Bose Smart Ultra Soundbar i Bass Module 700

Bose Smart Ultra Soundbar i Bass Module 700

Luda kombinacija

Ako želite doživjeti maksimum koji Bose nudi u kategoriji soundbar sustava, ova kombinacija će prostoriju pretvoriti u carstvo zvuka.

Sada je riječ o ozvučenju, Bose se svakako pronašao u premium kategoriji ponude, a ovdje imamo top ponudu kombinacije njihovog Soundbar sustava, zajedno s impresivnim Bass Module 700 sustavom, dubokotoncem koji se odvojeno kupuje, što vam omogućuje kombiniranje uređaja prema potrebi. Ovdje primjećujemo i jednu od velikih prednosti sustava koji su odvojeni od brendova televizora jer su vam sve mogućnosti otključane, a možete miješati razne dodatke prema želji. Toj fleksibilnosti pridodajemo i cijenu u koju je osim zvuka, naravno, pridodan i dizajn te softverska podrška u obliku aplikacije, a uistinu će zasjati jednom kada se upustite u Bose obitelj proizvoda.

 

Smart Ultra Soundbar

Sam centar setupa je, kao i uvijek, soundbar koji dolazi u 5.1.2 konfiguraciji. Fizički ima širinu od 104,49 centimetara što će vam vjerojatno biti bitan podatak u slučaju da ga želite smjestiti pod televizor. Imajte na umu i visinu od 5,81 cm te dubinu od 10,7 cm, što ovaj soundbar čini idealnim za veće televizore, iznad 65” dijagonale. Soundbar možete postaviti ispod televizora, no idealno bi bio montiran malo ispred kako bi zvučnici imali optimalan efekt za surround efekt.

Prednost je i što soundbar nije povezan s televizorom te možete kombinirati i montiranje na zid između televizora i soundbara. Soundbar ima minimalistički dizajn s perforiranom prednjom stranom kako bi zvuk mogao nesmetano prolaziti, kao i staklenu površinu na vrhu koja mu daje istančan stil, lako uklopiv u moderan dom. Na vrhu zvučnika primijetit ćete perforirane izreze prema krajevima, a kriju dodatne zvučnike usmjerene prema stropu za dobivanje Dolby Atmos prostranosti. Zvučnik koristi ukupno devet drivera različitih konfiguracija za dobivanje svih efekata, a podržava do 5.1.2 reprodukciju. U samom centru, usmjerenom prema gledateljima imamo zvučnik koji se brine o jasnoj reprodukciji govora u filmovima tako da dobro čujete govor i za vrijeme akcije.

Bose nudi dodatan „AI Dialogue“ koji će softverski dodatno pojačati govor, a solidno funkcionira u filmovima i serijama gdje se istovremeno događaju stvari u pozadini, no za sadržaj poput dnevnika, nekome tko dobro čuje, glasovi će poprimiti laganu distorziju. Sa svake strane centralnog zvučnika, soundbar ima po dva drivera širokog spektra usmjerena ravno prema gledateljima, kao i sustav koji usmjerava zvuk prema rubovima soundbara kako bi se dobila prostranost i efekt da zvuk dolazi „izvan soundbara”.

Nas je iznenadio dok smo igrali Diablo 4, a zvučnik je događaje na samom rubu zaslona uspio reproducirati tako da smo se zagledali odakle dolazi, jer se doimalo kao da je izvor zvuka zid jedan metar desno od soundbara. Osim ovih standardnih usmjerenih zvukova, kao i drivera koji zvukove odbijaju od stropa za Dolby Atmos efekt, soundbar ima mogućnost reprodukcije efekta integriranog dubokotonca te smo se iznenadili koliko bogat zvuk ovaj relativno malen sustav može reproducirati.

Tako u teoriji bez zadrške možete kupiti samo soundbar i imati kompletan proizvod, pogotovo ako ga koristite u stanu gdje susjedi neće biti presretni ako počnete navijati glasnoću. Integrirani efekt dubokotonca ipak ima svoje limite, pa za dobivanje kompletnog iskustva preporučamo da s vremenom nabavite jedan od Bose dubokotonaca koje imaju u ponudi, a kompatibilni su s ovim sustavom. Osim snage koja je vrlo bitna za dublje tonove, dedicirani dubokotonac omogućuje reprodukciju iznimno niskih frekvencija koje uvelike poboljšavaju doživljaj multimedije.

 

BOSE-Smart-Ultra-soundbar-i-dubokotonac-9.jpg

Visinski efekti:  Soundbar na gornjem dijelu ima usmjerene zvučnike prema stropu kojima dobivate percepciju da zvuk dolazi odozgo

 

STAVITI-Bose-Smart-Ultra.jpg

Kombinacija zvučnika: usmjerena je primarno direktno prema korisniku, a za dobivanje prostornosti koriste se i napredni dipolni driveri

 

Povezivanje sustava

Pogledajmo sada uređaj straga i vidjet ćemo jednu od mana ovog sustava. Naime, ima samo jedan HDMI utor, pa ne podržava passthrough mogućnost. Tako da ako gledate sadržaj iz izvora trećih strana poput računala, ne možete uređaje spojiti u seriju, već HDMI kabel mora iz PC-a ići u TV i zatim drugi iz TV-a u soundbar, pa dobivate snop žica koji onda treba nekako sakriti. Osim HDMI sustava, imate i optički utor te Ethernet za pristup webu i pametnim funkcijama, no generalno se sa soundbarom povezujete bežično za kontrolu. Tako soundbar pomoću Android aplikacije povežete na WiFi s kojeg dobiva ažuriranja, a može se povezati i s drugim Bose zvučnicima u prostoru. Aplikacija vam omogućuje biranje rada zvučnika s kontrolom intenziteta pojedinih drivera na soundbaru. Dodatno, dobivate i specifičan AdaptiQ mikrofon, koji spojite sa soundbarom i onda omogućuje pametno kalibriranje soundbara koji se prilagođava vašem prostoru, tako da sam regulira snagu drivera za idealan zvuk. Osim dubokotonca, možete povezivati i druge zvučnike za dobivanje boljeg prostornog zvuka, pogotovo u većim prostorima. Za povezivanje dubokotonca, jednostavno u aplikaciji pritisnete kraticu za proširivanje sustava, spojite dubokotonac u struju i čekate da ga sustav prepozna. Navest će sve Bose zvučnike u okolini (mi smo imali samo dubokotonac), označite željeni i sustav će sam obaviti uparivanje i eventualnu nadogradnju softvera.

 

Screenshot_20240611_034154_Bose.jpg

Aplikacija:  nudi brzi pristup bitnijim detaljima koje ćete često mijenjati, a tu su i opcije grupiranja više zvučnika, biranje izvora, kontrola rada soundbara i ostali detalji

 

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA: LJETO 2024.

TAJNI SASTOJAK IDEALNOG INFOTAINMENTA

Razgovori o tehnologijama televizora su vječni, no za dobivanje pune „slike“ iznimno je bitan i zvuk, čija se implementacija vrlo aktivno poboljšava.

Više informacija

  • Model: Smart Ultra soundbar + Bass Module 700
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose Smart Ultra Soundbar i Bass Module 700

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.