savjetujemo da ostavite upaljen zaslon mobitela kako bi se odvrtjela do kraja.

Također ne mičite mobitel daleko od soundbara. Zatim se prebacujemo na Philips Entertainment aplikaciju koja ponovno nudi ažuriranja i koja smo odvrtjeli prije početka. Unutar aplikacije, prepoznaje se soundbar i dubokotonac, a možete osim EQ preseta prilagođavati i jačinu svakog kanala na soundbaru, dubokotoncu te eventualnim surround zvučnicima. Dodatno možete prilagođavati detaljnije EQ postavke, te se sustav prilagođava kako za filmove, tako i za glazbu.

 

tablica-philips-sb.jpg

 

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA: LJETO 2024.

TAJNI SASTOJAK IDEALNOG INFOTAINMENTA

Razgovori o tehnologijama televizora su vječni, no za dobivanje pune „slike“ iznimno je bitan i zvuk, čija se implementacija vrlo aktivno poboljšava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips TAB8907 soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.