Aqirys Mira

Aqirys Mira

Impresivan gaming debitant

Super kompaktna gaming tipkovnica koja se prije svega ističe impresivnim omjerom cijene i mogućnosti, te jako dobrim performansama u igrama. Posebno istaknimo i iznimno bogat prodajni paket koji spada među najsvestranije koje smo ikada vidjeli.

Aqirys je relativno nepoznat i poprilično novi brend zanimljivog imena na tržištu gamerske periferije i druge IT opreme iza kojeg stoji rumunjska kompanija PC-Coolers. U svojoj ponudi, osim gamerske periferije, imaju i zanimljiva kućišta, hladnjake za procesore, napajanja i druge proizvode. Imali smo priliku testirati Aqirysovu mehaničku gaming tipkovnicu Mira koja se prvenstveno ističe vrlo kompaktnim dimenzijama, impresivnim omjerom cijene i performansi te, što je prilično iznenađujuće -bogatim prodajnim paketom.

Svestrana gaming minijatura

Mira je super-kompaktna gaming tipkovnica veličine koja odgovara otprilike 65% dimenzija klasične tipkovnice i koja posjeduje ukupno 68 tipki. Temelji se na Outemu crvenim (red) switchevima koji su prilično uobičajeni kod cjenovno pristupačnijih gaming tipkovnica. Velika prednost ove tipkovnice svakako je i mogućnost bežičnog korištenja.

Međutim, ono što nas se posebno dojmilo je izvedba samog pakiranja i iznimno bogat prodajni paket. Sve skupa je izvedeno iznimno profesionalno kako vizualno, tako i po pitanju kvalitete korištenih materijala uz detaljne upute za korištenje. Svakako impresivno za jedan prilično nepoznati brend čiji proizvod prvi put susrećemo.

 

aqirys-mira-lightning.jpg

Pomoću Aqirysovog softvera možete detaljno podešavati sve efekte RGB osvjetljenja

 

U pakiranju s tipkovnicom dobivate set naljepnica, četkicu za čišćenje, prikladan alat za skidanje i zamjenu tipki i switcheva, te poseban maleni privjesak koji služi kao spremište za bežični USB prijamnik. Nadalje, s tipkovnicom u paketu stiže i 15 dodatnih Outemu plavih (blue) switcheva tako da možete po želji zamijeniti neke tipke ovim plavim switchevima. Svi switchevi su „hot-swappable“, što znači da ih možete zamijeniti dok je tipkovnica uključena.

Možemo reći kako su dizajn i kvaliteta korištenih materijala vrlo dobri, posebno za tipkovnicu ove cjenovne klase. Tipkovnica je u potpunosti napravljena od plastike, a teži ukupno 556 g. Zahvaljujući iznimno kompaktnim dimenzijama, ovu tipkovnicu bez problema možete strpati u torbu ili ruksak i ponijeti sa sobom gdje god želite.

S druge strane, ovako kompaktan dizajn zahtijeva određene kompromise. Prije svega, manji broj tipki znači kako ćete pojedine tipke morati koristiti za tri funkcije. Realno gledajući, ovo nije tipkovnica koja je pogodna za unos veće količine teksta ili intenzivan rad s dokumentima.

Isplativa mehanika

S druge strane, odlična je za igranje igara. Ugrađene Outemu crvene switcheve odlikuje odlična odzivnost i linearna reakcija na pritisak. Vrlo ih je lako pritisnuti, a hod im iznosi oko 4 mm. Što se tiče izdržljivosti, specificirani su na oko 50 milijuna klikova.

Ova je tipkovnica opremljena 1.300 mAh baterijom koja omogućuje solidnu duljinu autonomije. Kao što smo već spomenuli, tipkovnicu možete spojiti s računalom ili drugim uređajima putem žice (kabel duljine 1,8 m) ili povezati pomoću klasične bežične veze ili Bluetootha. Način rada tipkovnice mijenjate pomoću kombinacije tipke Fn i odgovarajuće označenih tipki na tipkovnici.

Što se tiče RGB osvjetljenja, ono je izvedeno na razni pojedine tipke, ali i u prostoru između samih tipki. Vizualno sve skupa izgleda dojmljivo i efektno, međutim, samo pozadinsko osvjetljenje je dosta prigušeno, čak i prilikom odabira maksimalne jačine pozadinskog osvjetljenja.

Detaljno podešavanje RGB osvjetljenja i drugih opcija moguće je putem posebnog Aqirysovog softvera. Dostupan je veliki broj predefiniranih efekata osvjetljenja, kao i druge osnovne opcije za podešavanje.

S obzirom na cijenu od 75 eura zaključit ćemo kako je Mira vrlo isplativa kompaktna gaming tipkovnica jako dobrih mogućnosti. Posebno nas se dojmio iznimno bogat prodajni paket, kao i mogućnost bežičnog korištenja, te konačno mogućnost zamjene svih switcheva nekom drugom opcijom, premda ćete ovdje vjerojatno morati koristiti 3-pinske Outemu switcheve.

 

tablica-aqirys-mira.jpg

 

Više informacija

  • Model: Mira
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Mogućnosti: Vrlo dobre
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Dojam: Vrlo dobar
  • Dizajn: plastika
  • Proizvođač: Aqirys
  • Uređaji: PC, Mac i konzole
  • Dimenzije i masa: 308 x 101 x 39 mm, 556 g
  • Plus: dizajn, kompaktne dimenzije, odzivni crveni mehanički switchevi, odličan omjer cijene i mogućnosti, per-key RGB osvjetljenje, mogućnost žičnog ili bežičnog korištenja (Bluetooth ili 2,4 GHz bežična veza), mogućnost zamjene switcheva i tipki, priloženi dodatni plavi switchevi, bogat prodajni paket, relativno tih rad
  • Minus: maksimalna svjetlina RGB osvjetljenja, nije osobito pogodna za unos velike količine teksta, softver ne nudi osobito veliki broj opcija
  • Ustupitelj i cijena: Aqirys www.aqirys.com Cijena: 75 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Aqirys Mira

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Aqirys Mira - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.