JBL Boombox 3 WiFi

JBL Boombox 3 WiFi

Kraj svakog razgovora

Možda veličina ipak igra ulogu jer kada Boombox 3 zavlada prostorom, ne pričamo samo o pojavi, već i impresivnom zvuku.

JBL je definirao standard za prenosive Bluetooth zvučnike sa svojom linijom jedinstvenih uređaja sa zanimljivim dizajnom. Dok su razvili modele i tehnologiju, generalan izgled ostao je isti i prepoznatljiv, što im svakako pomaže istaknuti se iz mase. No, netko se odlučio povećati ih na boombox dimenzije kako bismo ih zapravo mogli nositi na ramenu i rezultat je sada već treća generacija uspješnog zvučnika koji ima sve bitne specifikacije da ga možete nositi uokolo bez straha od oštećenja.

Mi smo testirali specifično WiFi verziju koja se direktno ruterom spaja na internet te je moguće glazbu streamati direktno na zvučnik bez korištenja mobitela kao posrednika, pa se ne gubi kvaliteta zvuka uzrokovana Bluetooth kompresijom. Bluetooth je tu i dalje za trenutke kada zvučnik uzmete sa sobom na avanture. Imajte na umu da se radi o većem utegu od deset kila idealnom za vanjsku upotrebu ili veće prostore, ako ga planirate navinuti do kraja.

 

Puna snaga otključana

Dizajn, kako smo spomenuli, ostaje prepoznatljiv JBL valjkasti izgled s zadebljanjem oko centra, dok su krajevi iskorišteni za velike pasivne radijatore koji osjetno pojačavaju efekt dubokih tonova i kod tišeg slušanja glazbe. Rubovi zvučnika su kombinacija čvrste gume i plastike kojima će upiti udarce i zaštititi rubne radijatore. Gornja strana lako se pronalazi jer ima tvrdu metalnu dršku gumiranu s donje strane oko centra, idealnu za nošenje bez brige da će s vremenom puknuti.

Prednja strana zvučnika ima velik JBL logo, kao i gumbe za upravljanje pri vrhu, a LED indikator baterije prema dnu zvučnika. Od gumbi u centru imamo gumb za paljenje i povezivanje Bluetoothom, dok su s desne strane gumbi za kontrolu glasnoće, a s lijeve strane gumbi za play/pauzu, kao i brzo favoriziranje trenutne playliste. Ovaj gumb je u obliku srca i zapamtit će trenutnu playlistu koja svira putem WiFi-ja, te početi sviranje iste kada se pritisne.

Ostatak zvučnika je plastične konstrukcije, no prekriven je mrežastom tkaninom koja je dovoljno otporna na svakodnevno korištenje da neće imati vidljive ogrebotine poput plastike, a dodatno štiti zvučnike od prljavštine. Dno zvučnika također je gumirano, pa gdje god ga stavili, glazba ga neće prevrnuti niti oštetiti drvene podove.

Posvetimo se sada samim zvučnicima. Boombox 3 modeli nemaju 360° zvuk, već su fokusirani, a svi zvučnici nalaze se iza velikog JBL znaka. Tako ga je optimalno postaviti prema rubu okupljanja za optimalnu pokrivenost i najbolji zvuk, no bez brige, svi će čuti što se svira bez obzira na njihovu lokaciju.

Boombox 3 tako ima pet aktivnih drivera, a sastoje se od dva visokotonca na lijevoj i desnoj strani, dva srednjotonca smještena odmah ispod njih te je na kraju tu i dubokotonac u centru, direktno ispod JBL znaka. Kako smo već spomenuli, vibrirajuće membrane na krajevima zvučnika su pasivni radijatori čiji je zadatak poboljšati efekt dubokih tonova, pogotovo na umjerenijoj glasnoći. No, ovaj zvučnik je namijenjen da se protegne tu i tamo, no maksimalna snaga ipak je zaključana za spajanje na utičnicu, dok je korištenje na bateriju suptilno oslabljeno s obzirom na snagu koju zvučnici imaju.

Tako na napajanju imate 1x 80 W RMS dubokotonac, 2x 40 W RMS srednjotonac i 2x 20 W RMS visokotonca. Jednom kada se zvučnik prebaci na bateriju, te vrijednosti postaju 1x 60 W sub, 2x 30 W mid i 2x 10 W za visokotonce.

WiFi omogućuje streamanje glazbe direktno pomoću servisa kao što su Spotify ili Tidal, s kojima dobivate i HiFi verziju audija koja podržava 3D Dolby Atmos na ovom zvučniku. Zvučnik također može služiti i kao powerbank, vodootporan je s IP67 certifikatom, a aplikacija vam omogućuje i dodatne funkcije optimizacije zvuka.

 

JBL-Boombox-3-WiFi-3.jpg

Sve potrebno za brzu kontrolu je s prednje strane zvučnika, no najbolje je koristiti aplikaciju

USPOREDNI TEST BLUETOOTH ZVUČNIKA: LJETO 2024.

JOŠ GLASNIJI, JOŠ JASNIJI

Ove godine okupljamo najbolje Bluetooth zvučnike na tržištu, bilo da se radi o novim modelima ili unaprijeđenim verzijama.

Više informacija

  • Model: Boombox 3 WiFi
  • Proizvođač: JBL
  • Snaga: 200 W RMS
  • Driveri: 2x visokotoca (20 W), 2x srednjetonca (40 W), 1x dubokotonac (80 W), 2x pasivna radijatora
  • Mreža: WiFi
  • Dodatno: 3D Dolby Atmos, Powerbank
  • Baterija: Do 24 sati rada
  • Dimenzije / masa: 482 x 257 x 200 mm, 9.620 g
  • Ustupitelj i cijena: HGSpot 599.00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za JBL Boombox 3 WiFi

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

JBL Boombox 3 WiFi - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.