Denon Home Sound Bar 550

Denon Home Sound Bar 550

Za svaki stan

Ovaj naizgled malen soundbar krije impresivne performanse, a uvijek ga možete nadograditi dodatnim zvučnicima.

Denon je ovaj soundbar plasirao kao početak vaše audio avanture kada je riječ o iskustvu kućnog kina te ga kao takvog i testiramo. U paketu dolazi samo soundbar, no za dobivanje dubokih tonova možete nadodati i odvojeni bežični dubokotonac, kao i dodatne zvučnike za reprodukciju zvuka iza gledatelja. Soundbar sam po sebi podržava Dolby Atmos i DTS: X surround standarde te će ih prikazati i bez dodatnih zvučnika do impresivne razine, pogotovo kada se u obzir uzmu njegove dimenzije.

Kompaktan, a pun mogućnosti

Naime, ovo je jedan od najmanjih soundbar sustava na testu, pa ako niste spremni žrtvovati kvadratni metar za ozvučenje televizora, ovo je idealan soundbar za vas. Denon SB550 lako će se uklopiti i kod manjih televizora, kao i kod stanova umjerenih dimenzija, gdje je ionako čvrst limit na glasnoću koju možete slušati.

Denon je ovaj sustav opremio s puno više mogućnosti od samog soundbara, pa lagano može obaviti sve zadatke koje očekujete i od modernog pametnog zvučnika, što uključuje i umrežavanje s ostalim zvučnicima kako bi se dobila jednaka reprodukcija kroz cijeli stan, pa tako izbjegavate „navijanje“ jednog zvučnika kako biste glazbu čuli u cijelom domu. No, vratimo se prvo hardveru.

Zvučnik je, kako smo spomenuli, kompaktan. Ima širinu od 650 mm, tako da će bez problema stati među noge većine televizora, a s visinom od 75 mm također ne bi trebalo biti problema. Ostaje jedino dubina od 120 mm, no s obzirom da SB550 ne koristi zvučnike usmjerene prema stropu, neće biti problema niti ako ga malo pogurate pod televizor. Lagano ga se može montirati i na zid, no držač se kupuje odvojeno.

Konstrukcija je uglavnom plastična, a dizajn soundbara osigurat će da se lako uklopi u moderan, kao i tradicionalan dom, sa svojom gornjom pločom od matirane crne plastike, dok su svi obrubi prekriveni tamnom tkaninom, što je popularan pristup kod uređaja za koje ne želite da pretjerano upadaju u oko, a opet odišu dojmom kvalitete. Soundbar će dokazati svoje mogućnosti čim upalite televiziju, gdje je razlika u zvuku televizora i soundbara ogromna.

Soundbar brzo ispunjava prostor zvukom vrlo širokog spektra frekvencija, pogotovo za svoju veličinu. To može zahvaliti svojem dizajnu, gdje se fokusiralo da ponudi maksimum iz svojih dimenzija prije nego ukomponira razne dodatne zvučnike. Tako je ovdje riječ o stereo soundbaru, točnije 2.0 sustavu koji mora izvući maksimum iz integriranih zvučnika bez odvojenog dubokotonca, kojeg, ponavljamo, lako kasnije nadodate.

Dakle, svi zvučnici su usmjereni prema slušateljima, a na samim rubovima svake strane ovog stereo sustava imate po jedan visokotonac kojim se pokrivaju frekvencije sve do 20 kHz. Zatim svaka strana ima po dva zvučnika širokog spektra frekvencija koji solidno obavljaju svoj zadatak, no kako bi soundbar dobio što dublji glas, ukomponirana su i tri pasivna radijatora, od kojih su dva blizu centra sprijeda i jedan sa stražnje strane soundbara.

Ovakav setup nudi nešto „topliji“ zvuk nego biste to očekivali od ovakvog zvučnika, s impresivnim bassom kod reprodukcije sadržaja na televiziji, kao i kod slušanja glazbe. Postoje limiti kod ovakvog pristupa i neće imati kvalitetu kao odvojeni dubokotonac, no za slušanje većine sadržaja nudi odličan zvuk, dok god ga ne odlučite pojačavati prema maksimumu. S obzirom na dizajn i ciljano korištenje, ideja je da imate više zvučnika po kući, a ako želite više od audio iskustva, uvijek soundbar možete nadograditi surround zvučnicima.

