High-end streaming zvučnik Devialet Phantom Reactor 600 - 2.0 out of 5 based on 1 vote
High-end streaming zvučnik Devialet Phantom Reactor 600

High-end streaming zvučnik Devialet Phantom Reactor 600

Budite drugačiji

Kada je Devialet izbacio člana, sada već velike, Phantom obitelji zvučnika, mnogi su ostali impresionirani snagom koju tako relativno malen zvučnik može proizvesti. Kod nas se na testu našla manja verzija zvučnika, takozvani Reactor 600

Prvi model Devialetovog zvučnika oduševio je Internet, no vrlo visoke cijene ograničile su broj korisnika koji je bio voljan dati toliko za relativno novo ime u HiFi svijetu. Kako smo se i sami uvjerili, ovaj jedinstveni dizajn u vrlo mali paket stavio je veoma impresivan izvor zvuka. Manja verzija od originala koju mi imamo zove se Phantom Reactor 600 iz razloga što mu je maksimalna snaga od 600 W. Još je kompaktniji, nešto lakši, a i dalje bez problema glazbom ispuni ne samo jednu sobu nego i dobar dio kuće.
Phantom Reactor rezultat je razvoja Phantom Premier modela koji su prvi izašli na tržište. Proizvela i dizajnirala ih je kompanija Devialet sa sjedištem u Francuskoj. Od trenutka kada je prvi zvučnik izašao na tržište, doslovno su eksplodirali od popularnosti, a s obzirom na to da je zvučnik dizajniran na njihovim specifičnim patentima, šire svoju tehnologiju i u druge industrije. Najimpresivnija je sama snaga koju zvučnik može proizvesti s obzirom na svoje dimenzije. Ipak govorimo o uređaju veličine nogometne lopte otprilike koji u sebi ne samo da sadrži dva dubokotonca i jednog visokotonca već cijeli sustav napajanja, povezivost sa svim popularnim izvorima glazbe i vrlo precizno pojačalo. Sve to rezultira njegovom težinom od 4,3 kilograma što je svakako impresivno, pogotovo kada njime rukujete. Zvučnik je osmišljen tako da ponudi uistinu visoku kvalitetu zvuka bez ikakve potrebe za kompliciranim postavljanjem i razmišljanjem o žicama i drugim komponentama. Također, proizvođač je vodio računa o tome da se na zvučnik može spojiti velikim brojem modernih usluga, što uključuje i Bluetooth, kako bežično tako i žičano povezivanje na lokalnu mrežu te jednostavnu integraciju aplikacija za reprodukciju glazbe poput Spotifyja.

Phantom Reactor 600 web1
Zvučnik je, kako je već spomenuto, dizajniran tako da se ističe od standarda i već samim time privlači pažnju okoline. Korisnici koji ga prvi puta čuju bit će impresionirani snagom, ali i čistoćom zvuka koji ovakav zvučnik može proizvesti. Izduženog je dizajna te se sa svake strane sprijeda jasno primjećuju dva dubokotonca, po jedan sa svake strane. Napravljeni su od aluminija pa se snaga koju imaju može i fizički osjetiti zahvaljujući jedinstvenom dizajnu i tehnologiji. Sprijeda se nalazi jedan visokotonac, također od aluminija, koji je zadužen za finije visoke tonove koje donosi sa iznenađujućom preciznošću. Dno je izravnano, a sastoji se od gumene obloge za stabilniji rad i smanjenje vibracija. U sredini je navoj za standardne nosače kako bi se zvučnik mogao montirati. Straga dolazimo do aluminijskog radijatora za pasivno rješavanje topline koju proizvode komponente. Ovakav radijator se može vidjeti i kod drugih zvučnika koji također sadrže sve potrebne komponente u sebi. I dok govorimo o toplini, ne grije se na neke nevjerojatne temperature, već je jedva mlak na dodir. Gotovo na dnu stražnje strane imamo urez sa svim opcijama za konekciju zvučnika. Tu su utori za napajanje, utor za žicu lokalne mreže, AUX ulaz te na kraju, naravno, i optički ulaz. Uz zvučnik možete dobiti i dodatan stalak, poput onoga na slici. Riječ je o dodatnim nogicama koje odvajaju zvučnik od poda za bolje ispunjavanje prostora zvukom, kao i minimiziranje vibracija koje se šire iz zvučnika. Dizajn je sa ciljem minimalizma napravljen tako da se dužina postolja ne može mijenjati, već fiksno stoji na određenoj visini. Osim utora, kako je već spomenuto, zvučnik se može spajati direktno s uređajima Bluetoothom 4.2 ili putem WiFi-ja na ruter pa mu mogu pristupati drugi uređaji na mreži. Postavljanje je jednostavno te vas mobilna aplikacija vodi kroz sve korake. Prvo postavljanje traje dok se ne poveže na mrežu, no inače je dovoljno pritisnuti bluetooth znak na dvije sekunde da se aktivira povezivanje s drugim uređajem. Jednom povezan, moguće je njime upravljati pomoću aplikacije, no imajte na umu kako je Devialet krenuo u specifičnom smjeru jer ne dopuštaju detaljnu prilagodbu zvuka, već je sve što možete kontrolirati putem aplikacije glasnoća glazbe. Iako je aplikacija solidnog izgleda, nema neke napredne funkcije za kontrolu.   

Phantom Reactor 600 web2
Kada je riječ o samome zvuku, imajte na umu i da će kod ovakvog zvučnika utjecaj na zvuk imati kvaliteta samog audio sadržaja pa pazite da primjerice streaming servis dobiva punu kvalitetu i da ona nije “sažeta”, kako to može biti opcija na Deezeru.  Iako je jedna od glavnih značajki zvučnika glasnoća, ona nije jedina bitna u opisu. Reprodukcija je glazbe, pogotovo u realnijim glasnoćama, izvrsna. Duboki tonovi i udarci bubnja u pjesmama i dalje su jasno preneseni zahvaljujući naprednom sustavu, dok se visokotonac odlično snalazi i kod srednjih i viših tonova. Podizanjem zvuka duboki se tonovi mogu praktički fizički osjetiti, a glazba će u potpunosti ispuniti prostor. S obzirom na izgled zvučnika, kao i vizualno vrlo izraženo “lupanje” dubokotonaca, malo tko će ostati ravnodušan kada vidi ovakav zvučnik. Jedini je izazov zvučniku elektronska glazba gdje se duboki tonovi ipak počnu gubiti, ako pređete 90 % glasnoće. I na najvišoj glasnoći visoki tonovi su kristalno jasni, dok se u pojedinim pjesmama srednji tonovi mogu malo pogubiti, ovisno o izvedbi. Vjerujemo kako je to ipak limit ovako kompaktnog dizajna iz kojeg je već izvučena tolika snaga.

Više informacija

  • Model: Phantom Reactor 600
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: Devialet
  • Komunikacija: Bluetooth 4.2, Wi-Fi
  • Snaga: 600 W
  • Ulazi: AUX, optički
  • Dimenzije / masa: 219x157x168mm/4,3 kg
  • Raspon frekvencije: 18Hz-21kHz
  • Plus: Nevjerojatna snaga, duboki tonovi, dimenzije, povezivost
  • Minus: cijena
  • Ustupitelj i cijena: Rotary Audio htttp://rotaryaudio.com 7.700,00 kn zvučnik 1.250,00 kn postolje
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za High-end streaming zvučnik Devialet Phantom Reactor 600

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

High-end streaming zvučnik Devialet Phantom Reactor 600 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.