Marshall Acton III

Marshall Acton III

Klasičan duh u modernom svijetu

Marshall zvučnici na prvi pogled odišu stilom koji se kosi s modernom high-end ponudom, no vrlo lako njima stoji uz rame, bilo po dizajnu ili performansama.

Marshall je kao brend svijet osvajao s vremenom i danas ima bogatu povijest iza koje stoji specifičan zvuk na koji su se mnogi naviknuli. Iako danas u svijetu Bluetootha treba unijeti nekoliko izmjena, svoj klasični stil uspješno su unijeli u najmodernije BT zvučnike, a standardno imaju i specifične EQ postavke kako bi se što više približili klasičnom zvuku koji ih je proslavio.

Ove postavke, naravno, neće biti idealne svima i za svaku glazbu, no brzi ulaz u aplikaciju ponudit će vam da prilagodite efekt, bilo pojačavanjem dubokih tonova ili pak jačom izolacijom glasa. Imajte na umu da je ovo jedini Bluetooth zvučnik na testu koji nema ugrađenu bateriju, što ga čini puno prizemljenijim od ostalih, no i dalje nas zanima što takvi zvučnici mogu ponuditi.

Dok bismo mogli reći da ga također možete prenositi, takve situacije su ipak manje realistične, pa ga sagledajmo kao statičan model.

Svojim klasičnim stilom zapravo se značajno ističe od ostatka moderne ponude, te će svakako kod ljudi pobuditi zanimanje kada ga vide. Pravokutan dizajn, za one koji na to paze, koristi većinom recikliranu plastiku, kao i veganske materijale s efektom kože u nekoliko boja za vanjski pokrov i prednju stranu koja je zaštićena čvrstom tkaninom nalik prirodnim materijalima, a štiti same zvučnike unutra dok propušta zvuk.

Stražnja strana je klasična crna plastika s otvorom kako bi dubokotonac mogao disati. Kako se radi o zvučniku bez baterije, napaja se iz standardne utičnice izmjenjivom žicom, što znači i da nikako nije preporučljivo zaliti ga vodom. Gornja strana ima udubljenje s gumbima za kontrolu zvuka i ostalih opcija. Prvo na desnoj strani imamo prekidač klasičnog dizajna koji služi za paljenje zvučnika, a dizajniran je da ima vrlo čvrsti, mehanički osjećaj kod korištenja. Pored njega je manji gumb za play/pause komande kada ga pritisnete, a možete ga i nagnuti na lijevu ili desnu stranu za prebacivanje pjesama.

Gumb također ima vrlo dobar mehanički klik kod pritiska. Zatim slijede tri veća rotirajuća gumba za kontrolu glasnoće, kao i za pojačavanje bass/treble efekata.

Ovi gumbi imaju gumirani obrub za ugodniji osjećaj pod prstima, no digitalne su prirode kako bi se zvučnik mogao kontrolirati i putem mobitela, pa se njihov efekt vidi paljenjem LED lampica oko gumba. Zadnji gumb slijeva je ponovno manji, a služi za biranje inputa i aktivaciju povezivanja s Bluetooth uređajem. Druga opcija je AUX utor, pa na zvučnik možete povezivati razne uređaje koji će imati i detaljniji zvuk jer nema gubitaka koji se javljaju kod Bluetooth streaminga glazbe. Ovi detalji imaju efekt brušenog metala, obojanog ovisno o boji modela koji odaberete, od laganog Rose Gold, bakrenog ili zlatnog efekta.

Sprijeda imate i plastični Marshall logo preko zvučnika s 3D dizajnom, a prednja površina mu je obojana u bakreni efekt što mu svakako daje još bolji dizajn. Ispod prednje maske kriju se tri zvučnika, veliki centralni woofer snage 30 W i dva 15 W visokotonca u gornjim kutovima zvučnika s lijeve i desne strane woofera.

 

Marshall-Acton-3-2.jpg

Umjetnost dizajna: Marshall je uz odličan zvuk prilagodljiv aplikacijm i kontrolom, spojio moderne funkcije s klasičnim dizajnom koji se lako uklapa u moderan interijer

 

Više zvuka nove generacije

Upravo to je i specifična novost treće generacije ovog zvučnika, bolje pozicionirani visokotonci usmjereni više prema lijevoj i desnoj strani, kako bi proširili soundstage za bolju stereo reprodukciju, kao i bolje ispunili sobu ujednačenom glazbom.

Ovo je i dalje zvučnik koji želite imati bliže zidu, usmjerenog prema okupljenoj ekipi. Kako bi dobio svoj tradicionalno bogat zvuk, kod umjerenijih glasnoća dubokotonac se dinamički pojača, dok navijanjem glazbe prema vrhu, dubokotonac se lagano vraća u standardni način rada kako se ne bi izgubila preciznost na maksimalnoj glasnoći.

Zvučnik je odličan za slušanje sve glazbe, pogotovo ako se poslužite aplikacijom za prilagodbu efekta, no prednost zvučnika je i vrlo lagana kontrola bez nužne potrebe za aplikacijama, iako nam je odmah kod povezivanja Android ponudio i da preuzmemo aplikaciju.

 

USPOREDNI TEST BLUETOOTH ZVUČNIKA: LJETO 2024.

JOŠ GLASNIJI, JOŠ JASNIJI

Ove godine okupljamo najbolje Bluetooth zvučnike na tržištu, bilo da se radi o novim modelima ili unaprijeđenim verzijama.

Više informacija

  • Model: Acton III
  • Proizvođač: Marshall
  • Snaga: 60 W
  • Driveri: 2x visokotonca (15 W), 1x dubokotonac (30 W)
  • Dodatno: Kontrola zvuka na zvučniku
  • Audio ulazi: AUX
  • Načini spajanja: Bluetooth
  • Baterija: Nema
  • Dimenzije / masa: 260 x 170 x 150 mm, 2.850 g
  • Ustupitelj i cijena: HGSpot 299,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Marshall Acton III

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Marshall Acton III - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.