Po nama, značajno je poboljšao zvuk nad testnim Samsung OLED Q95C televizorom, nudeći prostrano iskustvo i podržavanje Dolby Atmos standarda. Imajmo na umu da bez zvučnika usmjerenih prema stropu, svi efekti su softverski simulirani. Dok se osjeti razlika kod slušanja surround sustava, a simulirani centralni kanal i dalje nudi pristojnu izolaciju govora, postoji limit koliko snažan prostoran efekt može ponuditi ovakav stereo sustav.

 

Denon-Home-Sound-Bar-SB550-31.jpg

Samo kada je potrebno:  Sustav pali osvjetljenje za touch gumbe samo kada senzor detektira da je vaša ruka blizu soundbara kako u mraku ne bi smetali dok gledate TV

 

STAVITI-Denon-Home-SB550.jpg

Stereo:  postava zvučnika ima mogućnost virtualizacije za dodatno proširivanje soundstagea, a korištenje pasivnih radijatora osjetno proširuje frekvencijski odaziv i nudi “topliji” zvuk

 

Denon-Home-Sound-Bar-SB550-6.jpg

Gumirani upravljač:  nudi sve bitne mogućnosti za kontrolu zvuka bez potrebe da tražite mobitel i prolazite kroz more opcija

 

Aplikacija objedinjuje

Sve mogućnosti sustava kontroliraju se putem HEOS aplikacije, koja okuplja veći broj zvučnika te omogućuje njihovo zajedničko korištenje. Tu je naravno ažuriranje softvera, a kod prvog postavljanja odmah će vas pitati želite li dodati još wireless zvučnika za surround setup. Jednom kada postavite soundbar, otvara vam se glavna stranica aplikacije s ogromnim brojem mogućnosti za slušanje glazbe.

Ovaj zvučnik podržava Hi-Res audio kvalitetu (ako imate adekvatnu pretplatu na streaming servis), a aplikacija vam odmah nudi streaming domaćih radio stranica putem interneta, preuzimanje raznih streaming servisa koji bi vas mogli interesirati, kao i jednostavnu EQ kontrolu dubokih i visokih tonova. Također možete kontrolirati izvor zvuka na soundbaru, od kojih stvarno imate široku opciju.

Soundbar straga ima dva HDMI porta te podržava 4K@60 fps passthrough signala, što uključuje i HDR reprodukciju, pa samo jedan HDMI kabel mora ići do televizora, ako želite dodatno spojiti konzolu ili PC na njega. Izlaz je jasno označen eARC-om te omogućuje laganu kontrolu osnovnih funkcija soundbara preko televizora. Ako želite, tu je i optički ulaz signala, no kao i kod ostalih, gubite dosta modernih funkcija tim putem.

Zatim imamo i 3,5 mm AUX utor za žičano spajanje starijih uređaja, kao i Ethernet utor ako je potrebno internet povezati žicom. Podržava i sve bežične standarde, pa se osim WiFi streaminga možete povezati Bluetoothom ili Apple AirPlay-om. Drugim riječima, ovo je pravi moderni pametni zvučnik, dok preko njega ne slušate sadržaj s televizije. Upravo je ova svestranost jedna od prednosti ovog zvučnika koji neće razočarati svojim mogućnostima.

 

Denon-Home-Sound-Bar-SB550-5.jpg

Kompaktan: soundbar svakako ima svoje prednosti jer vam nudi da ga smjestite u uže prostore, ili pak uredite boravak bez potrebe za više od metar slobodnog prostora ispod TV-a

 

Denon-Home-Sound-Bar-SB550-7.jpg

Širok spektar: opcija za povezivanje s vanjskim uređajima osigurava da soundbar možete koristiti i kao pametan zvučnik kada dođe red na glazbu

 

tablica-denon-sb.jpg

 

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA: LJETO 2024.

TAJNI SASTOJAK IDEALNOG INFOTAINMENTA

Razgovori o tehnologijama televizora su vječni, no za dobivanje pune „slike“ iznimno je bitan i zvuk, čija se implementacija vrlo aktivno poboljšava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Denon Home Sound Bar 550

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.