Bose SoundLink Revove+ II

Bose SoundLink Revove+ II

U centru zbivanja

Ovaj malen zvučnik nudi iznenađujuću količinu zvuka sa svih strana, a pun je modernih tehnologija i mogućnosti.

Kod početne faze dizajna novog prijenosnog zvučnika, prvo pitanje sigurno je smjer u kojem će razvoj ići što se tiče prostorne reprodukcije zvuka. Ako je zvučnik fokusiran u jednom smjeru, sva snaga i kvaliteta zvuka mogu se koncentrirati na tu stranu, što uključuje i stereo separaciju glazbe. No, ovisno o tipu druženja koje preferira vaša grupa, stavljanje glasnijeg zvučnika na rub okupljanja možda nije idealan odabir. Ovdje su prostor na tržištu pronašli drugačiji zvučnici, koji uglavnom žrtvuju stereo separaciju kako bi zvuk mogli jednako rasporediti u svim smjerovima. Proizvođači taj efekt dobivaju primarno okretanjem aktivnog drivera prema podu (ili stropu) i zatim zvučne valove reflektiraju van kroz perforacije na kućištu.

 

360° glazbe

Upravo taj dizajn koristi Revolve+ II, kako je to radila i prva generacija zvučnika koji je usmjeren odmah prema krnjem stošcu čiji oblik ujednačeno reflektira zvuk u svim smjerovima. Bose Revolve+ II ima valjkasti dizajn s nešto užim vrhom te sve širim tijelom prema dnu koje se opet zakrivljuje prema stalku.

Gornja i donja strana su gumirane, a s obzirom na meke materijale Bose tvrdi kako se bez straha može nositi u torbi te neće oštetiti druge uređaje, no imajte na umu kako će na samom zvučniku isto tako lakše ostajati ogrebotine, pa je s obzirom na cijenu, bolje na njega malo pripaziti.

Vrh zvučnika ima sve kontrole potrebne za korištenje, a to su lagano udubljeni gumbi s različitim funkcijama koje ćete lako prepoznati kao kontrolu glasnoće, aktiviranje opcije slušanja glazbe Bluetoothom kao i povezivanje, dok se s desne strane nalazi „input“ gumb kojim selektirate između BT, AUX ulaza ili USB ulaza, koji se nalaze pri dnu zvučnika te USB ujedno služi i za napajanje. Na žalost, ovdje i dalje pričamo o MicroUSB utoru. Srećom, možete ga izbjeći jer se ovaj zvučnik može puniti i s postoljem koje treba nadoplatiti.

Vratimo se na vrh gdje još u sredini imamo gumb s tri točke, a riječ je o multifunkcijskom gumbu koji osim play/pause funkcija poziva vaš voice asistent, javlja se na pozive te njima upravlja (pozivanje, prebacivanje između dva poziva, itd.) te prebacuje između pjesama. Dodatno, kombiniranjem dva gumba imate dodatne funkcije poput resetiranja sustava, a sve to može vam uvelike olakšati aplikacija za mobitele kojom dobivate jednostavno i funkcionalno sučelje. Kako smo spomenuli, ovo je mono zvučnik, no uparivanjem s drugim možete dobiti stereo reprodukciju.

Također možete upariti druge Bose zvučnike za dobivanje glazbe u više soba unutar kuće gdje svi imaju jednaku reprodukciju. Metalno kućište ima perforacije pri dnu gdje se nalazi zvučnik, a ovaj „Plus“ model dolazi s vrlo korisnom pletenom drškom kojom ga je vrlo lagano prenositi ili zakvačiti da izbjegnete prljanje. To mu je možda najveća mana, što izgleda toliko premium da nam je žao baciti ga na kamenje plaže ili zemlju, već ga lakše možemo zamisliti na stolu za vrijeme roštiljanja. S druge strane, dolazi s IP55 certifikatom te nema straha ni ako ga zalijete ili počne kiša padati po njemu.

Sam zvuk vrlo je impresivan za veličinu zvučnika o kojem govorimo. Može biti dosta glasan ako zatreba, no zvuk je najčišći do umjereno glasnih postavki. Veličina mu jednostavno ne dopušta da ima izražene duboke tonove, što će možda biti minus kod vanjskih okupljanja koja zahtijevaju glasniju glazbu. No, ako vam je glazba pozadina za razgovor i zabavu, ovo je odličan zvučnik kojeg možete postaviti kako želite jer će uvijek zvučati odlično. Baterija traje do 17 sati kod umjerene glasnoće što je sasvim dovoljno za većinu funkcionalnosti. Glavni izazov bit će sama cijena uređaja koja ga stavlja u sam vrh premium ponude.

 

Bose-Soundlink-Revolve-2-3.jpg

MicroUSB utor jedina je mana ovog sustava jer ćete svaki put morati provjeravati stranu na koju ga povezujete kako se ne bi oštetio

 

USPOREDNI TEST BLUETOOTH ZVUČNIKA: LJETO 2024.

JOŠ GLASNIJI, JOŠ JASNIJI

Ove godine okupljamo najbolje Bluetooth zvučnike na tržištu, bilo da se radi o novim modelima ili unaprijeđenim verzijama.

Više informacija

  • Model: SoundLink Revove+ II
  • Proizvođač: Bose
  • Snaga: 15 W RMS
  • Driveri: 1x 70 mm
  • Dodatno: Mesh povezivanje
  • Audio ulazi: AUX
  • Načini spajanja: Bluetooth
  • Baterija: Do 17 sati rada
  • Dimenzije / masa: 184 x 105 x 105 mm, 920 g
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark 345,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose SoundLink Revove+ II

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bose SoundLink Revove+ II - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.