Roccat Khan Pro

Roccat Khan Pro

Više od headseta

Nekoć je pojam „gaming headset“ imao samo negativne konotacije – od loše kvalitete zvuka do loše kvalitete izrade.

Gaming headseti bili su smatrani inferiornima HI-FI slušalicama u svakom pogledu. Sada Roccat nakon odličnog Renga headseta donosi još jedan koji dokazuje da i gameri imaju pravo uživati u kvalitetnom zvuku.

Teško je pronaći proizvod koji radi apsolutno sve, osobito kada je riječ o slušalicama koje su često profilirane za jednu namjenu ili čak jedan glazbeni žanr. Ovaj Roccat headset dizajnom je gaming headset, no kvalitetom zvuka je mnogo, mnogo više od još jednog u nizu sličnih uređaja.

Roccat Khan Pro je ergonomski jedan od najboljih headseta koje smo imali priliku testirati.

Roccat 2

Dizajn pogonjen iskustvom

Očito je da u Roccatovu odjelu zaduženom za dizajn rade gameri jer je Khan Pro ergonomski jedan od najboljih headseta koje smo imali priliku testirati. Sila pritiska obruča savršeno je izbalansirana, a zahvaljujući niskoj masi, nakon nekog vremena možete zaboraviti da uopće imate headset na glavi. Oblik i materijal jastučića je odličan te se s lakoćom prilagođava raznim veličinama ušiju. Laki materijali nažalost sprječavaju visoku izolaciju buke, no ona je dovoljna da biste se mogli igrati u miru bez distrakcija čak i ako ne pojačate glasnoću do kraja. Kvaliteta izrade je odlična. Iako je cijela konstrukcija, izuzev jezgre obruča, izrađena od plastike, radi se o kvalitetnoj plastici i po ovoj cijeni ne možemo je uzeti za manu.

Mikrofon se nažalost ne povlači unutar earcupa, već stoji na boomu koji je moguće blago rotirati. A kada je on podignut, mikrofon se isključuje. Nakon što spustite mikrofon, osjeti se klik koji vam jasno daje do znanja da je uključen. Prilagodba položaja je ograničena, no položaj koji je Roccat odredio je odličan, tako da možete jasno čuti sugovornika a da ne čujete nepoželjne zvukove, što je čest slučaj kod igrača koji mikrofone drže preblizu ustima. Ovdje opet dolazi do izražaja činjenica da su u Roccatu zaposleni gameri, koji se zasigurno naslušali raznih zvukova i kao preventivnu mjeru ograničili mogućnost prilagodbe položaja.

Zvuk s certifikatom

Koliko god ergonomično dizajnirane bile, ako kvaliteta zvuka nije na nivou, sav trud je propao. Nasreću, zvuk je gdje je Khan Pro najjači, što dokazuje i Hi-Res audiocertifikat. Ovaj headset ima 50-milimetarske drivere s impedancijom od 25 oma, što je iznenađujuće nisko s obzirom na kvalitetu zvuka. Frekvencijski raspon od 10 Hz do čak 40000 Hz pokriva čak i zvukove van tipičnog ljudskog zvučnog polja, što garantira da ćete čuti apsolutno sve. Zvučna slika Khana Pro gotovo je savršeno izbalansirana: visoki tonovi su jasni i imaju visoku prisutnost; niski tonovi imaju odličnu definiciju i dovoljno visoku prisutnost da omoguće uživanje u niskim tonovima bez gušenja zvučne slike; no najimpresivniji su srednji tonovi, koji su prisutni i prilično naglašeni, no opet ne toliko da zvuk učine „šupljim“. Khan Pro ima topao zvuk, kako i priliči gaming headsetu, i prilikom igranja može djelovati vrlo bombastično, dok pri slušanju glazbe djeluje vrlo ujednačeno te u svakom trenutku ističe ono što je važno čuti.

Oblik jastučića je odličan te se s lakoćom prilagođavaju raznim veličinama ušiju.

Roccat Khan Pro 3

Većina gaming headseta ima loše izbalansiranu zvučnu sliku te se ponekad osjeti da se headset bori sa sadržajem, odnosno da nije sposoban reproducirati sve zvukove i da se, primjerice, oslanja na niske tonove kojima puni zvučnu sliku. Khan Pro je čista suprotnost. Ako sadržaj traži da se srednjim tonovima uguše visoki i niski, on će to i napraviti. Iskreno nam je teško povjerovati da je ovaj headset dizajniran kao gaming headset jer smo čak i kod najboljih gaming headseta poput HyperX Cloud Alpha primijetili blage probleme s balansom zvučne slike.

Zaključak

Roccat Khan Pro kvalitetom zvuka je među najboljim gaming headsetima na tržištu. Kvalitetom izrade vas neće očarati, ali će vrhunska ergonomija i kvalitetan zvuk više nego nadoknaditi manjak premium materijala. Također moramo spomenuti cijenu ovog headseta, koja iznosi svega 549 kuna, što je nevjerojatno povoljno za headset s Hi-Res certifikatom.

Više informacija

  • Model: Khan Pro
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: Roccat
  • Raspon frekvencije: 10-40000 Hz
  • Impedancija: 25 Ω
  • Priključak: 3,5 mm
  • Plus: Kvaliteta zvuka, ergonomija, cijena
  • Minus: Tek prosječan mikrofon
  • Ustupitelj i cijena: Futura-IT, www.futura-it.hr, 549,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Roccat Khan Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Roccat Khan Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.