Test Logitech G560 Lightsync "ambilight" zvučničkog sustava

Test Logitech G560 Lightsync "ambilight" zvučničkog sustava

Ambijentalni zvuk u bojama

U široku ponudu RGB periferije Logitech je smjestio i set zvučnika koji osim kvalitetnog zvuka vaše iskustvo igranja podiže na višu razinu svjetlosnim efektima


Logitech je među prvima u svoju periferiju ugradio RGB osvjetljenje, koje je postalo standardnom značajkom svake gaming konfiguracije. Nakon što su RGB ugradili u standardnu periferiju poput miševa i tipkovnica, na red je došao i set zvučnika.

Klasičan Logitech

Logitech G560 dijeli manu mnogih Logitechovih zvučnika koja je mnoge natjerala da Logitechove zvučnike zaobilaze u širokom luku. Naime, Logitechovi zvučnici imaju karakterističan zvučni profil, koji se često naziva „V-profil“. Taj profil je karakterističan po manjku srednjih tonova, dok su visoki i niski tonovi vrlo izraženi te se bore za prostor koji bi trebali zauzimati srednji tonovi. Ovi zvučnici su namijenjeni gamingu, kod kojeg srednji tonovi nisu osobito važni jer se većina informacija nalazi u visokim i niskim tonovima. G560 zvučnici su nas tijekom igranja najviše impresionirali kod eksplozija, koje odlično rezoniraju i podižu imerziju.

Logitech G560 4Soundstage ovih zvučnika je vrlo širok, što olakšava zvučno pozicioniranje u igrama. Za vrijeme slušanja glazbe Logitech G560 nisu nas osobito impresionirali: kod instrumentalnih žanrova zvuče prilično loše i stekli smo dojam kao da nam dio zvuka nedostaje. Taj dio zvuka su srednji tonovi, kojih gotovo nema, a vrlo su važni kod instrumentalne glazbe ako želite slušati glazbu onako kako je snimljena. Kod elektronske glazbe Logitech G560 su mnogo impresivniji jer su u njoj srednji tonovi manje prisutni i njihov izostanak nije toliko primjetan kod slušanja.

Light show

Glavni feature ovih zvučnika je RGB osvjetljenje, s diodama smještenima u satelitima, dok subwoofer nema osvjetljenje, što je razumljivo pošto ćete isti ionako smjestiti negdje izvan vidokruga. Svaki od satelita ima dvije svjetlosne zone: glavnu koja se nalazi unutar difuzne kupole na stražnjoj strani i pomoćnu koja osvjetljava tunel stalka. Kontrola osvjetljenja vrši se kroz Logitech Gaming Software, koji je dugi niz godina standardna aplikacija za upravljanje Logitech periferijom. Napredne kontrole osvjetljenja omogućavaju vam da uključite neke od službenih profila ili pak napravite svoj. Broj službeno podržanih igara je ograničen, no uključuje neke od najpopularnijih naslova, kao što su CSGO, Battlefield 1, Fortnite, DOTA 2 i Civilization VI. Mi smo isprobali Fortnite i Battlefield 1 i u obje je igre efekt bio prilično nedorečen. Kod Battlefielda 1 većinu vremena zvučnici emitiraju bijelu svjetlost i tek kada vas netko upuca dobivate feedback kroz narančasto ili crveno svjetlo, odnosno o količini štete koja vam je nanesena.

Logitech G560 2U Fortniteu je efekt nešto naglašeniji i korisniji jer korespondira zvukovima pucanja, tako da, ako igrate pri niskoj glasnoći, imate vizualni hint da netko u vašoj blizini puca. Nama se osobno najviše svidio Screen Sampler mode, koji vam omogućava da odredite zone zaslona koje želite da zvučnici prate, a kada ih odredite, zvučnici repliciraju boju sadržaja unutar zone, čime se stvara efekt šireg vidnog polja i pojačava imerzija. Ovaj efekt također radi neovisno o sadržaju, tako da funkcionira unutar svih igara i programa. Na vama je samo da pravilno odredite zone, što može biti komplicirano ako ne igrate na nativnoj rezoluciji monitora, no uz malo igranja s postavkama nije teško postići željeni efekt.

Zaključak

Logitechov G560 sustav je zanimljiv. Osvjetljenje je odličan dodatak zvučnicima i osim estetike ima i funkcionalnu komponentu, ovisno o igri, no kvalitetom zvuka G560 zaostaju za konkurencijom. Ovi zvučnici spadaju među skuplje 2.1 sustave, a imaju i neke adute koji bi mogli opravdati njihovu visoku cijenu.

Više informacija

  • Model: G560 Lightsync
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 3
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Logitech
  • Tip: 2.1 zvučnici
  • Snaga: 240 W
  • Načini spajanja: USB, Bluetooth 4,1, 3,5 mm
  • Raspon frekvencije: 40-18000 Hz
  • Plus: Kvaliteta izrade, dizajn
  • Minus: Kvaliteta zvuka za ne gaming sadržaj, službeni profili igara djeluju nedorečeno
  • Ustupitelj i cijena: Logitech www.logitech.com 1.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Test Logitech G560 Lightsync "ambilight" zvučničkog sustava

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Test Logitech G560 Lightsync


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.