Corsair K65 Plus Wireless

Corsair K65 Plus Wireless

Svestrana visoka klasa

Iznimno svestrana, kompaktna gaming tipkovnica koja dolazi s Corsairovim MLX Red mehaničkim prekidačima, podržava žično i bežično korištenje te je kompatibilna s velikim brojem raznih uređaja, uključujući računala, igraće konzole i mobilne uređaje.

. Corsairova K65 Plus Wireless temelji se na kompaktnom dizajnu (75% veličine uobičajenih tipkovnica), omogućuje žično ili bežično korištenje (WiFi ili Bluetooth), dolazi sa Corsairovim linearnim mehaničkim prekidačima MLX Red, te je kompatibilna s velikim brojem uređaja što uključuje PC i Mac računala, igraće konzole i mobilne uređaje.

 

Nenadmašna funkcionalnost

Dizajn ove tipkovnice donosi moderne i retro elemente, te nije pretjerano „gamerski“. Konstrukcija je većinom plastična, uz metalno „pojačanje“ unutar središnjeg dijela kućišta. Spomenute dimenzije, odnosno 75% dizajna, predstavljaju nešto kompaktniju verziju uobičajenog tenkeyless (80%) dizajna. Pozitivno je recimo što su zadržane tipke strelica (lijevo, desno, gore, dolje), no ipak nedostaju neke poput Print Screen tipke i sličnih.

Tipkovnicu možete koristiti bežično ili žično, pri čemu način korištenja odabirete pomoću posebne tipke na vrhu tipkovnice. S desne strane tipkovnice nalazi se i malena tipka kojom jednostavno možete brzo isključiti pozadinsko osvjetljenje. Također je dostupna posebna tipka za prebacivanje između PC i Mac načina rada. Što je još zanimljivije, tipkovnica podržava sve moderne igraće konzole, s time da je dostupan i poseban PlayStation način korištenja, pri čemu možete žično ili bežično koristiti ovu tipkovnicu sa Sonyjevim igraćim konzolama.

Osim toga, podržani su i noviji mobilni uređaji (pametni telefoni i tableti), tako da ovu Corsairovu tipkovnicu možete koristiti s ogromnim brojem raznih uređaja. U bežičnom načinu korištenja, performanse i odzivnost su više nego dobre ukoliko koristite priloženi bežični prijamnik, a Corsair specificira i 266 sati trajanja baterije s isključenim osvjetljenjem.

Jako nam se dopalo i to što možete praktički sve funkcije, uključujući osvjetljenje, podešavati pomoću određene kombinacije tipki, a za napredne opcije dostupan je i Corsairov softver iCUE.

Skriveni adut ove tipkovnice svakako je i dodatni metalni kotačić s gornje desne strane. Ovaj kotačić je vrlo kvalitetno napravljen i nadasve koristan, a podržano je više raznih opcija po pitanju dostupne funkcionalnosti. Možete ga koristiti za podešavanje glasnoće, ali i za podešavanje intenziteta osvjetljenja, zoom in i out, te vertikalno i horizontalno skrolanje.

 

Ponajbolja kompaktna tipkovnica?

Corsair se ovdje odlučio na izvedbu osvjetljenja oko samih tipki, što vizualno izgleda doista neobično i efektno. Dostupan je velik broj profila osvjetljenja koji se, jasno, može i detaljno podešavati, no negativna strana ovakve izvedbe je činjenica kako same tipke na površini iznutra nisu osvjetljene.

Corsair kod ove tipkovnice koristi vlastite mehaničke prekidače MLX Red i trenutno je K65 Plus Wireless dostupna isključivo s ovim prekidačima. Pritom je riječ o linearnim prekidačima koji imaju 4 mm hoda i zahtijevaju svega 45 g sile za pritisak. Iznimno su odzivni i tipke su vrlo lagane za pritisnuti. Za igranje je ovo svakako iznimno poželjno. Međutim, za unos veće količine teksta svakako bismo poželjeli bolji povratni feedback prilikom pritiska.

 

Corsair-K65-Plus-Wireless-2-vidi-341-342-potpis-1.jpg

Kompaktan dizajn: Corsairovi MLX Red mehanički prekidači i velik broj dostupnih opcija ključne su osobine ove tipkovnice.

 

S druge strane, ovo je najtiša mehanička tipkovnica koju smo ikada testirali. Corsair koristi dva sloja za prigušivanje buke. Spomenimo kako su tipke i prekidači lako izmjenjivi (hot-swappable), tako da ih možete zamijeniti nekim drugim kompatibilnim verzijama.

Na kraju, moramo reći kako smo ostali nemalo iznenađeni svestranošću i brojem mogućnosti koje nudi ova Corsairova tipkovnica. Istina, nije jeftina, ali ako tražite kompaktnu All-In-One tipkovnicu visoke klase za igranje i druge manje zabavne zadaće, onda nam se čini kako je K65 Plus Wireless trenutno najkompletniji i najbolji odabir.

 

corsair_k65_plus_info_box_vidi_341-342_za_vidilab.png

Više informacija

  • Model: K65 Plus Wireless
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Mogućnosti: 5
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Corsair
  • Tip prekidača: mehaničke tipke, Corsair MLX Red linearni prekidači
  • Dimenzije i masa: 320 x 136,2 x 35 mm, 918 g
  • Ostalo: Osvjetljenje: RGB LED, 16,8 milijuna boja, Kompatibilnost: PC, Mac, Xbox One, Xbox Series S/X, PlayStation 4/5, mobilni uređaji
  • Plus: kompaktne dimenzije, odlične gaming performanse, kvalitetni i odzivni Red linearni mehanički prekidači, dodatni kotačić s naprednim mogućnostima, opcija žičnog ili bežičnog rada, RGB osvjetljenje, kompatibilnost s PC i Mac računalima, modernim igraćim konzolama i mobilnim uređajima, trajanje baterije pri bežičnom radu, mogućnost jednostavne izmjene prekidača, tih rad
  • Minus: nije pretjerano jeftina, većinom plastična konstrukcija, nije osobito pogodna za unos velike količine teksta, same tipke nisu na površini osvjetljene, izostanak odmorišta za ruke
  • Ustupitelj i cijena: Corsair, www.corsair.com; 170 EUR
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Corsair K65 Plus Wireless

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.